Şimdi Ara

HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 550-530 MB/s. SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta belirttiğim ürün indirimlerle 110tl gibi bi ücrete geliyor kullanan varmı aranızda sata 3 te benchmark yapan oldumu hiç?



  • bartro B kullanıcısına yanıt
    HI-LEVEL ULTRA SERIES 120 GB SATA 3 550-530 MB/s. SSDyi Ben de geçen gün aldım N11den bir gün sonra geldi kargoyla. Paketleme falan güzel. Fiyat olarak minimum seviyelerde şuanda rakipsiz zaten. Yanına da laptopa takmak için dvd yuvasına takılan hdd caddylerden (kızak) aldım.

    Laptopun hddsinin olduğu yere ssdyi taktım. Çıkan hddyi de dvdyi çıkarıp oraya taktım.

    Sonuç olarak uzun süredir kullandığım core2duo işlemcili 2gb ramli emektar laptopumun eski hddsi ölmek üzereydi artık. Ssd ile hissedilir derecede hızlandı cihaz. Özellikle gerçek hayat testlerinde muazzam performans artışları mevcut. (windows açılış kapanış zamanı-dosya kopyalama hızı-fotoğraf arşivindeki thumbnaillerin açılış hızı-office programlarının şak diye açılması-nette rahatça gezme) Zira gerçek hayatta çoğu kişi sürekli yazma yapmaz sürekli okuma yapar. Bu da okuma hızının özellikle rastgele okuma hızının önemini gösterir.


    Tomshardwarede yapılan incelemede sata3 ssdyi sata2 porta bile taksanız alacağınız gerçek hayat performansında sata3 ile sata2 arasında hiçbir fark hissedemeyeceğimizi belirtiyorlar. Çünkü normal bir kullanıcı sıralı dosya kopyalamıyor sıksık. Yaptığımız tek şey random rastgele erişim. Bunun da sata3 ile sata2 arasında fark olmadığı olsa da çok ufak miktarda olduğu belirtilmiş.

    Tabiki keşke laptopta sata3 bağlantısı olsa ama sata2 bağlantısı olana bile hemen bir adet ssd alıp takmasını öneririm. Hem de bu fiyatlara gerçekten şahane..

    Umarım sorunsuz çalışır ve uzun ömürlü olur. Hız olarak laptopum sata2 olmasına rağmen beklentilerimi karşıladı testleri verilmiş zaten. Sata3te de üzerinde yazan değerleri verebildiği belirtilmiş sadece yazma hızı 150mb seviyelerinde sanırım...


    Sıralı yazma okuma günlük hayatta birşey ifade etmese de...
    Sıralı okuma hızı Sata3te 500mb-------sata2de 250mb
    Sıralı yazma hızı Sata2de 150mb-------sata3te nasıl bilmiyorum.


    Benim işimi fazlasıyla gören bir cihaz oldu..Bu fiyata daha ne olsun. Umarım dayanıklı olur.


    Aşağıdaki makalede sata3 portla sata2 port arasında gerçek hayat performansında cüzi hız farkları olduğu ayrıntılı olarak belirtilmiş..
    http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-upgrade-sata-3gbps,3469-13.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartro

    Başlıkta belirttiğim ürün indirimlerle 110tl gibi bi ücrete geliyor kullanan varmı aranızda sata 3 te benchmark yapan oldumu hiç?

    baya ucuza geliyormuş.

    hani kalite anlamında sıralayacak olursak dünya markalarının arasına giremez ama bu parayada senin işine çok yarar, o yüzden alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bartro

    Başlıkta belirttiğim ürün indirimlerle 110tl gibi bi ücrete geliyor kullanan varmı aranızda sata 3 te benchmark yapan oldumu hiç?

    ssd sıcak fırsatların son 2 -3 sayfasında mevcut

    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=85350736&mpage=66
  • Arkadaslar bende de bu ssd den var ve sata2 sistemime taktim windows 8.1 x64 kurulu acilis 4 saniye..

    Windows 0.15 de basliyo ve 0.19da ekran geliyor. Kullanici giris ekranini kaldirdan direk masaustu. Bence cok cok iyi

    http://youtu.be/SGQjQK5XjXI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben Hi-Level Ultra 240GB 2,5" SATA III SSD aldım bilgisayar f-35 uçak gibi uçmaya başladı. Yok hi-level dandikmiş yok ısı sorunu varmış hepsi hikaye kullanmayan yorum yapmasın. Keşke daha önce alsaymışım bilgisayarın nasıl açılıp kapandığını bile anlamıyorum 2 saniyede açılış kapanış.Tabi uefi windows 8.1 kurulumunda etkisi var. Bilgisayarın kamburuymuş harddisk, ssd alınca kamburluktan kurtuldu. Şimdi kimisi samsung evo 850 ssd yi över ama arada 150 tl fark var bence hiç değmez çünkü teknoloji anlık değişiyor sadece yazma hızı düşük benim için önemli değil önemli olan okuma hızı oda zaten samsung evo 850 hızında.
  • Hepsibudada 130 civarinda ne diyorsunuz alinir mi PC ye takarken hangi kabloya takacaz bir de ince mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.