Şimdi Ara

Hayali Abonelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bu ay itibari ile uygulamaya sokulan "AKK' den" ötürü hız düştüğü için hiç girmediğim online işlemlerden kota bilgilerime bakmak istedim.

    "Her şer' de bir hayır vardır." Atasözüne dayanarak başıma geleni açıklamak istiyorum. Ben tahattüdsüz abone iken bunları yaşamış bulunmaktayım.

    İllaki birilerinin başına gelmiştir.

    Her şey şubat' ayı itibariyle otomatik ödeme talimatını vermem ile başladı. Online işlemlerden satın alınan hizmetlere bakasım geldi meraktan, ve gördüğümü sizler ile paylaşmak istiyorum.

    Bu Kampanyalı abonelik;

     Hayali Abonelik


    Bu' da Sözde Tivibu aboneliği;

     Hayali Abonelik


    Birde faturalara dikkatinizi çekmek isterim ;) Olması gereken abonelik Şubat ayı faturasında bellidir. Tahadütlü abone asla olmadım.

    Şubat ayı faturası:

     Hayali Abonelik


    Mart ayı faturası: NetDisk ve tivibu aboneliğini var

     Hayali Abonelik


    Nisan ayı faturası

     Hayali Abonelik


    Bunları niye gösterdiğime gelecek olursak eğer;

    Ben şubat ayı başlarında fatura ödemesi geçiktirdiğim için 3 aylık bir meblağ söz konusudur. Doğal olarak internetim kesildi.
    Bu kesinti hafta sonuna denk geldiği için kredi kartı ile ödeme yaptım ve otomatik ödeme talimatı verdim. Buraya kadar herşey olması gerektiği gibi gözüküyor...

    Asıl sıkıntı burdan sonra başladı. Online işlemlere kota takibi yapmak için girdiğimde, yukarıda belirttiğim gibi meraktan ötürü hesap işlem geçmişime baktığımda 12 ay indirimli 24 ay tahaddütlü ttbayi aboneliğimin olduğunu ve tele satış üzerinden Tivibu paketine abone edildiğimi gördüm.
    Bununla ilgili bugün servis sağlayıcı ile görüştüğümü, ve bu hizmetler için sözlü ve ya yazılı onayımın olmadığını, bu aboneliklerden haberimin olmadığını açıkça belirttim.

    Her 2 abonelik için iptal kaydını istediğime dair taleplerimi ilettim. Gereği yapılacağını ve geri dönüş sağlanacağı konusunda teyit aldım.
    Şuan beklemekteyim. Bunu açıklamak istedim çünkü büyük ihtimal bu şekilde kandırılan çok abone sayısı mevcut özellikle tahattüd altında olanlar dikkat etsinler. Zira ben tahattüdlü abone hiç bir zaman olmadığım halde başıma bunlar gelmiştir.

    Otomatik ödeme yapıyor olanlar bence bizzat takibini yapması gerekir diye düşünüyorum...







  • otomatik ödemeyle alakası yok hocam, bildiğin bayi işlem yapmış hattınız üzerinden, diğeride tele satış diyor dediğiniz gibi.Bu işte başka birşey var, ya yanlış işlem yapıp başkası yerine size bu girişleri yaptılar yada yasal olmayan bir durum söz konusu.Bu işin arkasını bırakmayın.Bu tip durumlar oluyor birşey istemeden tanımlanan paketler falan doğrudur ama otomatik ödemeyle alakalı değil yani.


    Son zamanlarda bir bayiye giderek bir işlem yaptırdıysanız o bayiyle bi görüşün derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 23 Nisan 2012; 15:26:55 >
  • Yok hocam ne bayisi :) bir yere gidip işlem yaptığım yok. Sözlü ve yazılı onay zaten vermedim hiç bir platform' da. Başından beri tahatdütsüz abone kullanıcısıyım. Modem bile almadım bunlardan. Smile ADSL' den kalma modem var... Otomatik ödemeden olduğu kanısına varmadım aslında, sadece otomatik ödemeyi onayladıktan sonra başıma geldiğini belirttim :) Netice' de otomatik ödeme yapıp benim gibi faturayı takip etmeyen olabilir. :P



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vipozgur -- 23 Nisan 2012; 16:19:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipozgur

    Yok hocam ne bayisi :) bir yere gidip işlem yaptığım yok. Sözlü ve yazılı onay zaten vermedim hiç bir platform' da. Başından beri tahatdütsüz abone kullanıcısıyım. Modem bile almadım bunlardan. Smile ADSL' den kalma modem var... Otomatik ödemeden olduğu kanısına varmadım aslında, sadece otomatik ödemeyi onayladıktan sonra başıma geldiğini belirttim :) Netice' de otomatik ödeme yapıp benim gibi faturayı takip etmeyen olabilir. :P

