Şimdi Ara

hazırlık öğrencisine tavsiyeleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu sene hazırlık okuyacağım.bölümüm hukuk.Geleceğe yönelik nasıl bi çalışma yapabilirim ? tavsiyeleriniz nelerdir?

    Not : Hukuk öğrencileri cevaplarsa sevinirim.



  • Hukuk öğrencisi değilim. İngilizce iktisat okuyorum ama yine de tavsiye vermek istedim.

    Sadece okula bağlı olmayacağını biliyorsun zaten, o yüzden bu mesajı atmışsın. Bilkent, ODTÜ, Koç, Boğaziçi gibi üniversitelerin kendi yayınları olan İngilizce kitaplarını almanı tavsiye ederim. Mesela ODTÜ'den More To Read 1 ve 2 okuma - anlama açısından iyi gayet. Aynı şekilde One Word kitabı da gayet güzel. Bunun dışında Voscreen, TED talks gibi sitelerden faydalanarak dinleme kabiliyetini de aşama aşama geliştirebilirsin. Voscreen seviyelere göre ayrılmış, TED talks da zaten biliyorsun. Hukuk ingilizcesi, yani meslek ingilizcesi kısmında da hukukçu arkadaşlar yanıtlarsa iyi olur. Ama okulla sınırlı kalma kesinlikle yoksa yerlerde kalır, sonra da çürür gider. Benimki gibi :)
  • Hazırlıkta boş vaktin çok olacak. Sana tavsiyem kendini her konuda geliştirebileceğin aktiviteler bul. Örneğin spor, tiyatro vb. Ders konusunda ise dersi derste anlamaya özen göster. Çünkü anlamadığın bir konuyu tekrar edince ingilizce olduğundan yine anlamayabilirsin. Bol ingilizce kitap oku. Bu ingilizceni geliştirir. Ayrıca dizi de izleyebilirsin hem izlerken canın da sıkılmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam dedikleriniz için teşekkür ederim.Ancak benim ana sorum hukuk ingilizcesi için yada hukukla alakalı yapabileceğim ufak bi hazırlık var mı ?Tabi hukuk ingilizcesi terimlerini ezberlemek hariç
  • konan_2007 K kullanıcısına yanıt
    gotunu devirip yat boşver ya çalışıp ne olacak yat gitsin
  • en temizi o diyosun
  • hukuk her ülkenin kendine özgü bir bölümü olduğu için türkiyede okunan hukukun yurt dışında denkliği yoktur. (galatasaray universitesi istisna olabilir tabi) yani akademisyen falan olmayacaksan ingilizceye o kadar da gerek yok. hazırlıkta da sınıfla birlikte gidersen iş görür bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.