Şimdi Ara

Hayatın her alanında katı davranan el üstünde tutulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsterse arkadaşınız, sevgiliniz olsun, ya da akrabalarınız, hatta çekirdek aileniz olsun, eğer fazla naif ve anlayışlıysanız hepsi size karşı sınırı aşar ve sizi hor görmekten çekinmez, size duydukları saygı da gittikçe azalıp sonunda yok olur. Ama tam tersi şekilde sert bir mizacınız varsa ve fazla yüz vermiyorsanız peşinizden ayrılmazlar, size saygıda kusur etmezler, size karşı yanlış bir davranışları olmaz çünkü davranmadan önce 10 kez düşünürler.


    Bu yüzden bence birinin yapması gereken en önemli şey kesinlikle insanlara karşı mesafeli ve ağırbaşlı olması, bunu arkadaş ilişkilerinden tutun akrabalara ve çalıştığınız yere kadar uygularsanız asla pişman olmazsınız, ve bence bunun yanında para ve güç sahibi olmak bile daha önemsiz kalıyor, çünkü o ağırbaşlı duruşun yerini hiçbir şey tutamaz, bir gün beş kuruşunuz olmasa, tek bir dostunuz olmasa bile göğsünüzü gere gere gezersiniz çünkü insanlar size yine saygı duyar.


    İnsanların çoğu sürü psikolojisiyle hareket edip fırsat bulunca zayıf birini ezmeye kalkar, fakat kendini ezdirmeyen birinin karşısında şekilden şekile girerler, bir yandan korkup bir yandan kıskanırlar, aynı zamanda hayranlık da beslerler.


    Elbette çok çok küçük bir azınlık olarak (belki %1'den bile az) saygıya saygıyla karşılık veren, kimseyi ezmeyen güzel insanlar da var fakat bu insanların size denk gelmesi çok zordur, ve bir gerçek olarak toplumun tamamına yakını anlattığım profile uymaktadır, gözlemlerseniz siz de hak vereceksiniz.








  • ZillaKami kullanıcısına yanıt
    Ne eksik ne Fazla bu durumu okul hayatımı sonlandırıp işe başladığımda anlamıştım,
    Anlamak dediğime bakma iyi niyetli ve alçakgönüllüysen tepene binen çok olur eğer biri seni küçük görürse bu böyle giderde gider o yüzden en yakın kardeşin bile olsa zafiyet göstermeyeceksin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendimi değiştiremem, neysem oyum. Kullanmaya çalışanlar oluyor evet,

    ikiyüzlü insanlarla iyi geçinmektense, kavgalı olmayı tercih ettim.

  • Nuri Bilge Ceylan güzel bir laf söylemiş bu durumla ilgili

    Hayatın her alanında katı davranan el üstünde tutulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru ama tek dezavantajı var bu söylediklerinin. O da sosyalleşme konusunda. Hiçbir zaman çok samimi arkadaşlıklar kuramıyorsun böyle durumlarda. Çünkü yine toplumumuzda samimi arkadaşlıkların kurulması için kişisel alanların birbirine girmesi gerekiyor. Diğer türlü o samimiyet kurulmuyor. Bu da sosyalliği etkiliyor. Mesela biri sizi aradığınızda arkadaşınız kim aradı diye sorabiliyor. Veya size trip atabiliyorlar onsuz bir şey yaptığınızda. Doğuştan mesafeli biri olduğum için çok yaşadım bunları. Evet, insanlar size saygı duyar ama derbi izlemeye evine de çağırmaz.

  • scientia kullanıcısına yanıt
    Bunu bende baya düşündüm dediğinize katılıyorum. Aranızda samimiyet bağı kuracağınız arkadaşlarınızı dikkatli seçmeniz lazım.
    Ama şöyle ki statü olarak üst tabakalardaysanız hem samimi hem saygı çerçevesi korunuyor.
    O kişi hem saygılı hemde sizi derbiye çağıran biri oluveriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benjemal -- 4 Haziran 2023; 14:32:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benjemal kullanıcısına yanıt

    Küfür eden insanlar misal benim yanımda küfür etmez. Verdiğim vibe'ı düşün artık. Nasıl derbiye çağırsınlar beni? Hayatın her alanında katı davranan el üstünde tutulur Ama dediğin gibi kendin gibi insanları bulunca samimi ilişkiler kurulabiliyor. Nardis'e beraber gittiğim bir arkadaşım var misal.

