Şimdi Ara

Hdd kutusu (caddy) sorunu - Lenovo Z580

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo Z580 laptopa 256 GB SSD taktım. Üstüne win 8 kurdum. Daha sonra kullandığım 1 TB'lik Sata HDD'yi de kutu (caddy) ile DVD yerine taktım. Ancak ne bios'ta ne de OS içinde hdd görünmüyor.

    Forumlardan biraz araştırdığımda genelde HDD'nin bios'ta göründüğü ancak OS'de görünmediği şikayetleri yaşanmış hep. Bunun da biçimlendirme gereken bir durum olduğu disk yönetiminden girip bakıldığında ortaya çıkmış. Ancak benim sorunum bu değil; ne disk yönetiminde, ne aygıt yöneticisinde aygıt görünüyor. Bios'a girdiğimde de normalde DVD-Rom'un tanındığı yerde "ODD - Not İnstalled" yazıyor. Burada HDD'nin görünmesi gerekmez mi?

    Kutunun arızalı olduğundan şüpheleniyorum. Zira, HDD'yi çıkarıp eski yerine taktığımda eskisi gibi çalıştı. Sonra bari kutuyu başka bir HDD ile deneyeyim dedim. Nafile. Sonra acaba yuvada mı bir problem oluştu dedim, tekrar DVD-Rom'u taktım. Yine sorunsuz çalıştı. Demek ki sorun HDD ve yuvada değil.

    Sizce sorun ne olabilir?







  • Kendi başlığıma cevap vereyim. Kutu arızalı çıktı, içindeki bir parça kırıkmış. İade ettim. Olan harcadığım vakte oldu.
  • Merhaba ben de z580 kullanıcısıyım. SSD alıp HD'yi optik sürücü yerine takmak istiyorum. Bunun için önerdiğiniz HDD cady ürünü var mı?
    Veya nereden alabilirim? Türkiye içinden olması iyi olur fazla beklemek istemiyorum.

    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.