Şimdi Ara

hd4830 ve garip bir problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • büyük umutlarla aldığım ve herkesin 9600gt'den daha iyi olduğğunu söylediği sapphire hd 4830 512mb 256bit ekran kartım var. henüz oyun falan yüklemedim. oyun performansını bilmiyorum ama çizim programlarında bazı problemler yaşıyorum. 3dsmax ve photoshop programlarında makine kasıldıkça program menüleri kayboluyor. sonra mause'u menülerin üzerine getirdikçe manüler teker teker görünür hale geliyor. hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu bilemiyorum. yani 2 farklı programda da problem olduğu için yazılımsal bir sorun yok gibi düşünüyorum. ati'nin sürücüsünü değiştirmem belki işime yarayabilir. fakat hiç böyle bir sorun beklemiyordum. 8 senelik 64mb ekran kartım bile böyle bir sorun yaşatmadı bana.

    sizce problem ne olabilir. bir de ekran kartının düzgün çalışıp çalışmadığını anlamam için bir test programı önerebilirmisiniz ? teşekkürler







  • Ekran kartı sürücünüzü değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Belki kullandığınız sürümde o tarz bir sorun vardır. Güncellemeden önce (eski sürüme ya da yeni sürüme) ilgili sürücünün "Sürüm Notları" (Release Notes) dökümanını incelemenizde fayda var. (Sürücü güncellemeden önce eski sürücüleri ve kalıntılarını temizlemenizde fayda var. Ne olur ne olmaz; tedbir amaçlı yapabilirsiniz. Temizlik için DriverSweeper - Guru3D...)

    Ben de ATi kullanıyorum ama benzer bir sorunla karşılaşmadım...
  • Ben de 4830 kullanıyorum benzer bi sorun yaşamadım hiç
  • Bende de 4830 var PS de herhangi bir sorun yaşamadım.
  • hangi OS u kullanıyosunuz acaba?öğrenebilirmiyim??
  • Diğer bileşenleriniz neler ?
  • selamlar

    dün 9.6 sürücüyü kaldırıp yeni çıkan 9.8'i yükledim. eski sürücüyü atinin kendi driver kaldırma programı var onunla kaldırdım.

    diğer bileşenler şöyle.
    core2quad Q8400 işlemci
    gigabyte ep43 anakart
    4 gb hyperx ram
    hd4830 ekran kartı
    high power 500w güç kaynağı

    genel olarak donanımda bir sorun yokmuş gibi görünüyor. yani normal bilg. kullanımında bir sıkıntı yok. sadece güç kaynağı biraz fazla ısınıyor gibi geliyor bana. kasanın arkasına elimi tuttuğumda herhangi bir hava akımı hissetmiyorum. ama fanı kontrol ettim dönüyor. sanırım altta 12cm fana sahip güç kaynakları arkadan fankı güç kaynakları kadar dışarıya hava üflemiyor.

    photoshop kullanırken 2 defa sorun yaşadım. üstte file edit tools falan yazan satır yok oldu. mause'u üzerinde gezdirdikçe teker teker görünür hale geldi. benzer bir sorunu ise 3dsmax de sürekli yaşıyorum. sağ tuş menüsü açıldıktan 1sn sonra tamamen yok oluyor. daha sonra mause'u oynattıkça yazılar teker teker görünür hale geliyor. problem görüntü ile alakalı olduğu için aklıma ilk ekran kartı geldi.

    dün geç gittiğim için yeni sürücü ile max'i deneyemedim. yine aynı sorunu yaşarsam max'i baştan kurucam sanırım. ilgilenenlere teşekkürler. gelişmeleri yazarım burdan.




  • Bu menülerin gitmesi sorunu, Windows'da da olmuştu bana fakat resleyince düzelmişti. Sadece PS'de olması da ilginç yani.
  • arkadaşlar selam.

    yazdığım problemlere ek olarak şimdi de ACAD çizim programı kullanırken özellikle sisteme yüklendiğimde (yani çizim programında bir komut içerisindeyken) ekranda göz kırpma gibi bir şey oluyor. yani anlık olarak ekran titriyor. sanki çok çok kısa bir süre için ekran gidip geliyor. tabi bu gidip gelme flaş veya göz kırpması gibi algılanıyor.

    yani mantık olarak düşünüyorum. anakartta bir arıza olsa bunu normal internet asyfasında falan da yapardı herhalde. güç kaynağı az geliyo desem high power 500W var. ekran kartına güç bağlantısı da var. neden olduğunu çözemiyorum. ekran kartı, anakart veya güç kaynağında bir arıza mı var acaba.

    aklıma gelen başka şeyler ise genelde çizim ve 3 boyutlu modelleme programlarında sorun yaşadığım için acaba direct3D ile ilgili yazılımsal bir problem mi var acaba diye düşündüm. ama bir çözüm yolu bulamadım. bu tip bir problem yaşayan oldu mu acaba?

    bir de donanımsal bileşenleri test edebileceğim bir program var mı acaba bildiğiniz? şimdiden teşekkürler...




