Şimdi Ara

Hem yks hem dgs sınavına girmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
3
Favori
21.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2019 da ben bu 2 sınava da girdim.Kendi deneyimi anlatmak için konu açıyorum
    Not:Siz bu yazıyı okurken sınavların adı ve sistemleri değişmiş yada kaldırılmış olabilir.

    -Ön lisans mezunu birsi hem yks hem dgs sınavına girebilir, yks sınavında bir yer kazanır 4 yıllık ve o okula kayıt olursa dgs de kayıt yaptırmak için yks kaydını sildirmek zorunda aynı anda 2 lisansa kayıtlı olunmuyor(yks de kayıtlıyken dgs de tercih yapabilir)

    -Ben yks de edirne keşanda 4 yıllık okul kazandım kayıt oldum.Kayıt yaptırdan sonra dgs tercihleri başladı. Dgs de tercih yaptım sivas mühendislik kazandım. Sivası kazandığımı görünce hemen keşandan kaydımı sildirdim sivasa kayıt oldum.

    -sivası kazandığımı görünce keşandaki okulla görüştüm önce sildirme dilekçesini gönder biz seni çağırıcaz diploma ile okula gelip sileriz dediler.

    -Bu durum başınıza gelirse dgs sonuçları açıklanmadan okulun sitesinden dilekçe çıktısı alıp okula gönderin dgs kazanırsanız okula gidip kayıt sildirirsiniz, dgs kazanamazsanız okulu arayıp dilekce gönderdim ama kayıt sildirmicem dersiniz.

    -kayıt sildirdikten sonra edevlet de kaydım hemen silinmedi dgs internet'den kayıt olmada sıkıntı yaşadım.Okuldan kayıt oldum,zaten dgs'den nereden kayıt olursanız olun okula transkrip ve ders içeriği belgesi vermelisiniz.

    -Dgs kayıt olurken istenen transkrip(önlisans karneniz akts,ders puanları ortalama) ve ders içeriği belgesini mezun olduğuz okuldan imzalı kaşeli olarak almalısınız. Bazı okullar transkrip belgesini diğer adı öğrenci durum belgesini mezun olurken veriyor ama ders içeriğini mezun olurken vermiyor okuldan almalısınız.

    -Dgs sınavına giren herkes mezun olduğu okuldan bu 2 belgeyi almalı dgs kayıt olurken birde bu belgeleri almak için telaşa girmemek için aylar öncesinden alın bence

    -Eskiden dgs kayıt olurken askerlik tecil belgesi isteniyormuş kafama takıldı, bu belgeyi her ihtimale karşı alıcam diyorsanız tescilli olanlar edevletden çıktısını alabilirler tescilli değilseniz askerlik kurumuna lise diplomasıyla gitmelisiniz ama lazım olacağını düşünmüyorum.

    -kyk yurt başvuruları dgs ile kayıt olanlar için ayrı kontenjan açıyorlar dgs kayıtları geç başladığı için kyk başvurunuz muhtemelen dersler başladıktan sonra olucak.Kyk yurdunda okula başlamanız zor özel yurt falan arayın.


    -Dgs ile girdiniz üniversiteyi kaç sende okuyacağınızı okul karar veriyor, bazı okulların hazırlık dönemi var.Üniversite ne kadar güzelse o kadar uzun sürücek kocaeli,sakarya üniversitelerinin 3.sıniftan başlatılacağını düşünmüyorum.


    -Son olarak bu yazıyı okuduğunuz senelerde sınav isimlerinde yada siteminde değişiklik olmuşsa sizde benim gibi deneyinimlerinizi forumlarda paylaşın dgs ile ilgili doğru bilgi bulmak kolay değil sizden sonrakilere yardımcı olun.

    Not:sürekli foruma girmiyorum soru sorarsanız cevap vermem çok uzun sürecek.







  • Merhaba bende ikisinden de tercih yapacağım aklımda takılan bir kaç soru var yardımcı olur musunuz
  • Vviioolleett V kullanıcısına yanıt
    Sor yardımcı olayım, yks den tercih yaptım ama gelmeyecek, dgs ile gelir gibime geliyor benim
  • İyi günler, yks de ben açıköğretimten lisans tercih edip kazandım kayıt yaptırsam, dgs de örgün lisans tercih etsem kazansam kayıtlarda bir problem olur mu?
  • Maliyeci24 M kullanıcısına yanıt
    yks kaydını yaptır. DGS de eğer kazanırsan ve gitmek istersen, kayıt için öncelikle yks kaydını sildirmen gerekecek.
  • merhabalar, ben de kocaeli üniversitesi reklamcılık bölümü kazandım yks ile, ancak dgsden kocaeli mekatronik mühendisliği istiyorum ve gelme ihtimali var, askerlik ve benzeri durumlar için bu sene kayıt olmam şart ayrıca, ancak reklamcılığa kayıt olup mühendisliği kazandığım halde gidemezsem çok üzülürüm. kayıt sildirme işlemleri ne kadar sürüyor ortalama o süreyi tutturabilirmiyim sizce? içim hiç rahat değil bu yüzden
  • Ben de kayıt süresini merak ediyorum nasıl oldu sende

  • Merhabalar.ben yks önlisans ve dgs halklailişkiler için tercih yapmak istiyorum . ikisinide açıktan yapmak istiyorum. iki sorum olacak. birincisi hem dgs açıköğretim hem yks açıköğretim tercih yapabilirmiyim? ikincisi açıköğretim iki üniversiteye gidebilirmiyim?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.