Şimdi Ara

Hepsiburada'dan kontratsız iPhone 3GS aldım ve başıma gelenler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsiburada'dan kontratsız iPhone 3GS siparişi verdim, ertesi gün cihaz elime geçti. Avea hattımı taktım iTunes'a bağladım ve klasik sim kart geçersiz hatasını verdi: "the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported".Hepsiburada'ya mesaj atım durum ile ilgili, internette biraz araştırdım herhangi bir Vodafone hattını takarsam cihazı aktive edebileceğimi gördüm. Ertesi gün oldu arkadaşımın hattını taktım ve telefonu aktive ettim. Sonra Avea hattımı takınca çalışacağını ümid ediyordum ama hattı taktığımda yine iTunes sim kartımın geçersiz olduğunu yazmaya başladı, görüşme yapamadım, şebeke bulmadı. Donanimhaber üzerinde araştırdım ve bir arkadaşın Vodafone müşteri hizmetlerini aramanın yeterli olduğunu, onların sim lock'u kaldırdığını yazdığını gördüm.Önce Vodafone merkezi aradım 32 dk beklememe rağmen telefon açılmadı, bunun üzerine Vodafone müşteri hizmetlerini aradım fakat bir türlü operatöre bağlanamadım, hangi menüye girsem telesekreter konuştu. Bir Vodafone cep merkezi aradığım operatöre bağlanamadığımı anlattım telesekreter konuşmaya başladığı anda # tuşuna 5-6 kez basın operatöre bağlar dedi, keza o şekilde bağlandım da. Karşıma çıkan bayana problemimi anlattım, sim lock'u kaldıramadığını iddia etti. Uzun konuşmamdan sonra IMEI numaramı istedi, verdim fakat nasıl olduysa telefonumun kaydına ulaşamadı. Bana Vodafone cep merkezlerden birine gitmemi söyledi ısrarla. Akmerkez Vodafone cep merkeze gittim, oradaki beyaz saçlı çok bilmiş orta yaşlı bayan bu işlemi yapamadıklarını, sim lock'u kaldıramadıklarını gayet güzel agresif bir tavırla belirtti. Vodafone müşteri hizmetlerinden beni yönlendirdiklerini anlattım, vodafone'u aramasını rica ettim durumum için fakat sadece kendi müşterisine ancak hizmet verebildiğini, benimle ilgilenemeyeceğini belirtti. Şikayet edeceğimi söyledim, istediğiniz yeri arayıp şikayet edebilirsiniz dedi. Sonra Cevahir Vodafone cep merkeze gittim, onlar da bu işlemi yapamadıklarını belirtti, ancak sim lock'u müşteri hizmetlerinin kaldırdığını söyledi. Akşam oldu, hepsiburada'dan cevap gelmişti sonunda. Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp data hattına bağlanmamı onların sim lock'u kaldıracağı söylendi. Aradım fakat bunun Turkcell ile alakalı olmadığını, Turkcell tarafından satılan cihazlarda sim lock olmadığını, Vodafone'u aramam gerektiği söylendi. 3 defa daha aradım Vodafone müşteri hizmetlerini, birinde teknik servis telefonu verdiler, birinde cep merkezlerden birine gitmelisiniz dediler. Bu sefer gitmek üzere olduğum cep merkezleri aradım bu işlemi yapamadıklarını belirttiler tekrardan. Vodafone müşteri hizmetlerini aradığımda sonunda bir bey çıktı adı Levent'ti sanırım, beni teknik servislerine bağladı, teknik servisteki bayana IMEI numaramı verdim, sim lock'ı kaldırdı ve 10 dk içinde iTunes'a tekrardan bağladım telefonumu, problem çözüldü.

    Vodafone'un müşteri hizmetlerindeki operatörlerinin ne kadar bilgisiz olduğu, cep merkezlerin sim lock'u kaldıramadığı, hepsiburada'nın sattığı ürün için verdiği desteğin yanlışlığı açıkca ortada. En azından ürünün sayfasında "Sadece Vodafone ile çalışır" yazabilirlerdi, ya da en kötü bana attıkları mesajda Turcell yerine Vodafone'u aramamı söyleyebilirlerdi. Umarım kontratsız iPhone almak isteyecek arkadaşlara bir rehber olur bu yazım, aman diyim dikkat edin...







