Şimdi Ara

Hd 6850 ve görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar
    Pazartesi günü yeni bir bilgisayar topladım ve win7 64 bit yükledim ramlerden dolayı. Ancak ekran kartına çok sayıda driver denememe rağmen halen görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası alıyorum. İlk başta sadece internet explorer ve firefoxta hata veriyordu o sorunu çözdüm. Şimdi de oyuna girerken hata veriyor. Daha doğrusu oyuna giriyor ve masaüstüne atıyor sonrasında oyunun sesi geliyor ama simgesine tıklayınca oyuna geçmiyor. Sorun yazılımsal mı ? yazılımsalsa tavsiye edebileceğiniz bir driver var mı ? donanımsalsa hangi parçada sorun vardır diyeceğim ama parçaların harddisc ve dvd dışında hepsi yeni yine de sorun olma ihtimali var mı ? win7 32 bit denemedim ramlerden verim alamam hatta birini çıkarmam gerekir.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    İşlemci
    AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache
    AMD
    Anakart
    Gigabyte 880GA-UD3H AMD 880G
    Ekran Kartı
    Sapphire HD6850 1GB GDDR5
    Ram
    HILEVEL 2*4GB/2000Mhz DDR3
    Başka bir özellik yazmamı isterseniz yazabilirim. Her tavsiyenizi de deneyebilirim. Parçaları başka parçalarla denemeyi en erken yarın yapabilirim.
    Teşekkürler







  • up
  • up
  • Bu tip sorunlar genelde

    Sürücü
    Isı
    Overclock

    kaynaklıdır.Bunları deniyerek sorunu çözebilirsiniz.Kart ısınıyomu sürücü olarak CDde geleni yükleyin OC yaptıysanız yada kendiğinden OC varsa default ayarlara getirin
  • overclock yapmadım ısı 52-53 derece arasında. zaten driver problemi gibi ancak kartın kendini kapatıp açması sebeiyle başka bir kart takıp denedim 6850 toxic onda herhangi bir sorun yok. Birebir değişim uygulayıp sanırım toxic modelini alıcam. Kartta bir sorun var anlaşılan. Teşekkürler.
  • bende de ayni sorun var.. ne yaptysam çözemedim.. sorun neyden kaynaklaniyor olabilir yardimci olurmusunzz...
    sapphire hd6850 ekran karti :((
  • aynı ekran kartı bende de mevcut arkadaşım bugün aldım. Aynı sorunla karşılaştım driver için gerekli yazılımı yükleyince. Sorun tamamen ati Catalyst yazılımını kurunca meydana geliyor. Çözüm kesin olarak şu şekilde. Ati sitesindenhttp://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx linkinden indirdiğin son driveri bilgisayara şu şekilde tanıtmalısın. İndirdiğin driver exe dosyası halinde gelicek. Bu dosyayı çalıştırdığında ilk aşamada driver dosyalarını nereye çıkartacağımızı sorucaktır. Standart c sürücüsü amd klasörü olarak gelir seçenek değiştirebilirsinde tabiki yerini. Bu aşamada Instal dedikten sonra dosyalar tamamen ilgili klasöre çıkartıldıktan sonra kurulumu iptal et devam etme. Daha sonra aygıt sürücüsünden görüntü bağdaştırıcısına gel ve ekran kartı üzerinde sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir de. Gelen ekrandan sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara seçeneğini seç ve driver dosyalarını çıkarttığımız klasörü hedef olarak göster. İşlem tamamdır ;) Böylece Catalyst yazılımını sisteme kurmamış ama driverı tanıtmış oluyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan82 -- 27 Ocak 2012; 23:26:03 >




  • H-level ramler malesef ki gigabyte dusmanidir...
    memtest86 ile ramlerinizi test edin. hata verdiklerini goreceksiniz. Ramlerinizi degistirirsiniz bundan sonra.
  • Sorunun çözümü tam olarak anlattığım gibidir. Ram kaynaklı bir sorun değildir. Yazılım ve donanım çakışmasıdır tamamen. ati catalyst programı kurulmadan driver tanıtılmalıdır.
  • http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/genel/hi-level-ddr3-1333mhz-sorunu-109778.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_43685877/tm.htm

