Şimdi Ara

Hiçbir dine inanmayan birini nasıl inandırabilirsiniz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
3
Favori
3.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mevzuyu sende biliyorsun ... daha önce yazmıştım.

    Şirket işyeri vb. yerlerde toplantılarda sadece yönetici konumundaki sorumlu kişi katılır ki altındakilere alınan kararları hem açıklasın hem de uygulatsın.


    Apartman site toplantılarında alınan kararları, bildirilen uyarıları ev halkına anlatmak o toplantıya katılan sorumlu kişinin görevidir.


    Erkeğin hakimiyeti, erkeğin sözünün geçmesi, ailenin başı olması durumunda uyarıların emirlerin erkeğe olması normal. Onlarda elleri altındaki eşlerine, çocuklarına, hatta kölelerine anlatacaklar. Bu sorumlulukla alakalı bir şey. üzerinde takılıp oyalanacak bir şey değil. Uyarıların erkeğe yapılması kadını sorumluluktan kurtarmaz ki arapça kurallarında zaten bu vardır. Ben uzman değilim.


    Sadece direk kadına hitaben ayet olsun diye tutturman anlamsız. Ancak örnek olsun diye paylaşayım:


    Ahzap:

    30-Ey peygamber hanımları! Sizden kim açık bir hayasızlık yaparsa onun cezası ikiye katlanır, bu Allah için kolay bir şeydir.

    31-Sizden kim de Allah’a ve resulüne itaat eder, güzel işler yaparsa ona hak ettiği karşılığı iki kere veririz, ayrıca onun için değerli bir nasip de hazırladık.

    32- Ey peygamber hanımları! Siz herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer günahtan sakınmak istiyorsanız sözü edalı bir tavırla söylemeyin ki, kalbinde çürüklük olan kimse ümide kapılmasın. Ayrıca düzgün söz söyleyin.

    33- Evlerinizde oturun ve daha önce Câhiliye döneminde olduğu gibi açılıp saçılmayın, namazı güzelce kılın, zekâtı verin, Allah’a ve resulüne itaat edin. Ey peygamber ailesi! Allah sizi sadece günah kirlerinden arındırmak ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

    34- Hânelerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti dilinizden düşürmeyin. Allah bütün incelikleri ve gizlilikleri bilir, her şeyden haberdardır.





  • ayzeb A kullanıcısına yanıt

    Hür Hür kadına kadın koleye köle kısas yapın diyor.

    Yani kadın ile hür un statüsü farklı ya da kadın hür değil dine göre. Ama bugün bu ülkede kadinlara özgürlüğü devlet veriyor din değil. Kadınlar Atatürke çok sey borçlu da işte işin bilincinde değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahzap 30 sen sürekli pazardan cariye alıp eve getirirsen kadınlar olay çıkartır sonra ayet indirip korkutmak zorunda kalırsın. Bir ayette der ki artık sana eş değiştirmek haramdır.
    Ahzap 31 korku sonrası hadi iyisiniz size de karşılığı verecek

    Ahzap 32 kadınları idare etmek için indirmiş yalnız edalı tavırla söylemeyin diyor yani laf sokarak değil. Trip yapmayın anlamında.

    Ahzap 33 Arap kıyafeti harici giyinmeyin diyor demek ki yabancı kızlar var kendi yöresel elbiselerini giymek istemişler.

    Ahzap 37 üvey oğlunun karısını kendi nikahına alıp beraberlik yaşamış. Hz Zeyd sonrasındaki yıllarda savaşta ölmüş.

    Ahzap 50 51 52 birlikte olabileceği aileden kadınların ve onların kızlarının listesini allahımız vermiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 16 Ağustos 2022; 19:4:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sünnetin amacı insan işaretlemek, renkler takılar , sakal bıyık tarzı, kıyafet seçimi, elbiselerdeki yıpranma yerleri, gomlek kol katlama şekli paça sıvama şekli, kokular, kitap okuma şekli, ibadetin şekli , ezberlerin bilinmesi, hikayelerin bilinmesi, el öpme bayramlaşma kurbandaki davranışlar, toplantılara katılım, sabah namazlarına katılım yoklama, sadakanın alınması , cuma katılım, sürekli kontrol altında olmanın ve üst akılların toplumu kontrol etmesini sağlayan davranış modelleri (örnekler arttırılabilir)

    dinimizdeki inanmayıp fesatlık çıkaran insanların öldürmemizi emreden ayetler ise maide 33, tevbe 5, enfal 12, muhammet 4 vb. islami silahlı gruplar bu ayetleri kendilerine kaynak alır ve patlamalı kesmeli eylemler düzenlerler.

