Şimdi Ara

HDD yaşı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...

    2005 yılında aldığım Fujitsu - Siemens M1425 (İşlemci Centrino 1.7 HDD 60 GB) bilgisayarımın ramini 512mb'tan 2gb'a yükselttim. Ama yine de evdeki eski P4 kasam daha akıcı çalışıyor gibi geldi.

    Acaba hdd'nin bunda etkisi var mıdır? Kaç yıllık HDD, bir sürü şey yükledim, kaç kere format falan attım. Yaşlanmış mıdır? HDD'yi değiştirsem, değiştirdiğime değer mi? Ram'a 100TL verirken içime oturdu zaten, bir de HDD'ye para vermek gerekir mi? Performans alır mıyım?

    Tecrübesi olanlardan yorum ve tavsiye bekliyorum.

    Teşekkürler..



  • Budden,Ben 2 hafta önce aynı laptopun harddiski değiştirdim,biraz hızlandı gibi.Gerçi bu değişim rpm nin 4200den 5400 e geçmesinden de olabilir.Ama bende arada bi mavi ekran veriyodu ve bad sector vardı piyasadaki bütün programları denedim ve bad sectorlu kısmı xp ye tanıtmadan format attım hiçbirşey değişmedi onun üstüne değiştirdim.Sana tavsiyem bad sector olmadığından emin ol.bi de h d t u n e ile hızını test et ve arızalı bölüm olup olmadığından emin ol.Ben sana bişey sorucam bilgisayarın anakartını falan değiştirdin mi ram eklerken çünkü yabancı sitelerde max 1 gb diye okumuştum,sen anladığım kadarıyla 2x1 gb 333 mhz ram ekletmişsin?.Bir de nerede 100e yaptırdığını ve taktığın ramlerin marka model ve mhz sini öğrenebilir miyim senden??Ben de autocad kullanıyorum ve windows 7 yüklemek istiyorum,kaldırır mı bi fikrin var mı??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarez999 -- 14 Kasım 2009; 23:23:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.