Şimdi Ara

Hayatın yankısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlar. Birden oğlan takılıp düşüyor ve canı yanıp “Aaaahhh!” diye haykırıyor. İleriki dağın tepesinden “Aaaaaahhh!” diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor. Merak ediyor ve “Sen kimsin?” diye bağırıyor. Aldığı cevab: “Sen kimsin” oluyor. Bu cevâba kızarak “Sen bir korkaksın” diye cevab veriyor. Ve aynı cevabı alıyor.
    Çocuk babasına dönüp “Baba! Ne oluyor böyle?” diye soruyor. Babası: “Oğlum! Dinle ve öğren!” diyerek dağa dönüyor ve “Sana hayrânım!” diye bağırıyor. Gelen cevab “Sana hayranım” oluyor. Baba tekrar bağırıyor: “Sen muhteşemsin!” gelen cevab “Sen muhteşemsin!” oluyor. Oğlan çok şaşırıyor ama hâlen ne olduğunu anlayamıyor. Babası açıklamasını yapıyor:
    “İnsanlar buna yankı derler ama aslında bu hayattır. Hayat dâima sana senin verdiklerini geri verir. Hayat, yaptığımız davranışların aynasıdır.
    Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla şefkat istediğinde daha şefkatli ol! Saygı istiyorsan, insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmalarını istiyorsan, sen de daha sabırlı olmayı öğren. Bu kural hayâtımızın parçasıdır, her kesiti için geçerlidir. Hayat bir tesâdüf değil, yaptıklarımızın aynada yansımasıdır.”
    "







  • Seni seveni sevmek, sana güzel davranana güzel davranmak ve güzel söz söyleyene güzel söz söylemek... Bunları herkes yapabilir. Acaba sevmeyeni de sevebilen, kötü davranana da güzel davranabilen, kötü söyleyene de güzel söyleyebilen var mı ?
    Tabiki herkese hakkınca muamele etmeli ama acaba bu hakkınca kelimesinin karşılığına kini nefreti, yani onun bize davranışları sonucu oluşan duyguların istediğini mi koyuyoruz ? Yoksa gerçekten dürüstçe düşünüp olması gerekeni mi ?
    Bu dünya bir imtihan dünyasıdır ve insanlar iddiaları ile imtihan edilir. Yumuşak huyluyum diyenin karşısına onu yumuşaklığını sınayacak şeyler çıkar, sabırlıyım diyenin sabrını zorlayacak şeyler... Gerçekten yumuşak huyluysa sınavı geçer, gerçekten sabırlıysa sınavı geçer, gerçekten kötü söyleyene güzel söylüyorsa sınavı geçer.
    Çok duyarız ben şunları şunları yaptım şu insan için de, o benim yaptıklarımı hiçe sayıp bana ihanet etti gibisinden sözler. İşte bir sınav, ister geçersin ister kalırsın.
    Her iddia bir kanıt ister ve her kanıt bir sınamanın sonucu değerini bulur.




  • Yazının devamını getirdin. Güzel tespitler var. Teşekkürler etusch efendi.
  • Öncelikle yazı için teşekkürler, gerçekten güzel lakin tam anlamıyla bu bakış açısını hiçbir zaman anlayamadığımı belirtmek zorundayım. Anlamamaktan da ileri gidip aslında hayatın bize sunduklarının, yaptıklarımızın birer yansıması olduğuna inanmıyorum. İnsan doğasına bakalım, insanın davranışlarına bakalım, kim reddedebilir ki yaşayan en bencil yaratıklar olduğumuzu? Yaptıklarımızın aslında hiçbirinin bir başkası için değil, bizzat kendimiz için olduğunu? Hayır hayır, böyle olmuyor işte. Sen sevdikçe, sana sevgi gelmiyor maalesef. İnsan tüketmeden yaşayamaz, tüketmek için sahip olması gerekir. Anca bunun için sevebilir bir başkasını, bir başka şeyi. Alıp, umarsızca tüketmek için. Yazıktır ki çoğu kişi tutku ile bağlanırken bir şeye fark edemez aslında temelde amacının bu olduğunu yahut inanmak istemez buna. Böyle bir durumda karşısındaki sevildiğini fark eder ise vay haline sevenin. Keza o ne kadar severse sevsin, bilinçsiz bir ele geçirilmişlik yaşayacaktır. Seven küçüldükçe küçülecek, elde etmek için daha çok sevecek ama sevilen bunun farkındalığı ile büyüyecek ve zaten elinde olan o şeyden soğuyacaktır. Demem odur ki hayat, sevginin aynadaki karşılğını ancak yeniliş olarak yollayacaktır bize. Ne kadar reddetmek istesek de, doğanın kuralı faşizan bir sistemle kurulu ve bunu bilince hiçbir şeye böyle optimistik yaklaşılamıyor maalesef.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.