    Bizdensin ya da değilsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

    Rabbimiz değerli olmasa Kadınlara has NİSA suresini indirimiydi. Burada onlarla ilgi mevzuları ayrıntılı açıklarmıydı.


    Kızların gömülmekten kurtaran, alınıp satılmasını önleyen, Onlar Hakkında Allah(cc) tan korkun diyen bir dine nasıl olurda kadını küçük görüyor dersiniz.


    Yaradılış itibariyle, kadınlara sahip çıkma, ihtiyaçlarını giderme, kollayıp koruma görevini güçlü olan erkeğe yüklemiş. Kadına değer verildiği için. Sizler, kültürden gelen anadoluda kadını hor görme, dövme aşağılama gibi mevzuları İslam ile karıştırıyorsunuz.


    Kadına değer verilmeseydi Şu hadisi şerifler olurmuydu:


    “Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.”


    “Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.”


    “Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”


    “Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.”


    “Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”


    “Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!..Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur."


    “Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!”


    “Mü’min bir erkek, mü’min bir kadına kızıp darılmasın! Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, öbüründen memnûn olabilir.”


    “Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir."


    “Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder.”

    "Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."


    "Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum."



    Birileri kadını hor görüp aşağılıyorsa bu İslam dan değil kişinin kendi cahilliğindendir.





  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Etmeyin yapmayın. Böyle alaycı bir üslupla, bir delile dayanmadan alaycı yorumlar yapmayın. Ne geçti eline, ne kazandın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ayzeb A kullanıcısına yanıt
    Ahzap 52 suremize göre;

    Bunlardan sonra başka kadınlar sana helal olmadığı gibi, güzelliklerihoşuna gitse de, onları başka kadınlar ile değiştirmen de helal değildir. Elinin altındaki cariyeler müstesna. Şüphesiz Allah, her şeyi görüp gözetleyendir.

    Buyuruyor rabbimiz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Rwenzori kullanıcısına yanıt

    Hicbir tezat yok ortada, apaçik birisi onun bir parçasi oğullari evlatlari olmayi layik gorur digeri kendisine, hizmet eden kul/köle arar.


    Kimsenin kulu, kölesi olmaya gelmedik, ben gelmedim bu dunyaya cunku bana sorularak gelmedim. Geldiysem de yaraticinin aman birakmaksizin (Suphe birakmasizin) bana bildirerek kölesi olarak getirmesi lazimdi. Ben öyle inanma üzerinden kendimi hicbir seye köle kul olarak layik göremem görende kendisinden bilsin işi.

    Bir Tanri yaratici Rab varsa ben ancak ve ancak onun, kendinden bahşettigi, lutfettigi bir parçasi, evladi, kisaca değer verdigi bir maneviyati olabilirim.


    Muslumanlarin Hristiyanlarda sulandirdigi en apacik konu budur. Yok teslis vs diye kendi insanlarinin beynini yikar. Allah doguran olarak geçmez, ogul baba kavrami maneviyatadir bizde ve cok da mantiki bir temeli vardir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla


    - Sana kitabı indiren O’dur. Onun (Kur’an) bir kısım âyetleri muhkemdir, ki bunlar kitabın esasıdır, diğerleri ise müteşâbihtir. Kalplerinde sapma meyli bulunanlar, fitne çıkarmak ve onu (kişisel arzularına göre) te’vil etmek için ondaki müteşâbihlerin peşine düşerler. Hâlbuki onun te’vilini ancak Allah bilir; bir de ilimde yüksek pâyeye erişenler. Derler ki: Ona inandık, hepsi rabbimiz katındandır. (Bu inceliği) yalnız aklıselim sahipleri düşünüp anlar


    Ali İmran 7

  • ayzeb A kullanıcısına yanıt
    Hz Aişe validemiz buyurdu ki ey Muhammet Allah hep senin arzularının doğrultusunda ayet gönderiyor!!


    Yâ Rasülallah! Vallahi bana öyle geliyor ki, Rabb'in (kadınların değil) ancak senin arzunu/rızanı, hoşnutluğunu tahakkuk ettirmek için böyle çabuk davranıyor.” dediğini belirtmiştir.(Buharî, Nikah, 29; Müslim, Reda’ 49).


