Şimdi Ara

hd4650 ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • ekran kartım ati hd4650 ,ilk açılışta 55-65 derece arası açılıyo 10-15 dk geçmeden 90 a kadar çıkıyor..oyunlara girince bazen hemen ,
    bazen de belli bir süre sonra bilgisayar fişten çekilmiş gibi kapanıyor,tekrar açınca sorunsuz açılıyor..ben ekran kartından olduğunu düşündüm..bu sıcaklıklar normalmi acaba? yoksa oyunlarda böyle yapmasının başka bir nedeni olabilir mi?







  •  hd4650 ısı sorunu


    buda pcnin diğer sıcaklıkları
  • Dostum çok iyi konu açmışsın zira ben de aynı kartı kullanıyorum hem de çatur çutur

    Bir de şunu belirteyim Core frekans 700 de bellekler de 500*2 den 100 Mhz de...
     hd4650 ısı sorunu

    bu da bu hızlarda görüntü
     hd4650 ısı sorunu


    Aç kasayı bak muhtemelen fan kablo filan sıkışmıştır... Bir de 5,4 ile bak ben o ile baktım ünkü...


    1. fan sıkışmış kasa açıkken bak kontrol et...

    2. tam oturmuyr soğutucu onu da arkasından önünden kontrol et

    bunları yapınca dzelir büyük ihtimalle... Bu arada kasada sadece 1 tane egzoz 1 tane de işlemci fanı çalışıyor




  • Ekran kartını ne zamandan beri kullanıyorsunuz ve hiç temizlik yaptınız mı? Bu işten anlamıyorsanız bile işlem çok basit: kompresör - elektrik spürgesi - diş fırçası vs... Belki soğutucuyu söküp macun sürerek tekrar montaj yapmak gerekebilir.
  • ekran kartı sıcaklığı 115 i geçince pc nin fişten çekilmiş gibi kapandığını gözlemledim.benim bildiğim yüksek sıcaklıkta reset atar pc ,tak diye birden gitmesi power suply de sorun olacağını aklıma getirdi.
    ekran kartı 2 yıllık..kasadaki fanlar normal bir şekilde çalışıyor ,ekran kartı fanı da çalışıyor, kasayı komple temizledim fanların dönmesinde problem yok..ekran kartının fanını da söküp arasındaki tozu da aldım..ama şimdi de psu dan şüphelenmeye başladım..
    psu 300 watt bana yetersiz gibi göründü..2 yıldır bu pc yi kullanıyorum herhangi bir sorun çıkartmadı acaba psu sonradan verimini kaybedip ekran kartına yeterli gücü sağlamıyor olabilir mi.buda ekran kartının ısısı nı artırıyor olabilir mi..
    ama diğer sıcaklıklar normal olduğu içinde sadece psu ve ekran kartı arasında bir ilişki olabilirmi onu çözemedim..sanırım sorunum ya ekran kartı ya da psu kaynaklı gibi görünüyor...






  • PSU'dan şüphelenmekte haklısınız. Eğer mümkünse farklı (300'den daha yüksek) bir PSU ile test yapın. Birkaç saat ekran kartını zorlayacak işler yapmaya çalışın. En azından bir ihtimal elenir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.