    Daha da arttirabilirim. Hi-level ddr3 ramler sıkıntılı ramler malesef ki. Bunun driver vs hic bir alakasi yok. ram arizasindan dolayi bu sıkıntılar olusmakta.
  • Siz sorunu anlamadınız tam olarak sanırım yada yanlış soruna yanıt yazıyorsunuz. "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" hatası veriyormuş arkadaşın bilgisayarı. Yanlış konuya mesaj yazıyosunuz. Dediğiniz ram markası sorunlu olabilir tavsiye etmeyebilirsiniz ama sorunun çözümü ile alakası yoktur.
  • Tamam arkadasim bende ayni seyden bahsediyorum. Ram ile alakasi vardir ve ram cikacak.
    Ayni sıkıntıyı 890gtd pro ve a-data ramlerle yasadim. 3 ay boyunca ramleri denemedim ekran karti dedim dedim ve ramler cikti 3. ye garantiye gitti. kingstonlarla mutlu mesut takiliyorum su anda...
  • sorunsuz çalışan bir sistemim var ve hd 6850 ekran kartını bugün aldım ekran kartını değiştirmek maksadı ile sadece. hd 6850 ekran kartını takınca aynı sorunla bende karşılaştım bugün ayrıca Kingston ram kullanıyorum . sürekli bu hatayı veriyordu pc. benim dediğim yöntemle çözdüm sıkıntı yok şu anda ;)
  • Sizin oyle olabilir... daha onceki ekran kartinizin driverlari cakisma yapabilir. Nvidia dan atiye gecmissinizdir yapabilir. Sizinki surucusel buna katilirim... Ama hi-level urunlerin ddr3 leri sıkıntılı.. ozellikle gigabyte anakart almak istedigimde gigatek tarafindan uyarildim "Çok sıkıntı yasiyoruz fiyat farki olmadan kingston a cevirecegiz ramlerinizi" diye. Bir kac arkadasimda ayni sıkıntıları yasamis. Biri hala satmaya calisiyor hi-levelleri. Ben ne ekran kartina laf soyluyorum ne driver a. Hi-leveli gordum mu dedigim sey bu oluyor... hi-level mi geri iade et.
  • exeter kardeş ramla alakası yok ya sende amma sallıorsun xp de sorun çıkmıyorda sadece win7 ve win 8 de çıkamsı sence a normal degil mi? ramle alaskı bile yok tamamen driver çakışmas ram bozuksa ayrı konu ama bu hatayı kesinlikle driver çakışamsından kaynaklanıor
  • Sorun ramden falan değil arkadaşlar. Sorun çözüldü ve hiç beklenmedik bir hata ile karşılaştık. Sorun ekran kartında ancak driver sorunu da değil. Tamamen hatalı üretim. Sapphire HD6850 Serisinin bir üretim serisinde hata var. O da bir parça eksikliği (direnç denildi ancak öyle midir bilemiyorum) yani fabrika üretiminde bir hata var ve bir üretim serisinde böyle bir sorunla karşılaşılıyor. Benim ekran kartım da bu seri bende sorun yok diyebilirsiniz. Zaten bir seride hata var.

    Konuyu hortlatma sebebim bilgi vermek içindir! En azından bu tip sorunla karşılaşan bir arkadaş varsa garantiye gönderip ürün değişimi talebinde bulunabilir.
    Ekran Kartı Marka ve modeli: Sapphire HD 6850 1Gb 256 Bit
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KadranKatili

    Sorun ramden falan değil arkadaşlar. Sorun çözüldü ve hiç beklenmedik bir hata ile karşılaştık. Sorun ekran kartında ancak driver sorunu da değil. Tamamen hatalı üretim. Sapphire HD6850 Serisinin bir üretim serisinde hata var. O da bir parça eksikliği (direnç denildi ancak öyle midir bilemiyorum) yani fabrika üretiminde bir hata var ve bir üretim serisinde böyle bir sorunla karşılaşılıyor. Benim ekran kartım da bu seri bende sorun yok diyebilirsiniz. Zaten bir seride hata var.

    Konuyu hortlatma sebebim bilgi vermek içindir! En azından bu tip sorunla karşılaşan bir arkadaş varsa garantiye gönderip ürün değişimi talebinde bulunabilir.
    Ekran Kartı Marka ve modeli: Sapphire HD 6850 1Gb 256 Bit


    ne alakası var bende de aynı hatayı verıo format atmadan once vermıodu attıktan sora verıyor ve ekran kartı onboard




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.