    Süphanallah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ayzeb A kullanıcısına yanıt

    alakası yok kadınlara değer verse cariye alınmalarını yasaklayabilirdi çünkü cariye demek seks kölesi demek, yada hadi köle olarak aldın onları isteği dışında cinsel ilişkileeden koru o da yok hem de bu kadınlar evli bile olsa cariye olduktan sonra bir önemi yok. kadın bedenine bir saygı vs hiç yok. kadına evlenirken sorulmaz kadının boşanma hakkı yok miras hakkı yarım, şahitliği yarım vs diye diye gider bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 16 Ağustos 2022; 22:54:35 >
  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

    Kölelik ve cariyelik İslam'dan önce yerleşmiş ve sadece Araplarda değil bir çok milletlerde şiddetli ve insanlık dışı şeklinde uygulanıyordu. Bu sistemi İslam getirmemiştir.


    Böyle bir dönemde zuhur eden İslam kölelik müessesini direk kaldırmak yerine yumuşatmaya, köle ve cariyelere insanca davranılmasına yönlendirmiştir. Çeşitli sebeplerle köle ve cariyenin azad edilmesi şiddetle tavsiye edilmiş, yemek yerken aynı sofraya oturtulması, efendisi ne giyiyor ne yiyorsa aynısından olmasını, okuma yazma bilmeyenlerin ilim tahsil edilmesi, "kölem cariyem" yerine "oğlum kızım" diye hitap edilmesini getirmiştir. İslam, köle ve cariyelere insanlık dışı muamele yapıldığı bir dönemde büyük bir inkilap yapmıştır.

    Niye bu yönden bakmıyorsunuz?


    Senin ithamlarına gelince ;


    - Cariye: Allah(cc) bu konuda ruhsat vermiştir. Hikmetini sormak bize düşmez. Ancak uzmanlar O dönem şartlarında cariyelerin fuhuşa ve zinaya düşmeyip efendisine bağlı kalmalarına sebep olduğunu belirtirler. "Seks kölesi" senin uydurduğun bir tabir. Sanki tüm cariyelerden bu şekilde faydalanılıyormuş gibi algı çıkartıyorsun.

    - Evli iseler bir önemi yok nerden çıktı. "Ayrıca, câriyenin kocası esirler arasında ise, eşlerin nikâhları devam edeceğinden, efendinin bu cariye ile munasebette bulunması câiz değildir. Hattâ erkek başka birisinin, kadın da bir başkasının yanında köle ise, yine efendi, yanında bulunan bu kadın köleden cinsî yönden faydalanamaz. (Istılâhat-ı Fıkhiyye Kamusu, III/402)


    -Kadına evlenirken sorulur:


    "Bir genç kız Hz. Peygamber (asm)’in yanına gelerek babasının kendisini istemediği biriyle evlendirdiğinden şikâyet etmiş, Hz. Peygamber de kızı bu evliliği sürdürüp sürdürmeme konusunda muhayyer bırakmıştır." (Ebû Dâvûd, Nikâh, 25)


    "Ensar’dan Hidame’nin kızı Hansa, Hz. Âişe’nin huzuruna girer ve şu şikâyette bulunur:

    "Babam itibarını arttırmak için beni kardeşinin oğlu ile evlendirdi. Ben ise istemiyorum.”

    Hazret-i Âişe, “Resulullah (a.s.m.) gelinceye kadar bekle.” diye oturtur. Resulullah (a.s.m.) teşrif edince, Hz. Âişe durumu ona anlatır. Resulullah (a.s.m.) hemen kızın babasını çağırtır ve evlenme yetkisini kıza verir.

    Bunun üzerine Hansâ Resulullaha (a.s.m.) şöyle der:

    Yâ Resulallah! Ben babamın yaptığı bu nikâhı kabul ediyorum, ancak babaların, kızlarına evlilikte böyle yetkisinin olmadığını bildirmek istedim.” (Neseî, Nikâh, 36)

    -Kadının erkek gibi sözle boşama yetkisi olmamakla beraber , şeriatın boşanma sebebi gördüğü bir durum sebebiyle devletin hakimine başvurur ve hakim de aynı sebeple boşamaya karar verirse kadın boşanmış olur.


    - Miras hükümleri Allah(cc) tarafından koyulmuştur. Erkeğin eşine, çocuklarına, anasına babasına bakma zorunluluğu vardır. Örnek: Baba vefat ettiğinde erkeğin annesine, büluğ olmamış erkek kardeşine, kız kardeşine bakma zorunluluğu vardır. Kız çocuğun böyle bir zorunluluğu yoktur.... Her halde anlaşılmıştır.





  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Hz. Aişe annemizin insani olarak biraz kıskanç olduğu belirtilir.

