Şimdi Ara

Hedef o ülkeden 1 milyon turist

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin’in Anhui Eyaleti ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yapılan işbirliği anlaşması ile Çin’e turizm tanıtım çalışmaları resmen başladı. 1 milyon Çinli turist hedefi için önemli rol oynaması beklenen anlaşmayla; kültür merkezleri açılarak, turizmin geliştirilmesi hedefleniyor.
    Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore'nin içinde bulunduğu Uzak Doğu pazarıyla ilgili turizm planları hayata geçirmeye hazırlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1 milyon Çinli turist hedefine ulaşmakta kararlılığını sürdürürken; bu alanı destekleyen çalışmalar da hız kesmeden sürüyor.

    RESMEN BAŞLADI

    Dün İstanbul’da, Çin’in Anhui Eyaleti ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla ülkeye turizm tanıtım çalışmaları resmen başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bir Kuşak Bir Yol' projesi çerçevesinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile geçen yıl bir araya geldiğini hatırlatan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, ''Kültür merkezlerinin açılması ve turizmin geliştirilmesi konusunda bir mutabakata varıldı. O günden beri Yunus Emre Enstitüsü bu konuda somut projeler ortaya koymak için birçok faaliyette bulundu. İki ülke ilişkilerini kültürel ve ekonomik olarak ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

    Bu yıl sonu için Çinli turist sayısında 400 bine ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Şeref Ateş; bu sayıyı 1 milyona çıkartabilmek için hava yolu ulaşımının arttırılması gerektiğini aktardı. Anhui Bölgesi’yle yaptıkları bu anlaşma çerçevesinde onların da Türkiye’ye düzenli bir şekilde turist gönderme taahhüdünde bulunduklarını ifade eden Ateş, “Bu oldukça güzel bir gelişme. Bu bölge Şangay’a yakın ve Çin’in önemli eyaletlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu.

    HEDEF 1 MİLYON ÇİNLİ

    Türkiye’nin katma değerli turiste ihtiyacı olduğunu işaret eden Ateş, “Kış aylarında turist çekebilmek ancak Uzakdoğu ve Çin ile mümkün. Bu anlaşmalar onun zeminini hazırlıyor, yol gösteriyor. 2019 hedefimiz Çin’den gelen turist sayısını 500 binden 1 milyona çıkarmak” şeklinde konuştu.

    ‘İSTANBUL İÇİN SAYIYI DÖRDE KATLAMAK İSTİYORUZ’

    Bu yılın ilk 8 ayında Çin’den İstanbul’a gelen turist sayısının 283 bin 297 olduğunu bildiren İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da; geçen yıl bu rakamın daha düşük olduğunu hatırlatarak; 2019 yılı hedeflerinin bu sayıyı 4 katına çıkartmak olduğunu söyledi. 1 milyon Çinli turist hedefinin zor olmadığını vurgulayan Yılmaz, bu rakama kolayca ulaşılabileceğini ifade etti.

    İŞBİRLİKLERİNİN ARTMASI BEKLENİYOR

    Anhui Turizm Geliştirme Ofisi Başkanı Wan Yixue, Huangshan Turizm Acentesi Genel Müdürü Zhang Dehui, Hefei Şehri Başkan Yardımcısı Wu Chunmei ve Chaohu Şehri Başkanı Zhang Sheng’in katıldığı etkinlikte konuşan Anhui Eyaleti Valisi Speeh By Yang Guangrong, Türkiye’nin doğu ve batı arasında köprü vazifesi gördüğüne işaret etti. İki ülke arasında kurulan sıcak temaslarda önemli gelişme kaydedildiğini ifade eden Guangrong, yapılan işbirliği ile turizmdeki pazar paylaşımı ve iş ortaklıklarının daha da artacağını söyledi.

    VİZE KOLAYLIĞI SAĞLANMALI

    İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de, işbirliğine ilişkin “Anhui’ye daha çok turist gitmesini istiyorsak kesinlikle vize sorununu çözmemiz lazım. Bu konuda Çin tarafının da daha fazla kolaylık tanımasını bekliyoruz” dedi. Gültekin, Anhui ile İstanbul arasında doğrudan uçak seferlerinin başlaması ile birlikte turizm katkısının çok daha büyük olacağına dikkati çekerek, Çin tarafına karşılıklı seferler yapılması çağrısında bulundu.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/resmen-basladi-hedef-o-ulkeden-1-milyon-turist-40995348







