Şimdi Ara

HD CAPTURE KART-EASYCAP-RECİVER SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,umarım konuyu doğru yere açmışımdır.elimde Hd capture card ve easycap var ben bu cihazlardan herhangi birini kullanarak sd yada hd olarak laptopum üzerinden uydu reciver bağlayarak televizyon izlemek istiyorum.problem şu arkadaşlar her iki cihaz üzerinden recivere laptopa bağladığımda cihazları gösteriyor,tanıyor,sorunsuz diyor,ancak hiçbir şekilde görüntü ve ses aktarmıyor,her iki cihaz içinde durum bu şekilde sadece siyah bir ekran var.yazılım olarak Vhs To Dvd 10 Deluxe,Kmplayer,Media player Classic(klite) kullanıldı.sonuç hep aynı oldu.ilk bağlantı yaptığımda sadece ses yoktu,görüntü vardı sonra hepsi yok oldu.ama başka bilgisayarda cihazlar üzerinden reciver çalıştı sorun olmadı.




    Saygılar....................................................




  • Başka bir bilgisayarda çalıştı ise, sorun kullandığınız notebook 'ta yüklü windows işletim sistemi ile alakalıdır.


    Yazılım tarafında iyi değilim. Windows'u baştan kurup deneyebilirsin.

  • öncelike easycap cihazını unut derim. bu cihazı windows 10 tanıyor olsa bile kendisine bağlı olan jvc kameradan görüntü aktarmam mümkün olmadı. bu cihaza ait bir kaç driver denemesi yaptığımı ve kesinlikle windows 10 da başarılı olamadığımı belirteyim. ben de garanti olsun diye ikinci el "avertv hybird volar hd" cihazını satın alıp kasetlerden görüntüleri başarılı bir şekilde pc'ye kaydetmiştim. (windows 1o desteklemeyebilir riski vardı ama gayet güzel çalışmıştı) hd capture card hangi marka bilmiyorum. windows 10 için kendi driver'i yok ise işletim sistemi ile ilgili sorun yaşaman muhtemel. ben aslında easycap ile ilgili sorun yaşayınca, windows 7 hatta windows xp kurmayı bile göze almıştım ama uğraşmaya fırsat olmadı, gezerken gözüme aver ilişti ve aldım çalıştı. makul bir fiyata da almıştım zaten. şimdi bu aver'in kendi yazılımında da ses ile ilgili seninkine benzer bir sorun yaşamıştım. görüntü var ama ses yoktu. bu sorunu şu şekilde aşmıştım. orada kayıt kaynağını seçebiliyorsun. üç seçim vardı detayını hatırlayamadım şimdi ama seçimler arasında geçiş yaptığında görüntünün yanına ses gelmişti. programı her açışımda aynı sorunu yaşadım ama kayıt kaynağı seçimlerinde tercih değişikliği yapıp, olması gereken seçimi yapınca ses geliyordu. senin yapman gereken şey de bu tip bir girişim olabilir. görüntünün kaybolması, görüntü ayarlarınla ilgili. çözünürlük ve capture ayarlarını bozmuşsun. aslında şu program da çok güzel. movavi video dditor plus 2021 programını kullanmayı deneyebilirsin. bu programı çalıştırdığında, açılan sayfada video yakalamayı göreceksin. butona basınca ikinci bir pencere açılıyor. o pencerede, kayıt cihazı seçimi, çözünürlük seçimi, ses kayıt cihazı seçimi, çekim hızı gibi seçenekler var. canlı kayıt için kullanabilirsin. ilk çalıştırdığında açılan pencerede ise kaydediliş olan herhangi bir videonun çözünürlük ayarlarını, formatını değiştirip farklı şekilde convert etme imkanın da var. üşenmedim yazdım..  





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    saygılar.............

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim.


    saygılar...............

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım çok teşekkür ederim.evet sorun windows kaynaklı çıktı.büyük ihtimalle güncelleme yapmama sorunu,güncelleme birimi bir şekilde devre dışı bırakılıp güncelleme sistemi tamamen silinmiş,güncelleme sorununu bu yüzden çözemedik,bilgisayarı sıfırladık,sonuç her iki görüntü aktarıcı cihaz sorunsuz çalıştı.



    saygılar...........................

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.