Şimdi Ara

HDD sorunu.. yardım edebilirmisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5-6 aydır pc imden garip birses geliyo özelliklede bir oyun açtığımda oyunun loading kısımların da bir tıslama sesi çok tiz bi şekilde geliyor ilk başda oyunların yükleme yerinde çıktığı için ekran kartımdan geldiğini düşünüp ekran kartımı saattım (HD4890) ve yeni ekran kartı aldım (HD5850) ve aynı şey oyuna girince bu ekran kartdada oldu bende '0' bi ekrankartın da aynı sorun olmaz dedim vede 'sesin geldiği yer yükleme ekranları özellikle sims 3 de başda ki o yükleme kısmı oyuna girerken olan' bu tip yerlen ses gelince dedim herhalde hdd de sorun var ve dikkatli dinleyince sesi ekran kartı ve hdd arasın ama hdd taradfında daha fazla ses geldiğini duydum. bu ses neden kaynaklanıyor bu tiz ses bunu söylermisiniz bilen varsa tabi.bide yardım cı olabilirseniz sevinirim teşekkürler. aşırı tiz ve oyun boyunca sürekli gelen bi ses.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamitarukannochi -- 20 Eylül 2010; 22:08:03 >



  • Harddiskten olabilir birde anakart üzerindeki kondansatörlerde şişme yapmış olabilir şiştiği zaman bahsettiğiniz tiz sesi çıkartır
  • Tahminen çok dosya gerektiren oyunlardan harddiskin performansının yavaş olmasından kaynaklanıyor olabilir.
  • hdd yi başka bir bilgisayarda denedim hiç bir ses gelmedi birde eski hdd yi pc ye takıp yeniden denedim tekrar ses geldi demekki pc nin biyerinde ama anakart ile ekran kartı arasında dikkatli dinleyince anladım.acaba anakartı direk kasaya pirinçsiz monteleyipde takmışdım ondan mı oldu.ama düzelttim zaten açılmayınca anakart.ekran kartından şüpelendim çünki vin 7 deki sistemi denetle diyip performansı ölç kısmında bir test yapıyor her parçayı ayrı ayrı dx3d doku testtindede aynı ses geliyodu ama ekran kartını değiştirdim nasıl oluyo bu anlamadım.
  • o sesi biliyorum. benchmark yaparken o ses geliyor ama oyunlarda böyle birşey olmuyor bende. tiz seside kondansatörlerden gelir.
  • heralde kondansatör arızası bu peki bunu nasıl düzelticez
  • Anakart onarımı yapan bilgisayarcı yada elektronikçiler değiştirir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.