Şimdi Ara

Hayatımda Bir Değişiklik Yapıyorum, Hiç Bilmediğim Bir Yere Gidiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar.

    Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim, yaşım 19. Anadolu lisesinden bazı sağlık sorunları sebebiyle atılmış, ardını pek koşturmamış; açıktan liseyi bitirmesine 1 senesi olan bir kimseyim.

    Babam, 6 yıl önce işlettiği marketi bana bırakıp gitti. Başka işleri koşturdu, gezdi dolaştı.


    Ve bu hafta, babamın emekliliğine 2 ay kaldığını öğrendim. Ardından karar verdim, gittim hiç hesapta yok iken Kamil Koç'tan Bodrum için bir bilet aldım. Babamı dükkana diktim, kararım kesin dedim.


    Niyetim, Kasım ayına kadar; kısacası askerliğim gelene kadar oralarda otel tarzı bir işletmede iş bulmak, hem biraz tatil yapmak hem de biraz cebime para koymak.


    Şimdi, bir arkadaşımdan Gümbet hakkında iyi şeyler duydum. Yabancı dil olarak İngilizce'me güveniyorum, ancak Bodrum'da çalışmama yetecek ingilizce ortalamasını bilmiyorum. Sonuçta internet üzerinden (dizi, film vs) öğrenip, Net üzerindeki yabancı arkadaşlar ile geliştirmeye çabaladığımız bir dil.


    Sizce doğru birşey mi yapıyorum? Bodrum civarını bilenler -özellikle Gümbet- bana neler diyebilirler? Aklınızdan neler geçiyor?


    Dipnot; Aslında off topic konusuydu ancak telefonumu kaydettirmediğim için oraya açamıyorum. Ve içimde acaip bir duygu var; heyecan ile burukluk karışımı.

    Bu çocuğa biraz tavsiye verebilecek olanlar varmıdır?







  • Unutmuşum; yarın gece 12'de otobüse biniyorum.

    İngilizce konusunda ise, yabancı arkadaslar filan demişim, ancak birkaç ekleme yapabilirim. Şu an çok rahat bir şekilde yabancı dil forumlarında gezip, aradığım bilgiyi bulabilecek- yorumlayabilecek bir seviyedeyim.
  • alanyalı birisi olarak konuşuyorum. turizmde konuşcağın ingilizce bahsettiğin şekilde her türlü yeter. yani bir restte barda garson olarak.. dil konusunda düşünceli olduğunu gördüm. bunu çok dert etme. alanya olsa direk rusca da soruyorlar. sonra almanca. burada pazardakiler bile bu 3dili satış yapacak kadar konuşabiliyorlar. ama bodrumun turist portföyünüde araştırmak gerek. inşallah hesapladığın gibi bir dönem geçirirsin
  • Teşekkür ederim hocam, aslında Antalya Manavgat'ta 2 ay bir akraba ziyareti sebebiyle kalmış, beğenmiştim oraları. Ancak akrabam taşındı ve 5 sene olduğu için, çok oldu diyerek üstelemedim. Hala aklımda oraları, Gümbet'de aradığımı bulamazsam oraları bir yoklayayım diyorum.
  • Evet, değişikliğimi yaptım ve iyi ki de yapmışım modundayım. 45 odalı bir butik hotele girip kendimi biraz sevdirdim. Şu an patronumun bilgisayarından yazıyorum, herşey 10 numara. Para, ortam, konfor konusunda bir problemim yok; barmen ve restaurant sorumlusu olarak takılıyorum.


    Ayrıca, yabancı diliniz biraz bile olsa turizm işine biraz kasmaya çalışın. Zira buraya gelince gördüm ki, turizmde o kadar da ağır bir dil dönmüyor. 3 cümle kuramayan adamlar karı-kız ve paranın canına okuyor.
  • Feyk bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

    Feyk bu

    hadi ordan asıl sen feysin
  • aha çakma bakkal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.