Şimdi Ara

Herkes bilsin.. Renault-DACİA-NİSSAN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • renault un satın aldığı bu 2 firmada ve kendi araçlarında kullandığı tüm dizel 1.5 dcı motorların yapısı ve üretimi aynıdır. Üretildiği yıla göre euro4 veya euro5 türü ve araç agırlıgına göre tork ve bg gücü farklıdır. Bu motorlsr 2010 yılı sonunda sınıfının en az yakıt tüketimi yapan ve sağlamlık ödülü almıstır. Daciada tek sıkıntı iç kısımda uygulama zayıflığıdır. kaporta sağlamlık orta sınıf motor sınıfında en az arıza veren araç olmustur. Dacia alacaklara duyurulur.



  • Bu konuda bilgimiz var. Fakat dacia'lar bir dönem geriden takip ediyorlar motor teknolojisini. Yani renonun satmayan elde kalan motorları kullanılıyor. Kötü bir durum değil tabi. Mesela şu anda bir clio dci motoruyla dacia dci motoru aynı değil. dacialardaki 2009 da kullanılan reno motorları yani bir önceki seri.

    Çok önemli değil zaten, bugün fiat, generel motors, reno motorları zaten sorunsuz. motor sorunu filan gerilerde kaldı.
  • duster 4x4 de kullanılan 1.5 motor bahsettiğiniz duruma uymamaktadır.ayrıca araçların üzerlerindeki motorlar gayet yeterlidir.clio hb yi kastediyorsanız.doğru olabilir daha teknolojik olabilir.ancak symboller le aralarında çok fark olduğunu sanmıyorum.
    dusterlerde 85,110 beygirlik motorlar kulanılırken.şimdi 90-110 beygirlik motorlar kullanılmaktadır.euro 5 uyumludur bu motorlar.
    symbolerde motor yeni değişti. sandero'larda 85 beygirlik motorların geleceğini okudum.Heralde tüm araçlarda bu değişimi göreceğiz.yani arada fark olmayacak.
    yalnız diğer reno modeleriyle arada fark olması doğal.sınıflar farklı olduğundan motorlar da farlklı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi longlion -- 3 Şubat 2012; 22:32:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.