Şimdi Ara

Hayatımı nasil kurtarabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar 17 yaşındayım teog tan 400 alan biriyim sağlık meslek lisesine girdim fazla ders çalışan biri değildim ama hayatım kaydı bildiğin sinifi zar zor geçen biri oldum ne bileyim hayalim umidim kalmadi benim yurt disinda okuma sansim varmidir bir yere topuk atma gibi burada uni kazanmam zor gibi epey lise 4 e geçtim bu arada almanya falan akrabaların var düşünüyorum değerli yorumlarinizi bekliyorum abi abla tavsiyeleri.
    NOT:MESLEK LISESI PIŞMANLIKTIR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba hocam, ne orta okul ne de lise hayatım boyunca başarılı bir öğrenci değildim, düz lisede okudum, her sene ucu ucuna geçtim lisede, fakat son sınıfa gelince işlerin böyle gitmeyeceğini anladım ve dershane gitmeye başladım, olabildiğince sınava hazırlandım ve son seneki çalışmamla zorla CBÜ makine mühendisliği kazandım, dediler ki üniye kapak at sonra rahatsın, rahat devam ettim ve ikinci senenin sonuna geldiğimde her türlü kopya yardımıyla 3. sınıfa 1.8 ortalama ile (sınır) geçebildim. Sonra bir daha aklım başıma geldi ve çalışmaya başladım, iki dönem 3.5 civarı ortalama yaptım ve 4. sınıfta Erasmus ile Macaristan'da okudum. Türkiye'ye döner dönmez tekrar imkan aramaya başladım ve şuan 3'ün üzerinde ortalamam var ve tekrar Erasmus programı ile İtalya'da staj yapıyorum.
    Son anda zorlamalarımla iyi bişeyler yapmaya çalıştım. Hiçbir şey için geç değil bence oturup düzgünce ders çalışmalısın. Yurtdışına gitmek istiyorsan mutlaka yabancı dil öğrenmelisin, İngilizce'nin yanında gideceğin ülke dili de çok önemli, umarım iyi yerlere gelirsin, kolay gelsin.




  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    vay be hocam cidden iyisin ama bu bende olmaz ailemde iyi bi yer kazan alim istediğin araba motor gibi ama istek yok biraz eziğim de ondan da olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yap ne et ingilizce öğren herşeyden önce. Dil sözel lysdeki tüm şanslarını zorla. 1 sene mezuna kalmakta hayatının sonu değil bunu sakın unutma.

    Yurtdışı için erasmus 1 numara. Bak bugünden itibaren ingilizce öğrenirsen ortalama 21 yaşında da Erasmus'a gittiğini düşünelim 4 senen var, 4 senelik ingilizce bilginle Erasmus'ta tanıyacağın o ortam, edineceklerin sana tekrar staj ve belkide yüksek lisans imkanı sunacak. Şunu da unutma iş verenler yabancıdili mesleki yabancı dil olarak istiyor. Sen 17 yaşındasın şimdi 21 22 yaşında olanlar 0 ingilizcey ile ingilizce öğrenmeye çalışıyor sonra öğrendim diyip iş bulamıyorlar. Mesleki yabancı dil başka birşey. Fakat sen şu an işin çok başındasın. Her türlü sorun olursa yaz, yönlendirmelerde yardımcı olurum.
  • Merhaba Arkadaşlar,

    İtalyada okumak isteyen arkadaşlar, devlet üniversitelerinde burslu okuma imkanınız var. Eğer bana özelden mesaj atarsanız detaylı bilgi verebilirm veya bu konu üzerinde adıma cevap yazabilirsiniz. Ufak bir dip not, İtalyada okulların sizi kabul etmesi için ingilizce seviyenizin iyi ve YGS'yi en az 180 baraj puanıyla geçmeniz yeterlidir.

    Her türlü sorunuz için yazabilirsiniz.

    Herkese bol şans.

    Can Özyağmurlu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.