Şimdi Ara

Havalı Tüfek İçin Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aramızda havalı tüfek konusunda çok bilgili kişiler var. Bende şuan onların tavsiyelerine muhtaç durumdayım . Havalı tüfek almaya karar verdim. Bütçem 1.000 tl ve civarına kadar çıkabilir. Aradığım özellikler ise
    -Dürbün olacak
    -çıkış hızı 300 m/s gibi olacak ( yüksek istiyorum)
    -Mermi konusundada tavsiyenizi bekliyorum 4.5 daha hizli ama ruzgara direnci az 5.5 daha guclu ama hizi azaltir oldugundan dolayi sizce hangisini secmeliyim
    -Kısaca dürbünlü ve 90-100 metre gibi bi alanda verdigi hasarin yuksek olmasini istiyorum
    YARDIMLARINIZ ICIN TESEKKUR EDIYORUM..
    -(yaylı istemiyorum)
    -Birde arkadaslar bu tufeklerde hepsi 1 mermi olarakmi atiyor yoksa bikac tane birden yükleyebileceğim varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havali Tufekk -- 13 Haziran 2016; 10:04:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yardım edebilecek yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüfek olarak ne alırsın bilemem de. 100 metreyi rahat vurmak istiyorsan dürbünün mercek çapı en az 44mm ve en az 9 kere yakınlaştırması gerekir. 44mm den düşük (32mm vb.) mercek çapı 100 metredeki ışığı iyi toplayamaz bu da keskinlik kayıbı demektir. 44mm çapında ve 9 kere yakınlaştıran bir dürbün ile 200 metrede hafif karanlıktaki kımıldayan bir serçeyi müthiş bir şekilde farkedebilirsin.

    Saçma konusuna gelince, serçe ve benzeri küçük kuşları avlayacaksan 4.5cal saçma yeterli olacaktır. daha büyük saçmalar kuşu ziyan edebilir. 4.5cal saçmayı güvercin, üveyik vb. kuşlara atarsan bir çoğunu yaralar ve ızdırap çektirir.
  • Arkadaşım havalı tüfek ile av yapmak ülkemizde kesinlikle yasaktır ve cezası vardır. Tavsiyede bulunurken kanun ve nizamları göz önüne almalısın. Her havalı tüfek kullanıcısı bunu bilir, ama belliki sen pek riayet etmiyorsun.

    Konu sahibi arkadaşıma ise, o bütçe ile alabileceğin pcp sayısı çok azdır. Kral Puncher ı tavsiye ederim. Tek tek değil şarjör vasıtası ile 10 dan fazla atış yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoltAction -- 14 Haziran 2016; 14:53:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kral Puncher ' ın hangi modelini öneriyorsunuz acaba ? birde şarjörlü olmazsa , tek tek atarsa istediğim özelliklerde hangi tüfeği önerirsiniz ? Şu dürbün meselesinide tam anlamadım satıcıya tam olarak ne demem gerekiyor acaba ? Yardımlarınız için teşekkürler ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.