    Bayii yapmış görünüyor, garip durum.
  • TTNET le herşey mümkün
  • Çok basit bunun açıklaması önce aramışlardır tarife satmak için taahhüt almak için ya başka birisi sizin yerinize telefonu açtı ve konuştu bu şekilde onay almışlardır aksi halde nitelikli dolandırıcılık suçu işlenmiş olur.ben olsam tüketici mahkemesi yerine direk savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurum ! çünki bende aynı şekilde 10 yıldır taahhüt vermedim anlaşma yapmadım sözleşmem bile yok :) bir gün aradı beni bir bayan ttnet hakkında bilgi vermek için aradım diye başladı ben direk istemiyorum dedim boşuna uğraşma taahhüt felan vermicem hiçbişey onaylamıcam dedim kadın inatla bana tarifeyi anlatmaya başladı bende bir yandan sen daha kendi dediklerini okuduklarını anlamıyorsun ki bana anlatıyorsun diyorum bu şekilde sinir gerilmesi yaşandı karşılıklı en sonunda kadın güvenliğiniz için annenizin kızlık soyadının 3.harfi ,doğum tarihiniz dedikçe hayır bilmiyorum dedim direk kapattı :) telefonu kapattıktan sonra hemen direk online işlmlere girdim birde baktım tarife değişlikliği başlığı açılmış OUTBOUND tarafından (ttnet müşteri hiz. değil yani) onay durumu kısmında silindi yazıyordu :))
     Hayali Abonelik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Nisan 2012; 17:18:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Çok basit bunun açıklaması önce aramışlardır tarife satmak için taahhüt almak için ya başka birisi sizin yerinize telefonu açtı ve konuştu bu şekilde onay almışlardır aksi halde nitelikli dolandırıcılık suçu işlenmiş olur.ben olsam tüketici mahkemesi yerine direk savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurum ! çünki bende aynı şekilde 10 yıldır taahhüt vermedim anlaşma yapmadım sözleşmem bile yok :) bir gün aradı beni bir bayan ttnet hakkında bilgi vermek için aradım diye başladı ben direk istemiyorum dedim boşuna uğraşma taahhüt felan vermicem hiçbişey onaylamıcam dedim kadın inatla bana tarifeyi anlatmaya başladı bende bir yandan sen daha kendi dediklerini okuduklarını anlamıyorsun ki bana anlatıyorsun diyorum bu şekilde sinir gerilmesi yaşandı karşılıklı en sonunda kadın güvenliğiniz için annenizin kızlık soyadının 3.harfi ,doğum tarihiniz dedikçe hayır bilmiyorum dedim direk kapattı :) telefonu kapattıktan sonra hemen direk online işlmlere girdim birde baktım tarife değişlikliği başlığı açılmış UNBOUND tarafından (ttnet müşteri hiz. değil yani) onay durumu kısmında silindi yazıyordu :))

    Çok fazla abone teklifi ile arama oldu kabul etmedim, hatta son kez arandığımda bayanın biri "biz size ucuz internet teklif ediyoruz neden kabul etmek istemiyorsunuz" diye üstelediğinde bende para benim değilmi kardeşim istediğim gibi takılırım sanamı soracağım demiştim. Ozaman dikkat etmem gerekiyormuş demekki :)




  • Eğer taahhüt vermediğine eminsen online işlemlerden o tarife değişikliği kısmının ekran görüntüsünü al.ttnet sayfasında fax nosu vardı o numaraya faxla tarifemi kafanıza göre değiştiremessiniz bu yaptığınız işlem hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım diye uyarı yaz faxla 2 lira felan tutuyor hemen değiştirirler :)
    EKLEME:evet birisi senin yerine onay vermiş telefondan işlemlerde tele satış tarafından yazıyor :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Nisan 2012; 17:36:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Normandia_06

    Eğer taahhüt vermediğine eminsen online işlemlerden o tarife değişikliği kısmının ekran görüntüsünü al.ttnet sayfasında fax nosu vardı o numaraya faxla tarifemi kafanıza göre değiştiremessiniz bu yaptığınız işlem hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım diye uyarı yaz faxla 2 lira felan tutuyor hemen değiştirirler :)
    EKLEME:evet birisi senin yerine onay vermiş telefondan işlemlerde tele satış tarafından yazıyor :))

    Benim telefonum ile benden başkasının onay verme şansı yok, kesinlikle eminim bu konu' da :) Tele satış tivibu aboneliği ile ilgili olmuş, benim böyle bir konuşmadan haberim yok zaten. Tahattüd için onay vermem söz konusu bile olamaz.
  • Nihayet bugün aradılar, Haklı olduğumu tespit etmişler, telefondaki bayan bunu söylediği halde neden tahattüdün devam etmesini istemiyorsunuz diye' de hala sormaya devam etti. :) Fiyat düzenlemesinden dolayı' da faturanın ne olacağını tespit edememişler henüz. "Onu ayarlıyoruz" gibisinden birşeyler söyledi. Fatura kesiminden sonra itiraz için tekrar'dan aramam gerekiyormuş. Sıra geldi AKK için hakem heyetine başvurmakta, umarım bu yönde' de istediğimi alabilirim.
  • Daha önce bi arkadaşın tarıfesi kendiliğinden değiştirilmişti biz bunu telekoma gidip sorduk x bayisinin değişttirdiğini belirtiler bayiye gidip oraya sorduğumuzda başka abonenin tarifesini değiştirmek istediklerini hizmet numarasının yanlış girildiğini kabul ettiler. sizdede böyle bi yanlışlık söz konusu olabilir.
  • Az önce tekrar arandım. BTK'ya yapmış olduğum şikayetten ötürü, ıslak imza ile abonelik sözleşmesini iptal etmem gerekiyormuş. Telefondaki bayan bana imzalatacakları sözleşme maddelerini dikkatle okumam gerektiği uyarısında bulundu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.