Şimdi Ara

HDD ÖLÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2011 yılında aldığım SSDsiz model lenovo Y570 laptopum var. Ben iki yıl kadar önce kendim SSD alarak DVD ROM u söküp oraya takmıştım ve sistemi buraya kurdum Diğer 750 GB HDD tamamını ise depolama birimi (D:) yapmış idim. Allah var SSD çok güzel iş yapıyor gerçekten bi daha asla HDD almam (Param SSDye yeterse tabi ). Ancak D bölümü ise sürekli sorun çıkartıyor son zamanlarda çok yavaş çalışıyor. Bişey kopyalarken hatta silerken bile %30larda veya %70lerde takılıp kalıyor bilgisayarımı da kitliyor güç tuşu ile zorlu kapatmak zorunda kalıyorum. Son bi kaç gündür ise iyice arttı sıkıntılar mesela bilgisayarı başlattığımda D: bölümü gözükmüyor bazen. Velhasılı kelam şuanda bu zorluklar olsa da ulaşabiliyorum kendisine ama yanlış bişey yaparsam ölecek hiç ulaşamayacağım diye korkuyorum içindeki verileri en güvenli şekilde nasıl alabilirim? Bu kadar veriyi kopyalamaya çalışsam eminim ki takılacak hata verecek. Öncelikle tamir etmeye mi çalışayım? Başka bilgisayara mı takayım, hangi adımları izlemek gerekli? Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.







  • Onarma programları felan içindekileri tamamen silmeden işe yaramaz disk onarmaz. Son nefesini vercek gibi görünüyor. En sağlıklısı "mümkün olduğu kadar küçük dosyalar" halinde başka bir yere yedek almanız.Misal 1 gb - 1 gb yada 500 mb- 500 mb
  • Bu kadar veriyi nereye alacağız orası da muamma. Elimde 2 TB seagete harici harddisk var 3.5" olanlardan ama ona da hiç güvenemiyorum artık.
  • öncelikle en önemli verileri ufak parçalar halinde almanı öneririm. tek seferde 1 gb dan büyük dosyalar alma bence. en sağlıklı yöntem bozuk hdd den ssd ye alıp sonra harici hdd ye atman olacaktır. çünkü harici hdd takılıyken pc nin kitlenmesi durumunda ondaki verileri de kaybedebilirsin. olmazsa olmazları kurtardıktan sonra uğraşılamayacak kadar çok veri varsa bir yedekleme programı kullanmayı deneyebilirsin. windows'un kendi yedekleme programından başla bence.
  • aklıma gelen bir diğer kalıcı çözüm de pc ye yeni bir hdd alıp, sorunlu olan hdd için de bir hdd kutusu alman. sorunlu hdd harici olunca pc yi kitlemeden ayırırsın en kötü. verilerini de peyderpey alırsın. her ne yapacaksan vakit kaybetmeden yap bence. çünkü her an elinde kalabilir. ve bence de 3.5" seagete e de güvenme. benimki bozulmuştu
  • Cevaplar için çok teşekkürler. HDD onarma programlarına hiç bulaşmayayım mı, bunlara tarama yaptırmayım mı en başta yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emfore -- 4 Mart 2018; 20:43:37 >
  • emfore kullanıcısına yanıt
    sorunlu hdd yi her kullanman bir risk. önce verilerini kurtar. onarmayı sonra denersin.
  • Bilgisayarımın normal hdd i WD7500BPVT, sata II bağlantılı ben sata III alsam laptopuma olur değil mi?

    240 GB ssd alıp dediğin gibi önemli verileri ona almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emfore -- 4 Mart 2018; 21:16:22 >
  • Sorun olmaz uyum sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için ikinize de teşekkürler. Yeni SSDm geldi ancak bunu direk D bölümü olarak kullandığım HDD yerine değil de şuanda SSD bulunan DVDrom kısmına takacağım. Orda bulunan Windows yüklü SSDyi de orjinal HDD kısmına takacağım( daha hızlı çalışması için). Bu yer değişikliği sorun olur mu? Yoksa sistem kaldığı yerden çalışmaya devam eder mi emin olamadım.

    Edit: böyle yapmamışım zaten Ssdyi Orjinal hdd yerine takmışım zamanında açınca farkettim. Yani böyle bi soruya gerek kalmadı, ancak yine de cevabını merak ediyorum, eğer öyle olsaydı olur muydu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emfore -- 6 Mart 2018; 19:55:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hdd mi harici kutuya koydum usb3.0 ile gayet normal bi şekilde çalışıyor. Optik sürücü kısmına taktığım hdd caddy denilen kızağa da yeni aldığım ssdyi taktım ve çok yavaş çalıştığını gördüm. Anladım ki sıkıntı bağlantı arabiriminin hızındaymış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.