Şimdi Ara

HD YAYINDA SES KALITESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar merhabalar...
    hd yayınlar hakkında sayenızde cok seyler ogrenıyoruz...benım ogrenmek ıstedıgım bır konu daha var yardımcı olursanız senırım...
    dıgıturk plus dan lcd tv me hdmı kalbo ıle baglantı yaptım...ses ve goruntu tek bır kablodan halledılıyor fakar hd yayınlarda sesın daha kalıtelı oldugunu duydum...kı bu lcd tv nın hoporlorlerınden anlasılacak bır fark oldugunu sanmıyorum kı bu gune kadar kullandıgım da anlayamadım da...bende harıcı 5.1 ı televızyonun cıkıslarına baglamaya karar verdım...fakat ses sıstemımdekı tos cıkıslar tv ye uyumsuz yanı tv den sadece sterıo ıkı kanallı ses cıkısı mevcut...bende dıgıturk plus ın ses cıkısına baglamaya karar verdım orda da durum aynıydı...optık cıkıs mevcut ama 5.1 sıstem ıcın yeterlı cıkıs yoktu...sadece ıkı ses cıkısı...sımdı sorunum su hd yayınlardakı ses kalıtesının farkını anlayabılmek ıcın yada bu sesı ses sıstemınde kullanabılmek ıcın ne yapmam gereklı...optık cıkıslı ses sıstemı alıp recıver ın optık cıkısına mı baglamalyım...bu elımdekı ses sıstemını kullanamayacakmıyım? onerılerınızı ve tavsıyelerınızı beklıyorum...ve gercekden hd yayınlarda 5.1 ses alabılıyormuyuz...tesekkurler saygılar...







  • analog kabloyla hd ses alamazsın arkadaşım. hdmi kabloyla bağlaman lazım.
    hd ler 7.1 ses veriyor.
  • ses sıstemıne hd gırıs yapmam mumkun degıl...o zaman recıver dan tv ye hdmı gırısı yapılacak tv den 7.1 ses alınacak...ama tv den cıkan 7.1 ses nasıl olcak 2 hoporlorden...tv ye de 5.1 baglama sansım yok optık gırısı yok tv nın...oda da ıkı tane ses cıkısı var...nasıl olcak bu ıs pekı? tv den gelen o 2 hoporlorden gelen ses 7.1 mı olcak ve ne kadar tatmın etcek?
  • 7.1 çıkış alabilmek için A/V receiver kullanmanız gerekiyor arada.
    DT Plus kutusunu HDMI ile HDMI girişi olan bir A/V receiver'a bağlayıp receiver'ı HDMI ile tv bağlamanız ve recever'ın analog çıkışlarından höperlörlere ses bağlantısı yapmalısınız.

    Bu şekilde, yayın 5.1/7.1 olmasa da A/V receıver'ın presetlerinden sahte 5.1 alabilirsiniz.
    5.1 yayınlarda ise A/V receiver digital decodu yapacaktır.

    Aşağıdaki linkte benim sattığım bir receiverın arka görüntüsü var (hehe reklam yapayım biraz:) ), bu tip çıkışları olmayan bir aletten 5.1 yada 7.1 ses almanız mümkün değil zaten.

    http://forum.donanimhaber.com/m_20762916/mpage_1/key_//tm.htm#20762916

    NOT: Digitürk Plus şu an için 5.1 yayın yapmıyor. Nezaman yapacağı da pek belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 16 Şubat 2008; 5:03:33 >
  • birader analog kabloyla bağladığın zaman kafadan o ses dijital olmaktan çıkıyor zaten.
    sahte 5.1 7.1 in ne anlamı var.
  • @850520 - Ya aslında yukarıda yazdığınız şey "Hö?!?" diye kısa bir cevabı hakkediyor ama ...


    Hoparlörler analog çalışır ;)
    Analog demek de aslında tam doğru tanımlamıyor; hoparlörler elektro-mekanik dir. Yani basit elektrik akımıyla çalışır.
    1875 yılında Graham Bell'in onları keşfettiğinden beri de çalışma prensibi değişmemiştir :)

    Digital kaynağı anfi yada A/V receiver elektrik akımına çevirip hoparlöre yollar.
    Önemli olan A/V receiver'ın digital girişi olması ve gelen digital veriyi çözümleme (decode) ve işleme yeteneği olup olmamasıdır.

     HD YAYINDA SES KALITESI


    Yukarıdaki resimde sağ tarafta olan 9 çift kırmızı ve siyah yuvarlak bağlantı hoparlör çıkışıdır ve bunun daha gelişmiş bir cinsi yoktur. (Tabi bu iş için harcamak istediğiniz 200bin usd niz varsa 1-2 tane farklı deneysel uygulama tavsiye edebilirim.)

    NOT: Digital "ses" diye de birşey yoktur. "Ses" doğası gereği analogdur, zira kulaklarımız analogdur Sesin kaydedilme, saklanma yada aktarılma şekli digital olabilir. İnsanlar yarı androide dönüşüp kafalarına bir soket yada bluetooth bağlantısı takılana kadar da duyma işlevi analog olarak kalacaktır Bu durumda bile ses digital olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 16 Şubat 2008; 5:22:59 >




  • peki özür dilerim.
    gece sersemliğinden olmuş sanırım biraz da.
    ama ikinci cümlem doğru.
    sesin elektriğin dönüşümü olduğunu biliyordum da;
    doğruysa tabii tıbben bu durumun böyle olduğunu bilmiyordum.
    öğrenmiş oldum.. teşekkür.
  • Kaynak yada yayının 5.1 olmadığı durumlarda da eğer ses datasını böyle bir A/V receiverdan geçirirseniz receiver bunu sanal 5.1'e çevirebiliyor. (Tıpkı 5.1 leri 7.1 e sanal olarak çevirdiği gibi zira evde kullanabilecek durumda piyasada şu anda sanırım sadece 1 adet 7.1 film var yani gerçek 7.1 diye birşey de hemen hemen hiç yok).

    Bu durumda A/V receiver ön sağ ve sol kanalların verisini alıp frekanslarında oynayarak diğer 4 kanala kopyalıyor. Woofer'a sadece düşük frekansları yolluyor, center a ön sağ ve solu birlikte veriyor arkalara da biraz daha yüksek frekansları veriyor, böylece mono yayını çift hoparlörle dinlemenin daha gelişmiş bir hali çıkıyor. (bunun da değişik presetleri var)
    Sahte 5.1 den kastınız sanırım bu olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.