Şimdi Ara

Hdp niye mecliste (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • terörist başı apo neden asılmadıysa o nedenle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü hdp üzerinden siyaset yapıyorlar oy kazanmaya çalışıyorlar
    Chp iyi parti hdp ile ittifak yapıyor diyerek milliyetçilerin oyunu almaya çalışıyorlar
    Hdp olmazsa nasıl cehepegaga diyecekler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stepne parti yeri gelir muhalefeti bunun üzerinden kötüleriz yeri gelir tvlerde mektup okutur beraber halay çekeriz oy dileniriz diye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierennet

    Birazcık mantık yürüten, birazcık siyasetin iğrenç oyunlarından anlayan insan bu soruyu sormaz.


    Hdp terörizmle ilişkisi varsa neden mecliste tutuyorsun.

    Hdp terörizmle ilişkisi yoksa neden terörist diyorsun.

    Siyasi pazarlık ve menfaat sağlamak için zaman zaman Hdp ile kol kola girip zaman zaman neden terörist diyorsun.


    Devletimizin çok büyüklerine "Ağam paşam sayın büyüklerim karar verin bunlar terörist mi değil mi? Sonra bizde büyüklerimizin sözünü dinleyelim " diyelim.


    Aksi takdirde siyasilerin lafları toplumu kutuplaştırıp nefret tohumu ekmekten başka bir işe yaramaz.

    Öyle cidden bu basit çelişkiyi anlayamayan insanlardan hayır gelmez. Düşünelim hocam şuan bir şekilde başa iyi kişiler geldi cidden. Hakkıya yaptı işini ekonomomimiz avrupa düzeyine yaklaştı vs vs. Bu anlayışsız ortadoğulu düşünemeyen insan kafasında olanlarla yine aynı toplumda yaşamak zor nasıl bu hale gelebildi bu insanlar doğduklarından beri beyinlerimi yıkanıyor anlamadım





  • İddia sahibinin gereğini yapması dileğiyle, tabi yapacak kadar oy kaygıları yoksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum parti açılım süreciyle bir canavar yarattı şimdi o canavar başına bela oldu.Tüm mesele bu.


    HDP dışında HDP'den önce kurulan BDP-DTP gibi 90'larda kurulan bölücü partilerin hiçbiri meclise doğrudan girecek gücü yoktu.Genelde bağımsız adaylar olarak seçilirler ve meclise girince grup kurarlardı.Bağımsız olarak seçimlere girdikleri için malum partinin G.Doğudaki illerden birinci çıkması kolay olurdu.Bu illerde birinci çıktığı içinde mecliste çoğunluğu ele geçirirdi.Ancak bu durum açılım sürecinde izlenen politika sonucunda değişti.


    Bölücüler ilk kez bir taban elde etmeyi bu açılım sürecinde başardı.Malum parti Türkçülüğü,milliyetçiliği ayaklar altına alarak,ümmetçi,islamcı bir politika takip ederek pkk'nın kendiliğinden yok olacağını düşündü.Ancak bu düşünceleri ters tepti.Türkçülük ve milliyetçilik baskı altına alınırken Kürtçülük serbest bırakıldı.Böylece bölücüler tarihlerinde elde edemedikleri bir halk tabanı elde edebildiler.


    Malum parti ve HDP'nin arası da bu nedenle açıldı.7 Haziran 2015 seçimlerine HDP parti olarak katılacağını duyurunca malum partinin HDP'ye olan bakışı değişti.HDP sırf seçimlere parti olarak girmesin diye Mayıs 2015'te 'Dolmabahçe Mutabakatı'nı dahi imzaladılar.Ancak HDP yine de 7 Haziran 2015'te bir parti olarak seçimlere girdi.Seçimlere girmesiyle beraber daha önce malum partinin elinde olan G.Doğudaki illerin tamamı HDP'ye geçti.Bu illerde HDP birinci parti olarak çıkınca mecliste koltuk dağılımı malum partinin aleyhine olarak değişti ve ilk kez tek başına iktidar olamadı.İşte bundan sonra ne hikmetse HDP'nin bölücü bir parti olduğu akıllarına geldi.Bağımsız olarak seçimlere girdikleri sürece HDP ile hiçbir alıp veremedikleri yoktu.Ta ki bir parti olarak seçimlere katılıncaya kadar...


    Buna benzer bir durumu yerel seçimlerde de yaşadık.HDP'nin yerel seçimlere girmesine ses etmediler ancak İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmayınca malum parti adeta çıldırdı.Dikkat edin HDP neden belediye seçimlerine katılıyor diye dertlenmediler bilakis neden İstanbul ve Ankarada aday çıkartmadılar diye dertlendiler.Zira HDP bu yerlerde aday çıkarmayınca doğal olarak HDP seçmeni muhalefete oy verdi.


    Şimdi HDP'yi ellerinden gelse bir kaşık suda boğacaklar ancak bunu yaparlarsa HDP'ye oy veren kitlenin muhalefete oy vermesinden korkuyorlar.Eğer bu olursa G.Doğuda muhalefet partileri birinci parti olarak çıkar.Böyle bir durumda kendi sonlarını getirir.Bu nedenle HDP oyları muhalefete gitmesin diye şimdilik bu partiyi kapatamıyorlar.Zira bunların mantıklarına göre en azından HDP'nin varlığı sayesiyle HDP seçmeninin muhalefete oy vermesini engellemiş oluyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Şubat 2021; 20:54:55 >




  • Kim soktuysa ona sormak lazım. Kimin soktuğunu herkes biliyor. Ahmet Türk dönemlerini de hatırlıyoruz. ;)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    Bu mesaj silindi.

    bu ne saygısızlık ? bilmemek değil öğrenmemek ayıp lafını hiç ni duymadın ? adam düzgünce öğrenmek için sormuş.Umarım senin gibi başkalarına laf sokmaktan başka bir işe yaramayan insanların yakın zamanda sonu gelir bıktırdınız artık.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.