Şimdi Ara

Helal para ne yapar ne eder geri döner

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Selamün Aleyküm,

    Size bugün daha doğrusu bu saate göre dün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.Annemlerdeydim ve de yakınında camii var.Her inanan insanın yaptığı gibi son teravih namazına gidecektim(sadece sonuncusuna gitmedik tabi ki bu ay sadece 3 kere gidemedim onlar da sıkıntıdaydım inşallah bir daha ki Ramazanı görürsek daha fazla gitmeye çalışacağız) Tabi ki evde televizyon izleyip ailemle muhabbet ediyordum ki bir de baktım ezan okunuyor.Hemen abdest aldım ve oraya gelirken giydiğim eşofmanımı giydim ve aceleden çorapları cebime sıkıştırıp çıktım.Annem bir de elime çöpü sıkıştırınca hepten karıştım ve çöpü atmaya giderken cebimdeki çorapların fazla kalabalık yaptığını düşündüm ve de tek tek dağıtmak için(bir cebime 1 çorap şeklinde) çorabı sağ cebimden çıkarttım sol cebime bir tanesini diğerini aynı yerinde bıraktım.Camiye girdikten sonra da çoraplarımı giymek için hamle yaptım bir ne göreyim cebimde 200 lira para var ve ben bu eşofmanımın cebinde para olduğunu tamamen unutmuşum.Sonrasında da aklıma direk neden 200 lira? Çünkü anneme giderken 400 lira 2 adet 200'lük kağıt cebime koymuştum acaba yolda düşürdüm mü diye düşünmeye başladım.Az bir para da değildi yani eve giderken yola baktım çöpü attığım yere baktım hatta mahalleden güvendiğim çocuklara dahi sordum.İçime bir sıkıntı düştü ve eve gittim.Kapıyı annem açtı şansıma bir çöp torbası daha elime sıkıştırdı ve yola koyuldum tabi aklım hala paradaydı.Çöpü bırakmaya gittiğimde biraz uzaktan atayım gece gece çöp atmaktan zaten tırsıyorum dedim ve uzaktan atmaya karar verdim tabi uzak dediğim konteynır aşağıda ben yukarıdan çöpü bırakmaya çalışıyorum.Biraz zorlandım ve ayağım tökezledi bir an için yere bakmak zorunda kaldım bir de ne göreyim? Benim 200 lira.Sonrasında da annemin bana hep söylediği söz aklıma geldi, "Helal para ne yapar ne eder geri döner"

    Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim bu da böyle başıma gelmiş oldu işte.







  • kesinlikle helal para geri döner sahibini bulur başkasına nasip almaz anında bulamasa bile başka zaman gelir yine bulur.
  • Güzel bi paylaşı
  • Sevindim kaybetmemene :) ben 5 lira kaybettigim de bile nasil uzuluyorum :(
  • benim telefonum kaybolmuştu hala gelmedi
  • yüreğin temizmiş hocam .aynı şekilde haram para da bir şekilde gider
  • Adi üstünde Helal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bu değil ki usta, yani telefonumu abdesthanede unuttum, cuma çıkışı tekrar geldiğimde bir de baktım telefon hala orda.Yani helal mala zeval gelmiyor.


    Edit : Yav böyle şeyler hep benim başıma abdest aldıktan sonra geliyor, uyarı mıdır nedir anlamadım ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fungsclup -- 18 Ağustos 2012; 2:13:32 >
  • Alın teriyle alınmış olup da geri gelmeyenler haram mı oluyor peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fungsclup

    Sadece bu değil ki usta, yani telefonumu abdesthanede unuttum, cuma çıkışı tekrar geldiğimde bir de baktım telefon hala orda.Yani helal mala zeval gelmiyor.


    Edit : Yav böyle şeyler hep benim başıma abdest aldıktan sonra geliyor, uyarı mıdır nedir anlamadım ki.

    uyarıdır hocam. benim abim hep içerdi bir gün araba hararet yapmış tabi bu içkili kapağı açınca sıcak su suratına fışkırmış yüzü yandı allahtan iz fln kalmadı 1-2 hafta kıpkırmızı gezdi şimdi 5 vakit namaz kılıyo. Bu da bi uyarıydı yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fthzgr

    Alın teriyle alınmış olup da geri gelmeyenler haram mı oluyor peki?

    Yav hocam bunlar yaşanmış olaylar, her şeyin vardır bir hikmeti sen fazla zorlama o konuları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.