Şimdi Ara

her telden sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşalar en sonunda ihtiyacım olan bilgisayarı yaklaşık 1 ay evvel almıştım. Anakartla ilgili sorunlar yaşamış (ram uyuşmazlığı) birde ekstra ekran kartı almak zorunda kalmıştım. Neyse ki şimdi bir sorun yok her şey yolunda düzgün gözüküyor. Yalnız bir dizi sorum olacak

    Donanim

    AMD1.7
    Sarı renk güya bakırmış, kocaman bir fan, 5900devirde işlemci 55 derece bence çok dandik ama ellerinde başka fan yok (GOLDPC)
    MSI 6570L K7N2GL NFORCE2 GFORCE4MX Onboard
    2X256 Kingston 333mhz ram
    Cagedon kasa 25$ lıklardan
    ASUS V8170 Geforce4MX440SE ekran kartı
    WD JB 80GB 8mb cache harddisk
    LG 48X cd writter
    14’’ yeşil renk görüntü veren dalgalı 60mhz monitör

    1-) Kasanın yapısı gereği disket sürücü hemen hdd kin üzerinde aralarında bir kağıdın girebileceği kadar boşluk var. Bu zararlı bir şeymi!! Napmam gerekiyor kasada başka hdd kin gireceği yer yok

    2-)HDD fanları ne iş. Gereklimi almak gereklimi. Ben bilgisayarla sorgu yapıyorum 29 saat işlemcinin full çalıştığı oluyor.

    3-)Gerçi bugüne kadar benim makinada sorgu yapmadım tırsıyor şirketin bilgisayarında yapıyorum, şirketin bilgisayarı MSI kt333 amd1.8 işlemci ısısı normalde 45 derece sorgu yaparken yalnız kapağını açmazsam 60 dereceyi buluyor e benimki hali hazırda 55 derece olduğu için tırsıyom. Bu fark niye var az değil 10 derece tüm şuç fandamı

    4-)Bilgisayarın kasası çok ses çıkartıyor fan sesi başımı ağrıtıyor. 2 kasa fanı var birini iptalmi etsem diyom öndeki fan çok ötüyor. İçeri hava üfleyen. İşlemi fanıda çok seli yaw su ses işine pratik çözüm bulan varmı. Ne bilim bilgisayarı arkadan hava alcak şekilde önü kapalı kapaklı bir göz yapıp oraya koymayı düşünüyorum. Bu ses işi nasıl engellenir.

    5-) Adamlar şu kıl olduğum işlemci fanını zar zor taktılar şimdi ben gidip bi coolermaster alıyım diyom ama takmaya tırsıyom çünkü takarken zorlamışlardı elimde patlamasa diyom. Fan aldığım yer takarmı. Yani adamlar bir şey olsa sorumluluğu üstlenirmi:)

    6-) Anakartın chipinin üstünde pasif soğutucu var ama anakartta fan için giriş yeri var zaten üst modelleri fanlı. Fan takmak istiyorum niyemi diyecel olursanız bu chipin üstündeki pasif soğutucu demire dokunduğumda nerdeyse elimi yakıyor şok oluyorum ne kadar ısınıyor o chip öyle bu normalmi yaw, fan taksam o demirin üstüne faydası olurmu, ektra fazla ses çıkartırmı :)

    İlgi alaka gösterenlere teşekkürler







  • 1-)HDD'nin aşırı ısınma sorunu yoksa bişey olmaz bende aynı şekilde kullanıyorum..

    2-)Benim HDD devamlı veri transferi yapıyo ama dediğim gibi aşırı ısınma yoksa problem yok..

    3-)Fan düzgün takılmamış olabilir zaten tahminimce GOLDPC'den aldığına göre o fan dandik bi fan en azından Thermal Gres sürüp ısıda 5 derecelik bi düşüş sağlayabilirsin..

    4-)Bu ses işini engellemenin en kesin çözümü su soğutma sistemidir bu yüzden o sesi mecburen çekmelisin (zaten herkez çekiyo)..

    5-)Takabilirsen sen tak , takamazsan fanı algığın yere rica edersin takarlar ama sorumluluk alırlarmı bilmem..

    6-)O kadar çok ısınıyosa fan tak çok faydası olur , kuzey köprüsü fanları çok az ses çıkartır diğer fanların yanında duyulmaz bile..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.