Şimdi Ara

Hepsiburada.com ve SATıcıları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 7 ay önce Hepsiburada.com üzerinden 80 liraya xiaomi piston 3 kulaklık aldım ve kulaklıktan çok az ses gelmeye başladı haliyle ben de ürünümü garantiye yollamak için hepsiburada.com'u aradım. Ve talep oluşturdular. Ve talep şu şekilde sonuçlandı:

    Ürününüz satıcı firma tarafından gönderilmiş olması sebebi ile tarafımızdan servis işlemleri takip edilememektedir.
    Ürününüzü garanti belgesinde yer alan servise yönlendirmeniz gerekmektedir.

    Her neyse ben de satıcı firmayı aradım yani 'SAFİR MOBİL'i aradım onların verdiği cevap beni şoke etti. ''Beyefendi biz doğrudan ürünleri almıyoruz siz hepsiburada.com'u arayın onlar bize mesaj atsınlar biz öyle ürünü alırız.'' Diye cevap aldım.
    Arkadaşlar ben defalarca hepsiburda.com'u aradım şu anda sonuçlanan 4 talebim var ve Safir Mobili de aradığımda her defasında aynı cevapları aldım haliyle ürünümü garantiye yollayamadım. Bu paradokstan sonra ne yapmalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svmhkn -- 15 Aralık 2016; 0:43:14 >







  • Sıkıntı bünyesinde ki satıcıda. Büyük ihtimalle çakma malı sattılar size. Hepsiburada da bir şey yapamaz, sorumlu aldığınız kişidir. Garantisi yoktur zaten, hakem heyetine gideceksiniz.
  • Desteğiniz için teşekkürler,
    Ben Safir Mobil'i hiç tanımıyorum ki sonuçta satılan malı hepsiburada.com güvencesiyle aldım kanımca yani müteselsil bir sorumluluğun olması gerekiyor. Ben malı sattım ne olur olmaz dememeli sonuçta büyük bir firma kendisi.
    Tahmini hakem heyeti sonucu ne kadar zaman alır?
  • svmhkn S kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuz yere göre değişir, İstanbul Maltepe'de son başvurumun sonuçlanması 4 ay sürdü. Küçük şehirlerde 2 ay civarı sürebilir. Böyle bir durumda kalmanız ilginç olmuş, satıcının o tavrı ilginç ve Hepsiburada'da neden müdahale etmiyor anlayamadım.
    Eğer her iki durum da bunu bilip bir şey yapmadıysa son çareniz THH maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svmhkn

    Desteğiniz için teşekkürler,
    Ben Safir Mobil'i hiç tanımıyorum ki sonuçta satılan malı hepsiburada.com güvencesiyle aldım kanımca yani müteselsil bir sorumluluğun olması gerekiyor. Ben malı sattım ne olur olmaz dememeli sonuçta büyük bir firma kendisi.
    Tahmini hakem heyeti sonucu ne kadar zaman alır?

    Hakem heyeti hakkında detaylı bilgim yok, internetten bulabileceğiniz şeyler.

    Hepsiburada amazon vari bir hal aldı. Bir yandan kendi satıyor bir yandan gittigidiyor-n11 gibi satıcılara sattırıyor.

    Siz hepsiburada güvencesiyle değil aracılığıyla ürüne kavuşuyorsunuz. N11 ve gittigidiyorda da durum aynı.

    Size verebilecekleri tek güvence kartınıza ait bilgilerin çalınmaması ve kişisel bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmamasıdır.

