Şimdi Ara

hdd sorunu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilgili ve değerli arkadaşlarım merhaba; kardeşimin çalıştığı kreşe bir banka elindeki eski sistemlerini vermiş e tabi hdd var ama içleri sıfırlanmış ben aynı sistem üzerine XP kurmak istiyorum (yanlış sistem disketi) hatası alıyorum yada - Kur bilg. yapılandırıyor) yazıyor işlemlere başlıyor ,işlemler bitip (Kur bilg. yeniden başlatacak) bölümünden sonra kapanıp açılınca (Kur bilg. takılı geçerli kaynak bulamadı) hatası veriyor ama bios ta hdd yi görüyorum acaba eski sistem XP yerine * win98 yada win2000 * olduğu içinmidir bilemedim. Yardımlarınızı bekliyorum benim kızımda o kreşte yani çocuklar/ımız kullanacak hadi bi el atalım şu işe, yardımlarınız için teşekkür ederim.



  • Hiç bir pc win98 veya 2000 için üretilmedi xp kurulabilir sahip olduğunuz makinaya he ne kadar performanslı olur bilinmez.

    anladığım kadarıyla xp cd si ile boot ediyorsunuz kuruluma geçiyor format atıyorsunuz diske xp dosyalarını kopyalıyor ve yeniden başlattığında sabit diski görmüyor doğrumu anlamışım ?
  • ewet aynen öyle
  • jumper ayarlarıyla oynayın bide
  • yani ? daha önce birçok format atmama rağmen şu kıvrandığım sancıya bakın 7 bilgisayarı çalışır duruma getirdim çok şükür.ama dediğim gibi şu son beş bilg. da aynı sorunlar devam ediyor bu anakartların bios ayarlarıda değişik bana farklı gibi geldi ekrana F1 PRESS contuine system /Press DEL bios setup olarak geliyor biosa giriyorum yukardan aşağı listeliyor seçenekleri advanced bios tan cd olanı seçiyorum yüklemeye geçiyor windowsa geçerken hdd yok diyorlar ne yapmam lazım (jumper)ların hangisini değiştireyim sistem bilgileri: intel işlemci,512ddr ram,onboard ekran kartı ve ses kartı, anakart modelini asus olarak biliyorum kasalar monitör altı yatık kasa tipidir. Yardım ve yorumda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.