  • Geçmiş olsun. Sonunda çözmüşünüz ama baya meşakkatli olmuş.
  • Hocam walla senin talihsizliğine denk gelmiş sanırım. Ben de hepsiburada'dan aldım. Simkartımı taktım itunes desteklenmediğini söyledi kutudanda vodafone garanti belgesi çıkınca vodafoneu aradım hemen. anlattım durumu, max. 10dk. sürdü görüşmem (arada aktarmalar falan) senin de dediğin gibi imei numaramı sordular karşımdaki müşteri temsilcisi kilidi kaldırdığını yardımcı olabileceği başka bir konu olup olmadığını sordu hayır dedim kapattım bu kadar

    Sana denk gelmiş anlaşılan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtezacan -- 28 Şubat 2010; 14:16:14 >
  • en azından sonuca bağlanmış ve genpa garantisinden de kurtulmak cabası
  • Artık talihsizlik midir başka bir şey midir bilemeyeceğim ama umarım her kontratsız iPhone alaın başına böyle şeyler gelmiyordur. Vodafone operatörlerinin bu kadar bilgisiz olması, hepsiburada'nın ne sattığını bilmemesi çok komik bir durum. Ha bir de Vodafone cep mekezleri ve operatörleri Hepsiburada'yı tanımıyor. Ben bu cihazı Hepsiburada'dan aldım diyorum, aldığınız kişi sizi kazıklamıştır yurt dışından alıp size satmıştır dedi bir Vodafone cep merkez :)
  • :(((
  • hepsiburada değilde turkcell extra dan almıştım ben.
    ne turkcell de nede vodafone da hiç sorun yaşamadım
    ilginç
  • online olarak bu kadar pahalı bi urunu almak gercekten cesaret isteyen bi is.. sonucta bi problem oldugunda karsında sorunu yuzyuze anlatabilecegin biri olmuyor..
  • İlginç..
  • Arkadaşlar bilgisizliğimi mazur görün.Arkadaş Sim Lock'u kaldırmak için Vodafone'u arıyıp IMEI'sini filan vermiş.Bu simlock dediğiniz unlock değil mi?Yani JB ile çözümlenemiyor mu?Yoksa bu unlock'tan farklı birşey mi?
  • aynı şey jb ayrı unlock ayrı, unlock sürüme göre yapılabiliyor son sürüm için şuan yok
  • Yok zaten JB'i kastetmemiştim.Unlock ile simlock farklı mı demek istedim.O zaman bu arkadaşın iPhone'u 3.1.3 ki unlock yapamıyor.Anladım sağolTeşekkür ederim cevabın için
  • Gecmis olsun hepsiburadadan herkes sikayetci olmaya basladi
  • demek oluyorki hepsiburada.com İphone 3gs telefonlarını gidip vodafone den alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    demek oluyorki hepsiburada.com İphone 3gs telefonlarını gidip vodafone den alıyor.


    Almıyordur bile, satış olunca hepsiburada komisyon alıyordur, vodafone ürünü gönderiyordur
  • haklısın kardeşim aynen dediğin gibi yapıyordur onun için vodafone sim kilidi açıyor yoksa işine gelmezse açarmı hiç kullan abi der.
  • Gecmis olsun sonunda cozmussunuz gule gule kullanin
  • Öncelikle geçmiş olsun.Tüm yaşadıklarınızı ve ilgilisiz,bilgisiz personelin hepsini, gayet açık biçimde burada ifşa ettiğiniz için ayrıca teşekkürler. Bu durumlara böyle hassasiyetle yaklaşmak; o cahillerin de ayaklarını denk almasını gerektirecek. Burada yüzlerce kişi okuyor sonuçta yazılanları.
  • Müşteri hizmetlerine bağlanabildiğinizde karşınıza çıkan operatörler genelde teknik konulardan bir haber oluyorlar, o yüzden sorununuz ne kadar basit de olsa oldukça karmaşık bir şekilde anlatmak yada "aynı şeyi arkadaşımın hattından yapıyorum benimkinden olmuyor" gibi bir şeyler söyleyerek iyice kafasını karıştırıp teknik bölüme aktarma yaptırmak sorunu kısa yoldan çözüyor...
  • geçmiş olsun birader.paranla rezil olmak diye buna diyorlar galiba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.