Şimdi Ara

Hermetik Şofben Don Tehlikesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar , Ankara'da merkezi sistemle ısınan bir apartmanın 6.katına taşınacağım. Daxom ve Ariston hermetik şofbenlerinden birini almayı düşünüyorum.
    Daxomdaki endişem don tehlikesi ve gürültülü çalışma ihtimali, aristondaki endiişem ise daxom gibi suyu aynı sıcaklıkta verip verememesi.
    Don olayları nasıl oluyor anlamadım. Merkezi sistemli bir evin mutfağındaki şofbenin donma ihtimali var mı sizce ?

    Birde kullanan arkadaşlar varsa iki şofben için sorduğum sorularda yardımcı olabilir mi?

    Teşekkürler.



  • serhatly kullanıcısına yanıt
    Ariston Next geniş modulasyon aralığına sahip ve premix teknolojisini kullanan tek şofbendir dolayısıyla sıcak su sorunu kesinlikle yaşamazsınız, tek sıkıntı servisi olabilir bölgenizdeki servisi araştırıp öyle karar verin.
  • Teşekkür ederim hocam , Ariston almaya karar verdim ankara servis sıkıntısı çekeceğimi pek sanmam.
  • serhatly kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, cihaz hakkında olumlu veya olumsuz görüşlerinizi bekliyoruz.
  • Ariston next 14 litre kullanıyorum sıcak su konforu çok iyi tavsiye ederim arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim hocam. Sicak su sürekli ayni sicaklikta mi arada sogumalar oluyor mu duş alirken. Birde calisirken sesli mi calisiyor mutfakta kullanacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su da dalgalanma yok gayet stabil yalnız bendeki 11 değil 14 litre onu vurgulamak isterim ses olayı biraz var ama çok da abartı degil alışıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim. O zaman daxom ve bunun arasındaki tek fark bence ses olabilir. Daha önce forumlardan okuduğum kadariyla daxomda da ses seviyesi çok düşük değilmiş.ariston bir adim önde gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben alırken daxomlarıda çok araştırdım genelde daxomlarda garanti süresi bitiminde arızalanma şikayeti okudum kullanıcılardan ve şikayet var sitesinde hatta google ye daxom arıza yazın çıkan sayfaları okuyun akabinde aristona yöneldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şofbeni servise mi taktırdınız , ben şuan komple ev tadilatı yaptırıyorum tesisatçılara taktırsam problem çıkar mı? Diyelimki şofben 650 tl taktırması ile beraber ne kadara gelmişti size?
  • serhatly kullanıcısına yanıt
    dışarıda tesisat vb bir işi yapan bir firmayla anlaştım 14 litre ariston proje malzeme işçilik(eski bacalı şofben sökülüp doğalgaz borusu ve su tesisatının hermetiğe göre çekilmesi vb ocak için borunun uzaması gaz flexi gibi şeyler) 1300 liraya anlaştım 800 lirayı peşin verdim 500 lirayı proje geçince ödedim 11 litre için 1200 lira demişti firma servis sadece gelip açılışı yapıyor o kadar garantiyi imzalar gider diğer her şey anlaştığın yere aittir, elektrik işini acemiliğime geldi bana kitledi firma 2lik siemens sigorta çektirdim şofbenin yanına neyse ki elektrikçi akrabam var para vermedim malzeme hariç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 28 Kasım 2014; 13:06:57 >
  • iyi fiyata yaptırmışsın. ben az önce bir yeri aradım 750 şofben 200 işçilik 350 proje dediler. bahsettiğin sökme , boru çekme işleri bende yok onlar da olsa totalde 1500 den aşağı istemez. ustalara soruyum da eğer bağlarlarsa onlara bağlattırıyım. proje falan çizdirmeyi düşünmüyorum.
  • serhatly kullanıcısına yanıt
    200 lira işcilik yazdıkları şeyin içinde o boru vb vardır zaten ne kadar boru kullanıyorlar ki onu takmayın, proje fiyatı max 200 lira 350 diyene bakmayın araştırın elektrik çekme işinide firmaya yaptırın ben mart ayında yaptırdım bu arada bir de proje olmadan şofben garantiye alınmaz o yüzden onu yaptırın ama 350 lira diyen yere değil
  • Siz hangi ilde taktirdiniz. Sofbeni başka firmadan alip proje ve montaji başka firmayami yaptirdiniz.ben dogalgaz borularini cektirdim projeciler sikinti cikarmaz umarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara batıkentteyim fazla gezmedim bile ben her şeyi elektrik hariç bu firma yaptı şofben,işçilik,proje,montaj,malzeme vb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 28 Kasım 2014; 20:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 temmuzdan beri daxom plus kullanıyorum merkezi sistemli dairemde (İstanbul Kadıköy). Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çok memnunum. duş alırken de mutfakta kullanırken de su sıcaklığı sabit. İnce ve küçük olması sebebiyle çok da az yer kaplıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.