Şimdi Ara

HDD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pc ye restart attiktan sonra "D" diskindeki bir programi acmayi denedigimde bi sure bekleyip eksik klasor hatasi verdi gozat secenegi geldi. D ye bakmak icin bilgisayarimi tikladigimda ise disk bicimlendirilmemis hatasi geldi bende dolayisiyla hayir dedim. Diski goruyor ama ismi yok yereldisk die gecior ve hic bi sekilde ozelliklere bakilmior. Sizce sorun nedir? Verileri kurtarmak icin ne yapmak gerekiyor?

    Yardımlarınız için teşekkürler.



  • Zarar görmüş partition tablolarının yeniden oluşturulması

    Uzun bir süredir üzerinde birden fazla disk bölümünün (partition) yer aldığı; tüm film ve müzik arşivinize ev sahipliği yapan harici bir USB sabit disk kullanıyorsunuz. Ancak kullanım sırasında sabit disk kablosunu çıkarıp yeniden taktığınızda içerik yerine Windows'un harici sabit diskin yeniden biçimlendirilmesi gerektiğine dair hata mesajıyla karşılaştınız. Tüm dosyalarınızın kaybolmaması için ne yapmalısınız?

    İpucu:
    Bu durum harici sabit diskin gerçekten zarar gördüğü anlamına gelmeyebilir. Bu nedenle paniklememenizi tavsiye ediyoruz. Windows XP bu tür cihazları normalde USB yuvasıyla bağlantısı kesildiğinde kendiliğinden devre dışı bırakır. Ancak sabit diskin ilk sektörlerinde yer alan disk bölümü tablosunun bazı durumlarda zarar görmesi veya silinmesi mümkün. Tüm dosyalar fiziksel olarak hala disk üzerinde bulunsa da, Windows bu dosyalara erişemez ve bu nedenle diski biçimlendirmeyi dener. Dosyaları gerçekten kaybetmek istemiyorsanı z bu işleme izin vermeyin.www.cgsecurity.org adresinde farklı işletim sistemlerine yönelik çok sayıda sürümü bulunan Testdisk adlı ücretsiz yazılımı, disk bölümlerini ve dolayısıyla dosyalarınızı kurtarmak için kullanabilirsiniz. Yazılımı çalıştırdıktan sonra kurtarmak istediğiniz sabit diski seçin ve taramayı başlatın. Testdisk çoğu durumda eski disk bölümlerini okuyarak oluşturduğu yeni partition tablosunu harici diskte yeniden yaratıyor. Sonuçta Windows üzerinden de eski disk bölümlerine ulaşmak ve dosyaları yüklemek mümkün oluyor.

    Yazılım ayrıca işletim sisteminin bulunduğu sabit diskte benzer bir sorun yaşandığında da kullanılabiliyor. Bu durumda başka bir bilgisayar üzerinden Testdisk'in DOS sürümünü indirin ve bir açılış disketine kopyalayın. Bilgisayarınızı bu disket ile yeniden başlattığınızda "a: estdisk" komutu ile yazılımdan yararlanabilirsiniz.




  • Diskiniz raw olmuş.Başka bir pc'ye 2.disk olarak bağlayıp easy recovery programının advanced recovery seçeneği ile kurtarabilirsiniz.
  • Teşekkürler cevaplarınız için.
    Deneyeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.