Şimdi Ara

HDD VE SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir oyun laptopu alacağım. Ve üzerinde bir ssd slotu var ancak boş. HDD 1TB Hitachi Travelstar 7K1000 32MB 7200RPM model bir HDD. Sizce SSD taktırmama gerek var mı ? Acaba laptop oyun oynarken fazla ısınırda beni rahatsız eder mi ? gibi sorularım var


    Birde mSATA SSD ile SATA 3 arasında ne fark var ?



  • msata portu olan cihazlara takılır ssd sata3 porta takılır.

    Oyun oynayacaksanız haliyle pc ısınacaktır. laptop mu masaüstümü bahsetmemişsiniz ama işletim sistemi ve ağır oyunlar için ssd alınabilir fayda kısmı şu şekilde loading süreleri ciddi şekilde kısalır. Loading süresi olmayan online yada hafif oyunlar oynicaksanız ssd hiç bir işinize yaramaz açıkcası 5 - 10 sn erken girecek diye 150 - 500 arasında değişen ssd takılmaz. Bu sizin yükleyeceğiniz oyunlara ve kullanımınıza bağlı olarak değişen bir durum ki buna en iyi siz karar verirsiniz.

    Kolay Gelsin..
  • Laptop kullanacağım ben. Ve 120 GB lık bir ssd alıp oyunları işletim sistemini belki programları onun içine kurucam. Haliyle çok oyun oynayınca ssd ısınacak. SSD de fazla ısınmıyor. Laptobunda ısısı fazla artmayacak. Performans kaybı olmayacak.
  • ssd ısınsada sorun yaratmayacak bir sistem. Genleşecek bir parça yok geleneksel hdd de genleşmeden dolayı ısınma olumsuz etkiliyordu bu durum katı hal sürücülerinde yok çünkü oynayan hareket eden bir sistem değil.

    Mantıklı olanda dediğiniz gibi.
  • Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.