  • Kazık yemeğe, dolandırılmaya, dayak yemeğe mi gelecek hocam insanlar.Turizm ülkesi değiliz biz kendimizi kandırmayalım.Olması lazım ama şu şartlarda; bu göçmen nüfusuyla, bu eğitim ve refah seviyesiyle gelen turist dolandırılacak,kazıklanacak tavuk gibi görülüyor.Dolayısıyla ağzı yanan insan bir daha bu ülkeye gelmez.Şu anda da tercih edilmesinin nedeni ucuzluğu.Dubai gibi fiyatlar pahalı olsa yüzümüze bakmaz kimse.
  • Sadece Çin değil, Türkiye'nin dünaynın en çok tursit çeken bölgesi olması lazım.
  • freezone00 kullanıcısına yanıt
    Kazık yemeğe, dolandırılmaya, dayak yemeğe mi gelecek hocam insanlar.Turizm ülkesi değiliz biz kendimizi kandırmayalım.Olması lazım ama şu şartlarda; bu göçmen nüfusuyla, bu eğitim ve refah seviyesiyle gelen turist dolandırılacak,kazıklanacak tavuk gibi görülüyor.Dolayısıyla ağzı yanan insan bir daha bu ülkeye gelmez.Şu anda da tercih edilmesinin nedeni ucuzluğu.Dubai gibi fiyatlar pahalı olsa yüzümüze bakmaz kimse.
  • Şunu da eklemek isterim İstanbul ve özellikle tarihi yarım ada en çok turist çeken noktalardan arasında ama Fatih belediyesi ısrarla bu bölgede vadettikleri atılımları gerçekleştirmiyor.Kolay değil bir anda söylenen şeylerin yapılması belki ama en azından adım adım işlenmesi gerekiyordu bu zamana kadar.Bunlar arasında araç trafiğine bu bölgenin komple kapanması + tekstil firmalarının daha uygun lokasyonlara yönlendirilmesi + turizm ruhsatı başvurusu yapılan binaların ruhsatlarının çıkarılması vs. gibi.Kendin 10 yıldır babam 40 yıldır bu bölgede çalışıyor ama turizm adına herhangi bir gelişim gözle görülür şekilde maalesef yok.Tarihi sokaklar fazlasıyla mevcut.Turistleri çekebilecek çok nokta varken ortalıkta sağı solu kesen hamallar dolandığı için rahat dolaşmak istemiyor dolayısıyla insanlar.Akşam hava karardıktan sonra özellikle girebilene helal olsun.
  • Bir zamanlar Rusya'ya yapılan tanıtımların Çin için yapılmaya başlanacak olması oldukça önem arz ediyor. Nitekim son 20 yıldır yapılan tanıtım çalışmaları neticesinde Ruslar, Türkiye'yi oldukça tercih eder hale geldi. Hatta evlenip aile kuranlar bile oldukça fazla.

    Yalnızca Çin değil, Uzakdoğu bu konuda oldukça önemli bir potansiyele sahip. Japonya, Güney Kore, Malezya ve Singapur. Bir ihtimal Endonezya'da olabilir.
  • Dorak Tour: 220 bin Çinli turist getirdik, rekor artış bekliyoruz



    Çin'den Türkiye'ye turist getiren Dorak Tour, bir günde 1.200 Çinli turisti Türkiye'ye getirdi.
    Asya'dan Türkiye'ye dönük en büyük operasyonları yapan Dorak Tour, 2018 yılında yaklaşık 220 bin Çinli turisti Türkiye'ye getirdiğini açıkladı.

    2019'DA YÜZDE 40 ARTIŞ BEKLİYOR

    220 bin Çinli turiste Anadolu turu yaptırdığını belirten Dorak Tour'un Çin’in Shanghai, Guangzhou ve Beijing kentlerinde turizm ofisleri bulunuyor. Şirket, 2019 yılında Çin'den getireceği ziyaretçi sayısının ise yüzde 40 oranında arttırmayı hedefliyor.

    BİR GÜNDE 1.200 ÇİNLİ TARİHİ YARIMADAYI GEZDİ

    Şirket tarafından yapılan açıklamada, ''Önceki gün İstanbul’a gelen yaklaşık bin 200 kişiden oluşan Çinli grup da, Sultanahmet’te Tarihi Yarımada'yı keşfetmenin mutluluğunu yaşadı. Türkiye’nin tarihine ve yemeklerine büyük bir ilgileri olduğu gözlenen Çinli turistler, alışveriş yaparak bölge esnafına da önemli oranda destek oldu.'' ifadelerine yer verildi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/dorak-tour-220-bin-cinli-turist-getirdik-rekor-artis-bekliyoruz




  • Getıreılen turıstın kalıtesı de onemlı bence, guney turıst kaynıyor fakat bakınca gelenler hersey dahıl turlar alıp dısarıda bır usd bıle harcamadan ulkelerıne donuyor. gıdenler yasamıslardır sabah sezlong kapma yarısını, zaten adamlar bızden daha uygun fıyata tatıllerını yapabılırken amac gelenlerın kalıtesını arttırmaya yonelık olmalı. yanı bırıne sordugunuzda neden ıspanya ya da maldıvler degıl de Turkıye dedıgınızde burası ucuz lafı olmamalı. bu konuda ne yapılır nasıl bır yol ızlenır bılmıyorum ama dogru adımın reklam vermek oldugunu dusunmuyorum.

