Şimdi Ara

HD 6790 ekran kartına 350W PSU yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2. el aldığım HD 6790 ekran kartım var. Sistemine takacaktım ancak VGA girişi yoktu, bende HDMI dönüştürücü aldım. Ekran kartını sistemime taktığımda, fanın aşırı hızlı döndüğünü ve görüntü gelmediğini farkettim. İlk önce dönüştürücüyü evdeki diğer cihazlar ile test ettim. Bir sorun gözükmüyordu. Sizce sorun ne olabilir? Ezcool marka 350W PSU kullanıyorum sizce bu yetersiz gelmiş olabilir mi? Ya da HDMI girişi mi bozuk? (Ekran kartında 2 adet 6 pin girişi var 1'i PSU kendi kablosu ile diğeri dönüştürücü ile bağlı)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hersey olabilir gibi duruyor. Verdigin bilgiler olayi aydinlatmaya yetmiyor. Tamam hd6790 150w civari harcar, tamam güc kaynagi cöp... Ama görüntü vermesi lazimdi sanki... Cesitli testlerin yapilmasi gerekli. Önce ekrankartini yeterli bir güc kaynagi ile mümkünse düzgün calisan bir sistem ile denemek lazim. Calisirsa, senin farkli bir güc kaynagi ile test etmen lazim. Bu modelde aktif cevirici lazimmiydi onu unuttum, rx 470 ler olsa gerekli ama hd ati lerde öyle degildi sanki. Dedigim gibi cesitli testlerin yapilmasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger işlemcin 95 watt gibi süper verimsiz ve yüksek watt tüketen işlemci degilse yeter..

  • Kullandığın 350W psu günümüzde merdivenaltı olrk tabir edilen teneke 1 psu, karta bakınca'da genel olrk 2x6 pin güç girişi istiyor, kullandığın psu da 2 adet 6 pin'i geçtim, 1 adet bile olma ihtimali çok düşük, bu sebep'le kartın pcı-ex güç girişlerini boş bıraktığını ve kartın bu sebeplede görüntü vermediğini düşünüyorum.


    Bu arada kart için önerilen minimum psu ise, 450W olrk görülüyor.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Elimde birde e4500 model bir işlemci var. Eğer sorun watt değerinden kaynaklanıyorsa bu işlemciyi de sistemimde deneyeyim. Eğer görüntü gelmez ise, sorun karttadır yorumu yapabilir miyiz?

    Bu arada, sistemdeki diğer bileşenler de sorun yok. Başka ekran kartı takınca sorunsuz çalışıyor. Ama 6'lık pin dönüştürücüden emin değilim onu test etmenin bir yolu var mı? (şuan q9400 model işlemci kullanıyorum)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalihReizz -- 7 Temmuz 2022; 19:45:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SalihReizz S kullanıcısına yanıt

    Watt sorunu dedigimiz toplam gücün yetersizligi degil, cünkü bostayken gpu tam yükte calismaz, atiyorum acar acmaz 150w cekmez diye düsünüyorum. 6pin psu dan gelen disinda diger dönüstürücü kablo nasil bir kablo? Eger kabloda sorun varsa o da yapabilir. 6790 i baska bir pc de denemekten bahsediyorum, bir bilgisiyarciya götürsen, sonuca daha cabuk ulasabilirsin, psu yetersiz yahut gpu nun bozuk olup olmadigini anlayabilirdin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Dönüştürücünün linki:

    https://www.teknobiyotik.com/dark-4-pin-molex-6-pin-pci-e-donusturucu-kablo-dk-cb-p103.html

    Aslında ekran kartını bende test etmek istedim. Çevremdeki 15-20 bilgisayarcıya sordum. Ama test edemiyeceklerini söylediler. Anlamıyorum herhangi bir sisteme ekran kartı takacaklar. Bunda ne var ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalihReizz -- 7 Temmuz 2022; 21:4:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SalihReizz S kullanıcısına yanıt

    İnsanlik ölmüs mü, ugrasmak istememisler heralde, yoksa anlam veremedim pek.


    Diger yandan 6pin molex dönüstürücü normalde bu sekilde olmali;


    HD 6790 ekran kartına 350W PSU yeterli mi?

    Sendeki de sakata benziyor, tek molexten nasil olacakmis o?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrardan merhabalar,
    yeni ikinci el sistem topladım. Topladığım sistemin kasasında, Fsp Hydro 700W güç kaynağı bulunuyor. Ekran kartını birde bu güç kaynağı ile test ettim. Bu sefer güç kaynağının kendi 6 pinlik girişlerini kullandım. Yine aynı sonuç, fanı son hızda dönüyor ve görüntü vermiyordu. Belki kullanmaya kullanmaya oksitlenmiştir dedim, ekran kartının PCI pinlerini silgi ile silip birde o şekilde denedim. Maalesef yine bir sonuç alamadım. Ekran kartını test ederken görüntü vermesi için HDMI kablosu kullandım. Aklımda son çare olarak başka bir görüntü verme girişi kullanma fikri var. Sizce HDMI girişi bozuk olma ihtimali var mı? Ekran kartının üzerinde DPI, ve şekilleri farklı olan 2 tane DVI girişleri bulunuyor. Sizce hangisi ile denemeliyim? En sağlamı hangisidir?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SalihReizz S kullanıcısına yanıt

    PSU yetmediğini yüke bindiğinde anlarsın. Normal şartlarda çöp psu bile taksan windows ekranı gelene kadar anakarttan çektiği 75w görüntü vermeye yeter.


    Eğer taktığın gibi fanlar full devir dönüyor görüntü gelmiyorsa kart ile alakalı bir arıza mevcut gibi görünüyor. Genelde Gpu çekirdek arızalarında bu tarz bir hata ile karşılaşılıyor. Kartı aldığınız kişiye danışın, gerçi çok zaman olmuş kabul eder mi bilmiyorum.


    Ama sorun hdmi yada vga çıkışında değil bence. Kartınız problemli

  • Hocam şuan eski ekran kartım takılı GT220. Bilgisayarda onun sürücüleri mevcut. Sizce ekran kartının görüntü vermesini engelleyen şey sürücüler olabilir mi? Sürücüleri silip öyle denesem, sonuç alır mıyım sizce?

    Adama mesaj yazdım, bana ekran kartının HDMI girişinin test edildiğini ve çalıştığını da söyledi. Silgi ile silme muhabbetini de aldığım kişi önermişti bana. Ama çalışmıyor anlamadım. İade istemeyeceğim, o kadar süre geçmiş bende kabul etmem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.