Şimdi Ara

HAZIR E-TİCARET YAPILACAK WEB SİTESİ HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Saygıdeğer arkdaşlarım günümüzde elektronik ticaret gelişmektedir.
    Bu iş için hazır web sitesi paketleri yapıp satan kurumlar vardır.
    Bu kurumlar sitelerinin 128 ssl güvencesi ile korunduğunu yazıyorlar.Acaba bu sistem ne derece yeterlidir.Gereğince güvenilebilirmi?
    misalenwww.hemenal.com www.webpaketi.com
    bu hazır veb sitesi paketlerinin inceleyerek bizlerin gereğince bilgilenmemiz için görüş teklif ve düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.Bence en güzel eleştiri iyi nin rakibi en iyidir prensibi ile hareket edip en iyi yi bulmak hedefimizdir.Bu açıdan bakarak iyinin en iyisini göstermenizi istirham ederim.Sizleri saygı ile selamlarım.







  • Merhabalar,

    Öncellikle şunu belirteyim, Ankarada bir yazılım firmasında çalışıyorum. Ve e-ticaret çözümü olarak Odesis adında gerçekten profesyonelce hazırlanmış bir e-ticaret çözümü sunuyoruz. Ve benzeri kadar gelişmişinin olmadığını her türlü iddaa edebilirim.

    SSL hakkında sitemizden alıntı yapıyorum, umarım kafanızdaki güvelik kuşkularınızı gidermekte yardımcı olur.

    quote:



    SSL network (ağı) üzerindeki bilgi transferi sırasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür.

    1996 yılında 3.0 versiyonunun çıkarılmasıyla hemen bütün Internet tarayıcılarının (Microsoft Explorer, Netscape Navigator vb) desteklediği bir standart haline gelmiş ve çok geniş uygulama alanları bulmuştur.

    SSL gönderilen bilginin kesinlikle ve sadece doğru adreste deşifre edilebilmesini sağlar. Bilgi gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve sadece doğru alıcı tarafından deşifre edilebilir. Her iki tarafta da doğrulama yapılarak işlemin ve bilginin gizliliği ve bütünlüğü korunur. Veri akışında kullanılan şifreleme yönteminin gücü kullanılan anahtar uzunluğuna bağlıdır. Anahtar uzunluğu bilginin korunması için çok önemlidir.

    Örneğin; 8 bit üzerinden bir iletimin çözülmesi son derece kolaydır. Bit, ikilik sayma düzeninde bir rakamı ifade eder. Bir bit, 0 veya 1 olmak üzere 2 farklı değer alabilir. 8 bit ise sadece 2 üzeri 8=256 olası farklı anahtar içerir. Bir bilgisayar bu 256 farklı olasılığı sıra ile inceleyerek bir sonuca ulaşabilir.

    SSL protokolünde; 40 bit ve 128 bit şifreleme kullanılmaktadır. 128 bit şifrelemede 2128 değişik anahtar vardır ve bu şifrenin çözülebilmesi çok büyük bir maliyet ve zaman gerektirir. Kötü niyetli bir kişinin 128 bit'lik şifreyi çözebilmesi için 1 milyon dolarlık yatırım yaptıktan sonra 67 yıl gibi bir zaman harcaması gerekir. Bu örnekten anlaşıldığı gibi SSL güvenlik sistemi tam ve kesin bir koruma sağlar.

    Unutmayın ki halen internet üzerindeki hertürlü tahsilat işlemleri (bankalar dahil) 128 bitlik SSL kullanılarak sorunsuzca gerçekleştirilmektedir.

    Daha detaylı bilgi almak isterseniz, siteyi inceleyebilirsiniz ; http://www.odesis.com

    Kolay gelsin, iyi çalışmalar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neutral -- 13 Temmuz 2005, 13:07:04 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.