  • Boş post kendi benliğinizi kaybetmeyin iyi insan hor görülür ama çevresinde de iyi insanlar olur katı insanları kimse sevmez kendi içine dönük bir yapısı vardır sert olana sert iyi olana iyi olacaksın gerisi boş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt

    Tabi çağırmam eğlenmeyi bilmiyorsan somurtkan bir yapın varsa neden seni derbiye çağırayım kendi sert katı halinle maçını kendi evinde izle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ki mesafeli durmaktan ziyade kural koymak gibi olmuş.
    Ama dediğiniz gibi kendin gibi arkadaşlar samimiyetin ötesinde bir ilişkisiniz oluyor .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes sütünün gereğini yapar bence.

    Mütevazı ve aklıselim olduğunuzda sanmayın ki size zorbalık yapanlar takdir görecekler. Elbette ki sizi sizin nazarınızdan görüp, anlayıp, hak verip yanınızda yer alacak insanlar olacak.


    Bu biraz zaman alabilir ya da yıpratıcı olabilir ama benzemek istemediklerinizle mücadele etmenin tek yolu kendi doğrularınıza sadık kalmanıza bağlı. En azından edindiğim tecrübeler bunu söylüyor bana.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • "Ama tam tersi şekilde sert bir mizacınız varsa ve fazla yüz vermiyorsanız peşinizden ayrılmazlar, size saygıda kusur etmezler, size karşı yanlış bir davranışları olmaz çünkü davranmadan önce 10 kez düşünürler."


    Buna katılmıyorum. " Şuna baq la, kendisini bişey sanıyor" deyip sana yüz vermeyenler olacağı gibi "sen git başkasına dayılan yavrum benim" diye içinden söylenenler de olur.


    Yani sert mizaçlığın karşılığı her zaman kuyruğunuz olan insanlar olmayabilir, bu ters tepip karşınızdakini de kaçırıverebilir.


    Ne kibirli olmalı, ne de uyuşuk olacak kadar zelil; İkisi arasında o ince ve hassas dengeyi iyi tutturmalı ve kimseyi ezmemeli ve kimseye de kendisini ezdirmemelidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Haziran 2023; 16:41:12 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Hocam o sınırda durmak çok zor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • genel olarak doğru diyebiliriz

  • Benjemal kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum, elbette ağırbaşlı davranmak öncelikli, fakat samimiyet kurulacak kişi de dikkatli seçilirse sorun olmayacağını düşünüyorum.

  • Benjemal kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle hocam.

  • Katı ve mesafeli olmak elinizde bunu sürdürülebilir kılan bir güç varsa daha anlamlıdır.Diyelim sen doktorsun,şimdi odanı temizleyen ve çay kahve servisi yapan bir hizmetli ne kadar katı ve mesafeli olursa olsun o doktorun,doktor istediği anda onu ezememesinin önünde bir engel teşkil eder mi :)

    Tabiki aynı hiyerarşik seviyede olduğunuz bir sosyal ortamda kesin takınılması gereken bir tavırdır bu.Fakat zamanla o sosyal ortamdaki kitle kendi içinde sizi dışarıda tutan yeni bir sosyal hücre de yaratabilir.Bu hücre kenetlenip size karşı,sizin aleyhinize bağıra çağıra eylemlerde de bulunabilir :) Özellikle iş ortamımda kesinlikle zamanla ortaya çıkacak bir durumdur bu.Altında yatan neden de sizin tam da istediğiniz gibi,kendinizi ezdirmemenizdir :) Kitle bunun intikamını işte sizi biraz dışarıya itekleyip,içerdekilerle kenetlenip üzerinize gelerek almaya çalışır :) Bu yüzden mesafenizi dışarıya savrulunamayacak limitlerde tutup katılığınızı da dışlanmayacak seviyelerde gezdirirseniz,daha kıvamında bir hayat yaşayacağınızı düşünenlerdenim.





  • berkcombil B kullanıcısına yanıt

    Hizmetçi haşin bir erkek, doktor da kadın ise veya erkek iri yarı ve erkek doktora da bu şekilde korku salmışsa, burda hiyerarşik düzen bozulmuş demektir

  • Kısmen katılabiliyorum.Aynı hiyerarşide cinsiyet farkı ve bariz fiziksel fark belki etki edebilir.Ama büyük bir sosyal veya iş ortamında illa sizinde konumunuz gereği yandaşınız ya da daha üst sizi kollayan amirleriniz olacaktır.Haliyle yarma hizmetlinin bayan doktor karşısında yine çok şansı kalmaz.Tabi ıssız bir yerde başbaşa görevlendirilmedilerse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerine göre davranmanız en iyisidir. Kendinizi herkese sert ve katı olucam diye şartlarsanız, bazen olmadık işler açarsınız başınıza.


    Ha tabi aynı şekilde herkes ile iyi geçinmeye çalışınca da aynı şekilde sıkıntılı işler açabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.