Şimdi Ara

Banka Hesabımı Komple Nasıl Kapatabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zamanında İş Bankası'na gidip hesabımı tamamen kapatmıştım, şu an kapatmak istediğim bir iki banka var ben bu bankaları zamanında açtırmıştım ancak hiç kullanmamıştım. Bankanın dediği şey sadece vadesiz hesabınızı kapatabilirsiniz, tamamen banka hesabınızı kapatamazsınız diye cevap aldım. Zamanında kapatabiliyordum ancak şu an bankalar yanaşmıyor bu konuda ne yapabilirim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 15 Aralık 2023; 19:59:51 >



  • Hesap kapatmakta kastınız nedir?

    Kapatayım sonra tekrar üye olup yeni müşteri kampanyasından faydalanmaksa amacınız onu yapamazsınız ama normal hesaplarınızı kapatabilirsiniz vadeli vadesiz olmuş olması fark etmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    Tekrar müşteri olmayacağım, vadeli vadesiz hesabımı kapatmak değil tamamen bankanın sisteminden silinmesini istiyorum. Ben hiç kullanmadım bu iki bankayı hiçbir hesap hareketim yok.

  • Brotha B kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yapamazsınız yasa gereği bilgilerinizi saklanmalari gerekir

    İŞ bankasında da bilgileriniz duruyordur emin olun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka Genel Müdürlüğü adına veya şubeye verilecekse ilgili şube adına dilekçe yazarak hesabınızın kapatılmasını isteyebilirsiniz.

    Kanunlar gereği verileriniz 10 yıl boyunca banka sisteminden silinmeyecektir, silinemez.

    Yalnız bilginiz olsun ilerleyen süreçlerde tekrar o bankayı kullanmak istediğinizde banka sizinle çalışmak istemeyebilir. Yasa ve kanunlar bankanın yanında, özel bankalar müşteri seçme hakkına sahiptir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgileriniz banka sisteminden silinmez. Buyrun hatta @sertosman hocamıza mevzuatı da sorabilirsiniz. Belli başlı bilgiler saklanır, bunun dışında hesabınızı kartınızı vs vs kapatabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 15 Aralık 2023; 23:42:28 >
  • Sanırım konu sahibi arkadaş vadesiz hesabımla beraber internet bankacılığı vs de kapansın demek istiyor.

  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    İnternet bankacılığı vs kapatılıyor hocam ama konu sahibi sanırım banka sisteminden tamamen kendisinin silinmesinden söz ediyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Kayıt silme zaten mümkün değil. Ama şunu merak ediyorum benim babamın mesela Garanti'de bir dönem maaş hesabı vardı. Şimdi Garanti'ye şifre sıfırlamak istese mobil şubede ilgili menü geliyor. Sanırım telefonla arayınca da adını anons ediyor. E-devletten bakınca ise hesabı olduğu gözükmüyor.


    Konu sahibi de onu soruyor olabilir. Banka bilgilerimi evet saklasın ama hesabı kapatsın, internet şubesi kapatılsın vs. Yani biri internet bankacılığına girerse hesap açamasın adına gibi.

  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    Hocam o dediklerin engellenemez. Bahsettiğin gibi kimse kimsenin adına bir şey açamaz ki kırk tane sms onay kodu geliyor bildiğin gibi. O telefon numarasına sahip olmayan biri bir işlem yapamaz yani sms kodlarını giremez sisteme. Dersen ki telefon siber saldırıya uğrar çalınır o başka bir konu zaten.


    Bu arada internet şubeye, mobil şubeye girişler engellenebiliyor. Yani banka ile ilişiği keserken internet şubesine, mobil şubeye girişi engelleyin dediğiniz zaman istense de girilmiyor aktif edilmesi gerekiyor onların tekrar.


    Yılını unuttum ama ünideyken çalıştığım yer maaş hesabı istemişti bir bankadan adı lazım değil. Üzerinden kaç sene geçti halen o bankayı arasam da ismimle anons geçiyor mesela. O bankayla bir ilişiğim olmasa da o durum engellenemiyor yani. BDDK yı arayıp sorun mesela veriler silinebiliyor ama çeşitli veriler silinemiyor bazı veriler yasal zorunluluklarla saklanıyormuş.



    Bddk e şikayet sayfasından detayıyla sorabilirsiniz mesela hocam merak ettiklerinizi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 16 Aralık 2023; 16:33:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.