Şimdi Ara

Her şeyin işleyişi hakkında bir teorim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kapalı bir sistemde bir anda her bilgi biliniyorsa orada gerçekleşecek fiziksel tepkimeler de her şeyiyle öngörülebilir.

    Evren tek bir noktanın patlamasından meydana geliyorsa bu patlamadan itibaren zincirleme şekilde fiziksel tepkimeler meydana geliyor.

    Bu tepkimeler o patlamadan beri aralıksız sürüyor. Gezegenlerin oluşumu, yıldızların galaksilerin oluşumu, canlı yaşamın oluşumu, evrimle insanın oluşumu ve benim şu anda bu yazıyı yazıyor oluşum da bu devam eden zincirleme fiziksel tepkimeler den ibarettir.

    Dolayısıyla o patlama anındaki her bilgiyi bilebilseydik teorik olarak o andan itibaren olacak her şeyi de bilebilirdik. Bugünü ve geleceği de bilebilirdik.

    Aslında şu anda evrendeki tüm bilgiyi bilebilseydik gelecekte ne olacağını da bilebilirdik. Bu bilgiler parçacıkların konumu ve birbiriyle ilişkileridir.

    Ne düşünüyorsunuz ?



  • dünyayı veya hadi güneş sistemini hazır olarak aldık koyduk samanyoluna diyelim. ya da al samanyolunu koy evrenin içine. bu durumda evreni bilemezsin.
  • kapalı veya açık bir sistemde her şeyin bilinmesi (Allah'ın zatına mahsusu el al,m sıfatı hariç) mümkün değildir. Fizik bilimi sadece saptanabilen, ölçülebilen değerleri üzerine işler. Ama evrende ölçülemeyen ama var olduğu matematik olarak veya sezinsel olarak o kadar çok etken var ki!

    Diğer konuysa evrenin tek bir noktadan çıkması tamamen yanlış bir anlayıştır. O yanlışa göre kurgulamalar yapma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.