  • senin programlarda bi sorun war bence fabrika ayarlarında açmayı denedinmi çünkü psde bazı ayarlar yapıldıktan sonra ekranı kartı oldukça yoruyo.
  • fakat 3 programda da problem yaşıyorum. PS'de 2 kere karşılaştım o çok vahim değil ama 3DSMAX ve ACAD daki problemler sinir bozucu olmaya başladı. bir yerlerden başka bir ekran kartı bulup denemem lazım sanırım.
  • KARDEŞİM FURMARK TESTİNDE BİR DENE İSTERSEN..
    quote:

    Orijinalden alıntı: SsDriVeR

    büyük umutlarla aldığım ve herkesin 9600gt'den daha iyi olduğğunu söylediği sapphire hd 4830 512mb 256bit ekran kartım var. henüz oyun falan yüklemedim. oyun performansını bilmiyorum ama çizim programlarında bazı problemler yaşıyorum. 3dsmax ve photoshop programlarında makine kasıldıkça program menüleri kayboluyor. sonra mause'u menülerin üzerine getirdikçe manüler teker teker görünür hale geliyor. hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu bilemiyorum. yani 2 farklı programda da problem olduğu için yazılımsal bir sorun yok gibi düşünüyorum. ati'nin sürücüsünü değiştirmem belki işime yarayabilir. fakat hiç böyle bir sorun beklemiyordum. 8 senelik 64mb ekran kartım bile böyle bir sorun yaşatmadı bana.

    sizce problem ne olabilir. bir de ekran kartının düzgün çalışıp çalışmadığını anlamam için bir test programı önerebilirmisiniz ? teşekkürler




  • arkadaşlar furmark ile 2 test yaptım. bu programı hiç kullanmadığım için bu sonuçlar iyimidir yoksa kartta bir sorun var mıdır bilemiyorum. yorum yapabilirmisiniz. istediğiniz farklı ayar varsa onlarla da deneyebilirim. bugün 3 saattir bilg. ile uğraşıyorum. dvi / analog kablo değişimi yaptım sonuç aynı. benim eski emektar philips 107E crt monitör taktım. onda da bu titreme sorununu yaptı. demek ki monitörde bir problem yok diye onu eledim. yazılımsaldır diye bilg. da sonradan kurduğum gereksiz programları kaldırdım. sonuç yine aynı. bilg. yoğun bir işlem yaparken sanki ekran yenileniyor gibi saliselik titremeler ve kayıplar oluyor. yarın şirketten başka bir ekran kartı getiricem. sorun devam ederse ekran kartını da sağlam kabul edicez. çok can sıkıcı bir durum. neyse siz sonuçlara bakarsanız sevinirim.

     hd4830 ve garip bir problem


     hd4830 ve garip bir problem




  • 3dsmax ve autocad yapılandırmalarına bak nasıl çalışıyorlar software,opengl,directx
    mi?Olmadı opengl ile çalıştır dene ..bendede rv770 var ama hiç öyle sorunlarla karşılaşmadım.. vista 64 kullanıyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyraxus

    3dsmax ve autocad yapılandırmalarına bak nasıl çalışıyorlar software,opengl,directx
    mi?Olmadı opengl ile çalıştır dene ..bendede rv770 var ama hiç öyle sorunlarla karşılaşmadım.. vista 64 kullanıyorum..


    3dsmax de tüm grafik modlarda aynı sonuç var. tabi direct 3d ile daha kaliteli bir görüntü sağlanıyor ama bu titremeyi her programda yapıyor. hatta şimdi acad penceresinden masaüstüne dönünce de 1 kere titreyip duruyor. anladığım kadarı ile grafik kartı zorlandığında ya da bir işlem yaptığında titriyor. mesela ACAD ile çizim yaparken line komutuna girdiğim an pıt pıt pıt ekran sanki yenileniyor gibi titremeler ortaya çıkıyor. kesin bir parçada bozukluk var ama henüz çözemedim.

    aklıma gelen 3 parça ekran kartı, anakart ve güç kaynağı

    başka monitör ile deneyip monitörün sağlam olduğunu kanıtlamış oldum. işlemci performansı da düzgün. max deki render sürelerinden anlaşılıyor. ya ekran kartında bir arıza var. ya güç kaynağı yeterli gücü sağlayamıyor ve ekran kartına yüklenince titreme oluyor. ya da anakartta bir problem var sanki. bu arada furmark hakkında bir yorum alabilirsem çok sevinirim.




  • son gelişmeler...

    arkadaşlar 4830un driverini kaldırdım. sorun devam ediyor. sonra GF 7600GT ekran kartı taktım makinaya ve sorun devam ediyor. demek ki ekran kartının günahını almışız. 7600gt ile aynı testleri aynı ayarlar ile yaptım sonuçlar burda.

    donanım olarak şüpheli cihazlar anakart ve güç kaynağı kaldı. ram de bir arıza olsa böyle bir problem yapar mı bilemiyorum. sorun yazılımsal ise windows'u baştan kurmam gerekecek.

    siz de fikir belirtirseniz bana yardımcı olmuş olursunuz

     hd4830 ve garip bir problem


     hd4830 ve garip bir problem




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.