  • ayzeb A kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın mesela benim elimin altında cariyeler olsa hiç biriyle sekiz yapmaz , etteyatü suresini ezberletir ve Yusuf tavaslı nın ismi büyük puntolu bilgisayar baskılı namaz hocasından soru sorar bilmeyenleri burnuna akit gazetesi vurup cezalandırırdım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    İnsanın fikri neyse zikride o olurmuş.

    Forum azınsanmıyacak kadar Abazalar’dan oluşmuşken (Yok kız nasıl tavlanır, yok tipim nasıl, kız bana yüz vermiyor, kızın abisi bizi gördü, kız beni reddetti, şu resimdeki kız kim....falan filan....,,), ortalık özgürlük adı altında açık saçık bayanlardan doluyken, LGBT hızla yayılırken, kadının istediği erkekle istediği zaman beraber olması özgürlüğünü yaşarken, tvler, vitrinler reklamlar kadının cinselliği kullanılıyorken
    tutturmuşsunuz İslam’ın kadına değer vermediğini dikte ediyorsunuz. Dalgamı geçiyorsunuz.

    Yeri geldiğinde 1400 sene önceki kanunlarlamı yönetileceğiz diyorsunuz ama kötülemeye, iftiraya gelince o dönemi bu günkü değerlerle yargılıyorsunuz.

    Bayanların, özgürüm her istediğim ile beraber olurum sana ne, açık saçık dolaşırım sana ne, evlenmeyeceğim bayanla beraber olurum alan razı veren razı argümanlarının yaşandığı bir zamanda İslam’ın kadını korumadığını söylüyorsunuz.

    Ne diyeyim....

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ayzeb A kullanıcısına yanıt
    LGBT yerine TGRTİ yada diyanet imamları diye yazabilirdin. Diyanet çalışanlarının üç imam bir müezzzin escortlar ile adli sorunlarını TV den izlemek zorunda değiliz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Dinleme o zaman.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ayzeb A kullanıcısına yanıt

    "Kölelik ve cariyelik İslam'dan önce yerleşmiş ve sadece Araplarda değil bir çok milletlerde şiddetli ve insanlık dışı şeklinde uygulanıyordu."



    bak inan bundan sonrasını okumadım.

    Direk şu soruyu sorayim islam neyi değiştirdi o zaman?

    köleliği kaldıramadı cariyeliği engelleyemedi. Yani bunu toplumdan söküp atmak peygamberin görevi ama yasaklamak Allahin bunun da ayrımında olmak lazım.

    Namaz oruç kabeyi tavaf bunlar da İslamla yeni keşfedilen şeyler değil sadece kime taptığın nasıl taptığın değişti.

    kurban desen insanlık tarihi kadar eski...

    iyilik etmek desen o da İslam ile icad olan bisiy degil.

    kızları diri diri gömüyorlardi diyon e bu araplar tomurcuklanma , çelikleme vejetatif yöntemlerle mi üreme yapıyordu? Eşiyle üremeye islam ile mi geçti?

    Hayir o zaman kız gömme olayi yaygın bir eylem olamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayzeb A kullanıcısına yanıt

    Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı. Maliki bulunduğunuz cariyeler müstesna...

    diye devam eden ayet var farklı cevrileri mevcut ama anlam bu.. Nisa 24 aç bak.

    Evli kadınlar da size haram edildi—savaş esiri olarak elinizin altında bulunanlar müstesna nisa 24



    iyi de mesela sorsan cariye kaynağı nedir diye harp esiri derler

    iyi de hacı dayı kadınlar askerlik yapmazdı ki kolay kola amazonlarla savaşmıyorsanız di mi?




    olay şu hacı atıyom bizansla savaşıyorlar savaşı kazananınca köylere kasabalara giriyorlar orada yaşayan işinde gücünde masum köylülerini karılarını kızlarını cariye yapıyorlar.

    Koskaca tanrı da bunu yasaklamıyor. Enteresan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 17 Ağustos 2022; 9:31:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayzeb A kullanıcısına yanıt

    Cariye: Allah(cc) bu konuda ruhsat vermiştir. Hikmetini sormak bize düşmez"


    ZATEN hikmetinden sual olmaz diyen biriyle bu konuları tartışmak da ne bilim...

    cariye sex kölesi değil ne demek ya aklın başında mı senin ?

    zina yapman cariyelerle idare edin diye ayet var ya..

    yuh artık. Cariye maldır istediğini yapar islamda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.