Şimdi Ara

Hi-Fi 'ye Giriş ve Sistem Arayışı [Tavsiye, Öneri ve Tecrübeleriniz Beklenmektedir] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Dogru soze ne denir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dali Ikon 6 MkII leri herkes tavsiye ediyor anladığım kadarıyla, en azından bu hopu edinmek doğru bir yol olacak değil mi. Ciddi anlamda düşünüyorum çünkü, ancak iş benim düşündüğüm bütçeden şimdiden çok daha yukarılara çıkacak gibi gözüküyor.
  • 2000 tl bazında alınacak en iyi kolon özellikle stereo sistemde tam bir fiyat performans ürünü
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    İkon 6 şarlar ıuygunsa alınır. Konuşmaya gerek yok. Priz konusuda şöyle diyeyim sesin önündeki perde kalkar. Yani bir kablonun yapabileceği sese etkiği yapar hatta fazlasınıda yapabilir. Hdp-750g dikmende 250 lira iken bitmeden alın. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tema59

    üstad selam marantz 6004 yerine nad c 356 bee veya rega brio r dali ikon 6 mk2 için daha uygun olmazmı ikon 6 serisiyle denon pma 1520 dinleme şansım oldu çok sert çalıyordu aynı kolonlarla marantz pma 7200 serisiyle dinledim çok daha güzel kulağı yormayan tatlı bir tınısı vardı ama stereo sistemde dac önemi çok büyük

    Dali ikon 6 zaten biraz ( çok değil ) sıcak çalan bir speaker. Rega koyunca bass ( brio r ) bass'lar iyice kaçar ses biraz daha yumuşar. Brio r biraz daha sonus faber toy gibi bookshelf'ler ile iyi gibir concept 20 gibi bass ağırlıklı olmalan speakerlarla. Denon zaten tam hard rock kafası amfi klipsch rf82'ye 1520 tak aç linkin park in the end dinliyebilirsen yani sıkıyosa, 20 dakka dayanırsın ama saatlerce dinleyen delileri var neyse. Nad'a gelince musical fidelity gibi (gibi) aynı ingiliz flat. Yani olabilir dali zaten sıcak çaldığı için nad ile olabilir ya musical fidelity. Marantz'a gelince tamı tamına 6004-7004-6005-7005 gibi modeller dali ikon serisi ile iyi gidiyor tınısı ses rengi tam uyuşuyor. İkon 7 ve Marantz pm 7005 dinlemiştim fiyatına göre şahaneydi mesela. Aynı durum ikon 6 ve pm6004/5 ile de olur. Ama sisteme 24bit 96/192 khz bir usb dac gerekicek min. hrt music streamer olur. Pc kullanımında usb şart yoksa bana göre yoksa dac çöp olur ( cd arşivi yoksa ).

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dali ikon serisi dinledikten sonra bir sonus faber, bir dynaudio, ya da bir opera dinleyip sonra tekrar dali'ye dönüp mutlu olabiliyorsanız gelip bizzat tebrik edeceğim. İkon alınır dinlenir ve memnun da kalınır aksi bir şey söylemiyorum fakat o segmentte son söz de değildir. O fiyatlara bir çok canavar gibi bookshelf, standmount, floorstand hoparlör seçeneği mevcut.. Piyasa dali, monitor audio'dan ibaret değil.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Dynaudio
    Sonus faber
    Heleki opera dan sonra ikon sadece ikoncuk olur

    2000 tl ye ikon 6
    3000 tl ye ikon 7

    Kule olarak sadece müzikte bence başarılı ama bu rakamlar da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstad selam dali ikon 6 mk2 benim tepe noktamdı hatta ikonları sattıktan sonra kısa bir castle kınayt 4 tecrübem oldu benim için tam bir hayal kırıklığı oldu kulaklarım hep ikon 6 aradı
    tabiiki sonus faber dynaudio veya opera kullandıktan sonra ikon serisine dönülmez ben daha düne kadar ikon serisini bile bilmiyordum sizlerin sayasesinde öğrendim aldım tecrübe ettim
    şimdide heco victa serisi kullanıyorum çokta memnunum bütçe dahilinde herzaman üst seviyeler vardır ve olacaktır sonuçta bu bir hobi bütçeyi fazla sarsmadan mutlu olmak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 6 Ağustos 2015; 10:25:04 >
  • Valla İkon6 bilmem ama ikon7 hem boyu posu hem de ekstradan bir fazla bass sürücüsü ile cidden iyiydi Burak'ta dinlediğimiz kadarıyla.. Ama hala aynı fikirdeyim dali'nin hi-end tarafı çok daha iddialı ve sağlam.. Dali marka ürünlerin giriş seviyesinden sonra orta seviye ve hi-end segmentlerine doğru geçişte maalesef linear bir performans artış grafiği yok hi-end tarafındaki ürünler çok iyi olduklarından grafik bir anda pik yapıyor.
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Selamlar yazdıklarına tamamen katılıyorum fakat 2500tl civarı bütçe telafuz edilen bir yerde tek seçenek sanki ikon'muş gibi bir algı yaratılmamalı, bu yanlış.. Hoparlör almak isteyen arkadaşlara bu fiyat aralığında bir çok marka ve model bulunabileceğini hatırlatıyorum. Geçenlerde bunun örneğini yaşadık oldukça uygun sayılabilecek bir fiyata Caner arkadaşımıza Reference 3a mm de Capo aldık (1700tl) ürün yaklaşık bir buçuk ay bende kaldı ürünün fiyatı ikon6 dan çok daha düşük olmasına rağmen performansı onun çok ötesinde.. Aramak ve bulmak lazım ve biraz da markaları, ürünleri tanımak lazım.. Cebinde 50.000tl parası birininin ikinci el araç almak istediğinde ilk öncelikle hemen Volkswagen marka araçlara bakması gibi ikinci el hoparlör alacak birinin de hemen gidip dali ve monitor audio bakmasını anlayamıyorum konu bu




