Şimdi Ara

Hi Fi Ses Sistemi Önerisi - LS50 Meta + Hangi Amfi ? - Monitör Referans Speaker daha mı iyi olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Yaklaşık 4-5 yıldır sese karşı bir ilgim var, bu süreç içerisinde hafif hafif kendimi geliştirdim JBL - Harman Kardon - AudioEngine derken şu an KEF seviyelerinde bir öneri arıyorum.


    Bir süre KEF LSX kullandım ve aşırı memnun etmişti. Boyut olarak kompakt olmasını seviyorum bazen farklı yerlere götüresim geliyor.  O yüzden KEF LSX tarzı birşey aslında hep ilk tercihim olabilir. Ama bir yandan da artık biraz daha iyi bir sistem mi olsa acaba diyorum ancak ekonomi ve TR şartları malum.


    Elimde Audioengine HD3 ve HD6 vardı. HD6 kesinlikle bana hitap etmeyen bir hoparlör, metal dinlediğim   ve hoparlör aşırı aşırı basa kaçtığı için daha doğru düzgün bile kullanmadan direkt sattım. HD3 bir kere almıştım sonrasında sattım. Sattığıma üzülüp o boyutta inanılmaz performans diye tekrar almıştım. Ancak KEF LSX'ten sonra çok da tatmin etmedi açıkçası.


    Bir arkadaşım Mackie MR824 önerdi. Amazon'da uygun bir fiyata denk gelince tek olarak sipariş ettim ancak bası bozuk çıktı. Sesi duyamadan iade edeceğim gibi duruyor. Zaten ürün inanılmaz büyük.


    Sorun şu ki elimde DAC - AMP - Ses Kartı falan hiçbir ürün yok ve çok tanımıyorum da ürünleri. Bir ara Harman Kardon AVR151 vardı JBL 510 ile birlikte ama çok fazla kablo olmasından dolayı seti satmıştım.


    Diğer markaları ve ürünleri çok tanımıyorum bir tek KEF'i bildiğim için oradan araştırma yaparak KEF LS50 Meta'yı tercih edebilirim diye düşündüm ancak yanına ne tarz bir amfi alınmalı tam olarak anlayamadım. Önerilen amfilerin fiyatları çok ciddi uçuk. LS50 için bir konu açılıp konuşulmuş ancak orada kötülenen amfiler bile şu an çok çok pahalı. Yani o amfileri alana kadar açıkçası rahat rahat ls50 wireless 2 alınır neden bu kadar yükseliyorlar orasını da anlamadım.


    Metal ve enstrümental müzikler dinliyorum. Çok açılma imkanım yok. Sıfırları totalde 1500 usd. İkinci el olarak da 1000 usd gibi bir bütçe ayırabilirim. (Sıfır kredi kartıyla alma imkanından dolayı)


    Sorum şu ki: Bu ayarlarda önerebileceğiniz kaliteli bir sistem var mı ? LS50 META alsam ne gibi bir amfi tercih etmeliyim? Mackie MR824 gibi bir referans monitör daha mı iyi olur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_cakici -- 26 Temmuz 2023; 1:1:25 >







  • Selam.metayı denon 2500ne ile test ettim.çok başarılıydı.hegel tavsiye edenler oluyor.hegelle ses cok ruhsuz geldi bana.birde rega elex.r ile guzel performns verdi.tabi kaynak vsde çok önemli.ls50 aktife okadar fark vermeyin bence.pasif sistemde kontrol sizde ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.