Şimdi Ara

HDD 59 derece. Nasıl soğutabilirim acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    bilgisayarımı bir sene önce aldım. Harddiskin bulunduğu sol alt kısım aşırı ısınıyor. Sol el bileğim tamda oraya denk geliyor ve bilgisayarı kullanamıyorum ısıdan.. Oyun oynarken takılmaya falan başlıyor. Internete girerken bile aşırı sıcak.
    HD Tune Pro programıyla ısısına baktım 59 derece gösteriyor, ki bildiğim kadarıyla normalin çok üstünde. Laptop soğutucularından kullanıyorum ancak sol alt kısma pek etkisi olmuyor sanırım, alt taraf dokunulmayacak kadar sıcak. Servisi aradım, faturayla birlikte servise götürün dedi. Üniversite öğrencisiyim ve bilgisayarın faturası malesef memlekette kaldı, bayrama kadar alma şansım yok. Yani servise götüremem. Bilgisayarın garantisi devam ediyor, içini açamıyorum.

    Acaba sorun nedir ve nasıl çözebilirim? Harici bi soğutucu falan alınabilir mi?
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler!



  • üstüne fan koy
  • Bilgisayarın fan kısmının temizlenmesi gerekiyor bunun için (garantisi devam ediyorsa servise gönderde) yada bu konuda tecrüben varsa bilgisayarının fan kısmını silip tozdan arındır malısın .
  • Hocam fanı ayarladım şu an alttan vuruyor harddiskin olduğu tarafa, 54e kadar düştü sıcaklık ama pci sadece internete girmek için kullanıyorum. Biraz zorlasam eski hâline girecek eminim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktay_26

    Bilgisayarın fan kısmının temizlenmesi gerekiyor bunun için (garantisi devam ediyorsa servise gönderde) yada bu konuda tecrüben varsa bilgisayarının fan kısmını silip tozdan arındır malısın .


    Laptop temizliği yapmadım daha önce ama sanırım internetten bakarak yapabilirim. Garanti dışı kalır mı peki fanı temizlemeye kalksam? Garantisi devam ediyor ama dediğim gibi 3 hafta garantiye gönderme şansım yok malesef. Garantiden çıkmasınıda göze alamıyorum.
  • Markası nedir , servis sana yakınsa servise kendin götür 1 hafta sürmüyor bilgisayarda sorun yoksa bu süre tecrüben yoksa bunu yapma bir bilgisayarcı da bun yapabilir. garanti dışı bırakırlar
  • Fanın havayı çektiği kısma biraz elektrikli süpürge tut bakalım, az da olsa tozları gider. İçini açıp temizle diyeceğim ama garantisi gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam arkadaşlar çok teşekkürler, fanı HDDye gelecek şekilde koydum şimdilik iyi, 46ya düştü sıcaklık. Artık bayramdan sonra götüreceğim servise napalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.