Şimdi Ara

HERMETİK ŞOFBEN 2020 Seçenekler,Kullanım Deneyimleri,Yeni Ürünler (Doğalgaz/LPG)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2020 yılındayız,10 Daireyi aşan binalar ve toplu konutlarda merkezi ısınma zorunluluğu nedeniyle hermetik şofben iyiden iyiye hayatımıza girdi.Atmosferik tipler çok sıkı baca standartları nedeniyle neredeyse tamamen hayatımızdan çıktı.Bu şartlar altında pazarda ciddi bir rekabet sözkonusu ancak üretici firmaların yetkili servisleri kombi sistemlerine odaklandıkları için bu ürün grubu adeta üvey evlat muamelesi görüyor,gayrıciddi yaklaşımlar var.Şahsen 4 yılı aşkın süredir Ariston Next SFT14 model kullanıyorum ve bitmeyen problemler nedeniyle değiştirme aşamasındayken yurtdışı kaynaklı kurulum kılavuzuna( installation,service instructions ) ulaşıp yönergeleri aynen uygulatarak şimdilik sorunumu ortadan kaldırdım,ne varki üretici bu modeli ve ürün grubunu tamamen kaldırdığı için servis ve yedek parça problemi giderek artacak,bu yüzden kısa bir araştırma yaptım aşağıda özetliyorum.
    Cihaz Seçim Kriterleri
    1)Ürünün mümkün olduğunca güncel bir model olması
    2)AB nin gaz yakan cihazlara getirdiği 2018 NOx gazı emisyonu değerlerine uygun olması
    3)Yaygın servis ve yedek parça desteği ayrıca şirket içi servis teknik eğitimlerinin kaliteli ve sık olması
    4)Fiyat...Bu ürün grubu componentleri kombilere oranla daha az sayıda olduğu için(sirkülasyon pompası,genleşme tankı,pahalı oda termostatları vs.vs içermiyor).min.%50 daha ucuz,bu nedenle ilk kriter olmamalı.
    5)Yeni olarak yoğuşmalı model üreten bir marka gözüme çarptı,toplamda kabaca %10 yakıt tasarrufu sağlayan bu sistem düşük emisyon ve çevreye saygılı görünüyor,ancak yüksek maliyetiyle,pazarda nasıl karşılanır henüz belirsizlik var.(Bosch yoğuşmalı hermetik şofben modelini geçmişte 1-2 yıl denedi ve sonuçta vazgeçti)

    Halihazırda pazarda çok sayıda Marka ve Model seçeneğindeki var ancak çoğu uzun yıllardır değişmeden üretimde,güncel ürün olarak Türkiye'de üretim yapan iki marka dikkatimi çekti:1)ECA bu yıl var olan modele ek Phoneix adında düşük NOx emisyonlu yeni bir ürün piyasaya sürecek 2)Daikin Türkiye var olan modele ek (Airfel ve Daylux markalı) Daikin markalı yeni bir ürün piyasaya sürecek..Şimdilik acelem olmadığı için İzliyorum !
    Kullanım deneyimlerini paylaşarak konuya katkıda bulunacak herkese şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Daıkın Ana Bayii Başaran Isı(Ankara) ile görüştüm,yeni model hermetik şofben Bu yıl Nisan ayında piyasaya verilecekmiş,cihaz Türkiye'de üretiliyor ve 2018 AB emisyon kurallarına uygun, yüksek teknolojili,yeni tasarım....Teknik özellikler henüz açıklanmıyor ama ben ikna oldum doğrusu,büyük ihtimalle premix ve yoğuşmalı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde evimde şofben ihtiyacım oluştu. Eca nın phoenix modeli kağıt üzerinde güzel görünüyor. Eski 22 hs 11 modelinin modernize edilmiş hali gibi sanırım. Zira teknik özellikleri neredeyse aynı. Diğer tarafta demirdöküm 275 var ki 10 yıl önce kiralık evimde bir yıl kullanmıştım. Geçen süze zarfında hala aynı şofben üretilip satılıyor. Önceki kombi kullanımlarımda Eca dan memnun kalmıştım. Bilgisi olan paylaşım yaparsa memnun olurum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazlık dairedeki termosifonu yüksek elektrik tüketimi nedeniyle iptal edip hermetik şofben bağlatacağım vaillant, baymak bir de son yeni çıkan warmhaus aquwa şofben den hangisini tercih etmeliyim. En uygun olan warmhaus 5700,baymak 6400, vaillant 7300 ₺ civarı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.