Şimdi Ara

hi-fi,hi-end,hi-res,hi-definition vs muzik terimleri hakkinda genel sorularim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar (konuyu yanlis yere actigimin farkindayim ama kulakliklara deger veriyorsaniz, soracagim temel terimler hakkinda da bilginiz vardir diye umuyorum) muzik dinlemeyi seviyorum. Daha iyi muzik dinlemek icin kulaklik almaya karar vermistim. Ama olay sadece kulaklikta bitmiyormus. Anladigim kadariyla 'kaliteli ses' almak icin ;guclu player,muzik dosyasi(burda terimler giriyor,flac,alac,wav) ve guclu kulakliga ihtiyacimiz var( Yanlisim varsa duzeltin lutfen). Flac,alac vb. (sanirim ses dosyasini mp3 kadar sikistirmiyormus ve kayipsiza yakin oldugu icin mukemmel muzik deneyimi sunuyorlarmis) dosya turlerini arastirirken bu sefer de karsima 120 kbps, 320 kbps, 24-bit, hi-res, hi-fi, hi-end, high definition gibi terimler cikinca kayboldum.

    Muzik dinlemeyi seviyorum. Daha iyi bir seviye tasimayi isterim ama bilmedigim bir suru terim var. nerden baslayacigimi bilmiyorum. Sesin kalitesini etkileyen temel terimler hakkinda aydinlatacak yol gosterecek biri var mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliik -- 6 Ekim 2014; 3:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • aliik A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şuna bir bakın:http://www.kulaklik.web.tr/portatif-muzik-sistemi-kurulumu10-altin-kural/

    120-320 sesin ne kadar sıkıştırıldığını gösterir. Parçanın taşıdığı kalite konusunda doğru orantılıdır.
    24bit: daha az kayıplı bir format
    hi-res: Yüksek çözünürlük
    hi-fi: Stereo yani 2.0 sistemler üstüne kurulan bir dünya. Amfisi, pre amfisi, power amfisi, tuneri, hoparlörü, cd çaları, kablosu, hoparlör standı, akustik düzenlemesi, elektrik kalitesi derken çok sayıda alt değişken var. Bu aşamada ona kafayı yormayın.
    high definition: yüksek çözünürlüğün bir diğer adı.

    Eğer kurallara uyarak (üstteki sayfamızda var) bir sistem kurarsanız, her şey güzel çalar. O saydıklarınız sonraki adımdır. DÜşünün; ilk arabası Ferrari olan bir adam ne denli kıymetini bilebilir ve VAV olabilir ki?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ben daha cok mobil cihazlara ustune dusnuyorum. Suan 4 yillik telefonum ve 2 yillik samsung galaxy kutusundan cikan kulaklik ile muzik dinliyorum. Jak girisi tam oturmuyor,gicirtilar var, sesi biraz yukseltince bi kac saatlik dinlemede basim agriyor. Iyi bir kulaklik(neye gore kime gore ?) Iyi bir mp3 calarla daha temiz berrak bir ses elde edebilir miyim ? Temiz bir sesin yuzde kaci mp3 calar'a yuzde kaci dosya turune, yuzde kaci kulakliga bagli ? Ve ideal ses kalitesi size gore ne ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliik -- 6 Ekim 2014; 17:59:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.