Şimdi Ara

hdmi dan ses ve görüntü aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konu hakkında forum içi ve forum dışı araştırma yaptım ama doğru düzgün bir şey bulamadım.Daha önce bilgi verildiyse görmemiş olabilirim.Ses kartının hangi çıkışlarına bağlıyoruz bu 2 pini hdmi üzerinden ses ve görüntü alabilmek için.Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espada1 -- 2 Eylül 2009; 10:27:47 >



  • Nasıl ya?Vallahi ben HDMI kablonun bir ucunu ekran kartına diğer ucunu TV'ye bağlıyorum. İkiside geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 2 Eylül 2009; 11:02:15 >
  • hdmı kablosu pc'ye takılımı dostum takılı ses ayarlarından çıkışı ekran kartı olartak ayarlıyorsun ses geliyor tv'den monitörden tabi hoparlörü varsa monitörünün
  • Ekran kartınız ATI ise sendomi arkadaşın dediği gibi yapmanız yeterli, Nvidia ise o SPDIF kablosunu (2 pin olanı) ya ses kartına ya da anakartın üstündeki SPDIF'e takıyorsunuz, diğer ucunu ekran kartına takıyorsunuz, güç girişlerinin yanında. Ardından windows ses aygıtını o taktığınız anakart veya ses kartının SPDIF çıkışı olarak (yani ati karttaki gibi) ayarlıyorsunuz, halloluyor.
  • İlk başta ses alamıyorsanız Realtek ses sekmesine girip yukarıdan normal hoparlör yerine HDMI'i etkinleştirmek gerekiyor. Ama kimilerinin bunu yapmasına gerek kalmıyormuş. Ben bunu yapmadan ise ses gelmiyor TV'den.

    1280x800 doğal çözünürlüklü laptopları TV'ye bağlayınca çözünürlüğü 1360x768 yapmanın yolu nedir bu arada? Nvidia panelden manual olarak mı ekleyeceğiz çözünürlüğü? Yine dediğim arkadaşta kendiliğinden o çözünürlüğe geçiyordu, bende öyle birşey yok.
  • gtx 275 var sony bravia var içerde onda kullanıyorum bluray film yada hd oyun için falan..Ekran kartına taktım pini güç girişi yanında oraya kadar ok de ses kartında bir dolu çıkış var SPDIF ye ait hangilerine monte edicem anlamadım acaba alttakiler ground üsttekide direk + mı oluyorkii.Bu arada ses kartım creative fatal1ty pro gamer..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.