  • Sizden gelen tavsiye üzerine; satıcısı ile görüşüp ilanda bulunan Dali leri almaya karar verdim. Şimdide bir yandan kablo arayışı içerisindeyim.
    Bu zamana kadar tavsiye edildiği üzere;
    Interconnect olarak: Black Rhodium Jive, ( 1 m için yaklaşık 40 Tl)
    Hop bağlantıları olarak: Black Rhodium "Yeni!" Opus (2m x 2adet olarak maliyet 470 TL)
    Baktım.

    Ancak anlamadığım husus hop kabloları için siperişte sağ-sol iki iletimli olarak satılıyor ancak, interconnect için sağ-sol olmak üzere kendimiz mi 2 tane sipariş vermeliyiz.

    Toplam maliyet sadece kablo için 500 tl yi buluyor bu şekilde. Mahvolduk =)

    İkinci el olarak pek seçenek göremedim ne forumda ne sahibindende.
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    Interconnect de cift satılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    Hocam siz acele etmeyin en iyisi 2000Tl civarına;DynAudio,Focal,Vienna Acoustics,Pradigm Monitor,GoldenEar Technology,Blumenhofer Acoustics,Sonus Faber,Harbeth vb.bunlar gibi hem fabrikasyon hemde butik ürün üreten firmalar var onların ikinci ellerini kovalayın.He derseniz bunları nereden bulurum valla bende bilmiyorum bütçenize göre bulduğum İkon6 ilanını sizinle paylaştım....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Aydin bir adet sıfır eksik sanki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    Kablo için aşağıda linkini verdiğim siteden alışveriş yapabilirsiniz. Aldığınız ürünleri 14£ kargo parası ekleyerek alabilirsiniz.

    Misal supra ply 3.4s kablonun 5 mt'si kargo dahil 200tl'ye geliyor. Yanına da bütçeye uygun bir interconnect kablo eklerseniz Türkiye fiyatından çok daha ucuza halletmiş olursunuz.

    http://www.custom-cable.co.uk/supra-ply-3.4-s-per-length.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 6 Ağustos 2015; 13:38:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eray hocamda aynı tavsiyede bulundu, tavsiyeniz üzerine supra ply 3.4 edinmek üzere hareket ediyorum. Teşekkür ederim.
  • bu kablonun sonunda S olanı, ekranlı olan model, hoparlör kablosunda ekran kullanmak istenmesinin bir sebebi var mı?
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Şahsen ben ekranlamalı olduğunu bilmeden yorumlara dayanarak sipariş etmiştim. Zaten gelince de ekranlamanın uçlarını kestim. Bu haliyle ekranlamanın herhangi bir etkisinin olmadığını düşünüyorum. Ama normal bakır kablodan sonra supra ply'a geçince orta hoparlör bildiğiniz canlandı. Memnun kaldığım için de aynısını önermiştim.

    Sizin düzeltmenizle aynı kablonun ekranlama olmayan düz versiyonun tercih edilmesi daha mantıklı olur.
    http://www.custom-cable.co.uk/supra-ply-3.4-per-length.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Aynı markanın aynı kablonun düzünü de deneyen biri olarak s modeli çok daha iyi caldi kulak duyma testi bu nedenini bilemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 6 Ağustos 2015; 16:25:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrusu hoparlör kablosunun ekranlamaya ihyitacı yoktur ekran varsa bile şaselenmesine gerek yoktur, şaselenmezse de bir işe yaramaz zaten. piyasada ekran kullanan kabloların benim gördüğüm hiçbiri herhangi bir uçta sonlandırılmamıştı, dolayısı ile ekranın işlevi yok...

    ampli çıkışından sonra akım ac ve bu ac emi/rfi sinyal seviyesinin çok üstünde, ek olarak şaselerseniz ciddi riski var, + uçlu kablo bükülme vs ile orta uca veya metal konnektöre değerse kısa devre olup amplinin çıkısını yakarsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.