Şimdi Ara

Hayatınız boyunca 'Bilgi Edinme Hakkı'nızı kaç defa kullandınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

    Bizim Tarih hocamız vardı 2 sene önce, kendisi çok disiplinli mizah anlayışı olan sert biriydi. Bize sürekli anlatırdı işte müdürün odasına kapı çalınarak girilmez, hatta o kapılar hep açık olmak zorundadır, içerde gizli saklı yoktur öğretmenler müdürle eşit haklara sahiptir diye.

    İstersek başbakanlığa dilekçe atıp çok gizli olan konular haricinde her türlü objektif bilgiyi alabiliyormuşuz mesela, bunuda anlatmıştı


    Tam olarak nerede geçiyor bunun böyle olduğu?
  • Çok ilgincime gitti aslında bir devlet kurumunu arayınca ve spesifik bir bilgi isteyince ve onlar verince keyfinden verdiğini sanıyoruz adam istemese vermeyeceğini sanıyoruz(en azından ben) ama aslında bu bilgiyi edinmekbizim hakkımız.Belkide küçüklükten beri tv de gördüğümüz devlet kurumlarında ordan oraya ordan oraya gidilmesi ve rüşvet olayları kafamıza kazındığı içindir.TV dışında devlet kurumunda işim olmadığı için TV dekiler direk 1.dereceden bilgi olarak kalmış aklımda.En azından benim o yüzden olabilir.



    MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını kullanmalarına ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir

    MADDE 4. — Herkes bilgi edinme hakkına sahiptir

    MADDE 5. — Kurum ve kuruluşlar, bu Kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi veya belgeyi başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli ve doğru sonuçlandırmak üzere, gerekli idarî ve teknik tedbirleri almakla yükümlüdürler.
    Bu Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren diğer kanunların bu Kanuna aykırı hükümleri uygulanmaz.

    MADDE 6. — Bilgi edinme başvurusu, başvuru sahibinin adı ve soyadı, imzası, oturma yeri veya iş adresini, başvuru sahibi tüzel kişi ise tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin imzasını ve yetki belgesini içeren dilekçe ile istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum veya kuruluşa yapılır. Bu başvuru, kişinin kimliğinin ve imzasının veya yazının kimden neşet ettiğinin tespitine yarayacak başka bilgilerin yasal olarak belirlenebilir olması kaydıyla elektronik ortamda veya diğer iletişim araçlarıyla da yapılabilir.

    Dilekçede, istenen bilgi veya belgeler açıkça belirtilir.

    MADDE 7. — Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.

    Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.

    İstenen bilgi veya belge, başvurulan kurum ve kuruluştan başka bir yerde bulunuyorsa, başvuru dilekçesi bu kurum ve kuruluşa gönderilir ve durum ilgiliye yazılı olarak bildirilir.



    MADDE 11.— Kurum ve kuruluşlar, başvuru üzerine istenen bilgi veya belgeye erişimi onbeş iş günü içinde sağlarlar. Ancak istenen bilgi veya belgenin, başvurulan kurum ve kuruluş içindeki başka bir birimden sağlanması; başvuru ile ilgili olarak bir başka kurum ve kuruluşun görüşünün alınmasının gerekmesi veya başvuru içeriğinin birden fazla kurum ve kuruluşu ilgilendirmesi durumlarında bilgi veya belgeye erişim otuz iş günü içinde sağlanır. Bu durumda, sürenin uzatılması ve bunun gerekçesi başvuru sahibine yazılı olarak ve onbeş iş günlük sürenin bitiminden önce bildirilir.



    Araştırdım kısaca okuyup kendimce önemli yerleri yapıştırdım ayrıntılı bilgi içinhttp://www.alomaliye.com/4982_sayili_kanun.htm




  • 5-6 kere kullandım, bir kere düzgün cevap aldım. Bir keresinde de EGO'ya bir miktar paranın neree harcandığı gibi bir soru sorduğumda "bu bilgi için kurumumuza 150TL para yatırmanız gerekmektedir" şeklinde bir cevap aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 31.taner

    5-6 kere kullandım, bir kere düzgün cevap aldım. Bir keresinde de EGO'ya bir miktar paranın neree harcandığı gibi bir soru sorduğumda "bu bilgi için kurumumuza 150TL para yatırmanız gerekmektedir" şeklinde bir cevap aldım.


  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.