    bu arada tur operatorlerı sunu yapıyor, donem sonunda,donemı ıcın otelın bır kısmını kıralıyor ve vaktı geldıgınde onu uzerıne kar koyarak satıyor. 1 bırıme donem sonu aldıkları sezonda 3 bırım edıyor. burada otel kazanmıyor. hatta bır cok konuda oteller artan malıyetler yuzunden hızmet kalıtelerını dusurmek zorunda kalıyor.ya da onlıne rezarvayon sıtelerınden fıyata bakıp otelı aradıgınızda daha yuksek fıyat denk gelmıstır. sorunca neden boyle, ben aracı olmadan almak ıstıyorum o para sızın ve benım cebımde kalması gerekırken neden daha fazla ıstıyorsunuz dedıgınızde, haklı olarak adamların reklam vs malıyetlerınden oturu onlara uygun fıyat verdıklerını ıletıyorlar.
    daha oncede soyledıgım gıbı bu ıslerden anlamam fakat 1 mılyon adam gelecegıne, 1000 kısı gelsın ama ulkeye bır katkısı olsun gelenlerın.
    not gelenın basımızın uzerınde yerı var, mısafırdır gelsın gorsun...




  • 'Çin'de Türkiye algısı değişiyor'

    TOPLANTIYA ÇİN’DEN BİRÇOK DAVETLİ KATILDI

    Yarışmanın sonuçlanmasının ardından İstanbul Rönesans Bosphourus Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in yanı sıra, Çinli sosyal medya fenomenleri, en beğenilen ilk 5 videonun sahibi ve Çinli basın mensupları katıldı. Açılış konuşmasının ardından, toplantıda katılımcıların videoları izlendi ve katılım sertifikaları verildi.

    Toplantının sürprizi ise yarışmanın katılımcılarından biri olan Pekin opera sanatçısının gösterisi oldu. Aslında bir erkek sanatı olduğunu söylediği gösterisinde, erkek sanatçı performansını kadın kıyafetleri ile kadın sesi çıkararak sergiliyor.

    ÇİNLİLER TÜRKİYE’Yİ KEŞFEDECEK

    Çin’in Facebook’u olarak bilinen YIDIAN ve Yunus Emre Kültür Merkezi işbirliği ile başlatılan proje kapsamında yarışmacılar çektikleri kısa videoları YIDIAN sitesine yükledi. Finale kalan 300 videonun arasından en çok beğenilen 5 videonun sahibi beraberlerinde, 5 Çinli sosyal medya fenomeni, YIDIAN’ın üst düzey yöneticileri ile birlikte Türkiye’yi keşfetmeye geldi.

    Çinli misafirler Yunus Emre Enstitüsü’nün ev sahipliğinde İstanbul, İzmir, Efes Antik kenti, Kuşadası ve Kapadokya’yı gezerek hem hayallerini gerçeğe dönüştürecek hem de çektikleri video ve fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayacaklar.

    ÇİN’DEKİ TÜRK ALGISI DEĞİŞMEYE BAŞLADI

    Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları ve yarışma ile birlikte Çin halkı arasında pek de iyi olmayan Türk algısı pozitif bir hal almaya başladı. Türk Hava Yolları’nın da etkisi ile yarışmanın ardından Türkiye’ye gelen Çinli ziyaretçi sayısı 400 bini buldu. Bu rakamın önümüzdeki yıl 1 milyona ulaşması bekleniyor.


    https://www.turizmguncel.com/haber/cinde-turkiye-algisi-degisiyor




  • 'Çinli turist sayısı yüzde 500 arttı'

    İstinye Park Genel Müdürü Uğur Berk, AVM'de alıveriş yapan Çinli turist sayısıın geçen yıla oranla yüzde 500 arttığını ifade etti.

    Sabah'ta yer alan haberde, bu artışın Çin'den yapılan uçuş sayısının artmasına bağlı olduğunu söyleyen Berk, Çinlilerin ortalama harcamalarının Arap turistlerden daha yüksek olduğuna da değindi.

    Çinlilerin en çok saat aldıklarını söyleyen Berk bu yılı yüzde 40 ciro artışıyla tamamlayacaklarını belirtti.

    Konuşmasında kiraların TL'ye dönmesine de değinen Berk, 2016 yılında indirim desteği vermeye başladıklarını bu nedenle rakamlarda büyük değişiklikler olmadığını söyledi.


    https://www.turizmguncel.com/haber/cinli-turist-sayisi-yuzde-500-artti




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.