    Satıcı garantisiz sıfır elektronik ürün satmışsa hepsiburada yaptırım uygular hatta siteden men bile eder ama alın size sıfır bir kulaklık dermi bilinmez. Umarım der :)

    Geçmiş olsun. Satıcıyı tekrar arayın ve hakem heyetine gideceğinizi, faturada hepsiburada değil onların adının yazdığını söyleyiniz. Belki caydırıcı olur ve geri adım attırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • safir mobil in sizi bu şekilde yönlendirmesinin sebebi. hb nin 2 liralık kargo anlaşması ile gidip gelmesi zanlediyorum. hb de hergün bir yol değiştiriyor. ben geçen 2 adet eşya ürününü talep açtım arızalı onarılsın diye. isterseniz direk servise gönderin uyarısı ile birlikte kargo takip numarası verdi isterseniz bize gönderin diye. bence arayarak değil. site üzerinden kendiniz cihazım arızalandı şeklinde kolay iade bölümünden talep açın sorun çözülür. reddetme gibi bir lüksleri yok. red edilirse de 10 kere talep açtım kabul etmiyorlar. anlaşmanız hangi kargoysa ben göndericem kardeşim diyeceksin hiç kimse 80 liralık kulaklık için sizi başından atmaya uzun süreli cesaret edemez. hiç bir dolandırıcı firma bile günde 10 kere aynı adamın aramasını göze alamaz. sürekli ararsanız adamlar en sonunda tamam gönder der. en baba yapacağı yokuş gönderirken kargo parasını sen ödeyeceksin der. onu da sen ipsiz uğursuz adamdan satın aldığın için göz yummak zorundasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    safir mobil in sizi bu şekilde yönlendirmesinin sebebi. hb nin 2 liralık kargo anlaşması ile gidip gelmesi zanlediyorum. hb de hergün bir yol değiştiriyor. ben geçen 2 adet eşya ürününü talep açtım arızalı onarılsın diye. isterseniz direk servise gönderin uyarısı ile birlikte kargo takip numarası verdi isterseniz bize gönderin diye. bence arayarak değil. site üzerinden kendiniz cihazım arızalandı şeklinde kolay iade bölümünden talep açın sorun çözülür. reddetme gibi bir lüksleri yok. red edilirse de 10 kere talep açtım kabul etmiyorlar. anlaşmanız hangi kargoysa ben göndericem kardeşim diyeceksin hiç kimse 80 liralık kulaklık için sizi başından atmaya uzun süreli cesaret edemez. hiç bir dolandırıcı firma bile günde 10 kere aynı adamın aramasını göze alamaz. sürekli ararsanız adamlar en sonunda tamam gönder der. en baba yapacağı yokuş gönderirken kargo parasını sen ödeyeceksin der. onu da sen ipsiz uğursuz adamdan satın aldığın için göz yummak zorundasın.

    Bende tam onu diyecektim mağlesef normalde 20-30tl gidiş geliş servis falan kargo masrafı çıkar kod ile bayağı ucuz oluyor




  • Kardeşim kimse sahte mal vs satmamıştır ama garanti vermiyorlar işte. Ben geçen forumda da bunu belirttim. Bunlar çin malı ve kimse sana garanti vermez. Bende sattığım malın garanti sürecini açık açık anlatıyorum herkese çünkü en akıl karı yöntem bu.

    bu adamlar size orijinal de olsa malı satmış ve haliyle de garanti vermemiş size.

    distribütör olmadığı halde kim garanti var diyorsa yalan der :) Çünkü ellerinde teknik servis yok inceleyip karar versin :)

    Elinizde fatura vs varsa hakem heyetine başvurun paranızı geri alırsınız ya da baskıyı görünce yeni bi tane verirler merak etmeyin :)
  • Eline iki telefon al her iki firmayıda aynı anda ara kendi aralarında konuşup anlaşsınlar.
  • Konferans görüşmesini yapamiyolar. Yapıldığı an telefonu kapatmak zorundalar :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar son olarak hepsiburada.com'un çağrı merkezini aradım bunlarin en üst birimine bütün taleplerimi ilettim, artık bunlardan gelecek sonuca bağlı olarak hakem heyetine gitmem belli olacak.

    Şayet hakem heyetinden haklı bulunursam şu 'Safir Mobil' adına tuketici mahkemesini dava açıp tazminat başvurusunda bulunacağım çünkü müşteriyi bilinçsiz olarak görüyorlar bunlarin yüzünden e-ticaretten soğuyoruz ya artık kimseye güvenemiyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.