Şimdi Ara

Havacılık tarihinde devrim: Dünyanın en hızlı uçağı geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jet motorları, havanın yanabilirlik özelliğini (flogiston) kullanarak çalışır. Hava belli basınçta kendi kendine yanabilme özelliğine sahiptir ve bu yakıtla sağlanan yanmaya göre çok daha hızlıdır, o sayede klasik jet motorlarında machx2, ramjet motorlarda machx4 ve üstü akış hızları sağlanabiliyor. Hava yakıt ile yanıyor olsa, bu hızlar zaten sağlanamazdı. başka ifade ile, tüm jet tabanlı uçaklar, sıvı yakıt (kerosen, vs) kullanmadan uçuyor. Haberde dikkat ettiyseniz, yakıt konusu geçmiyor bile.

    Jet uçaklarının sıvı yakıtsız uçtuğunu söyleyince komplocu, düz dünyacı dediler. En son ChatGPTci dediler. Arkadaşlar asıl komplo, bilim dünyasında. Araştırın, havanın yanması (combustion) konusunda en mantıklı açıklamaların yapıldı 1660-1800 yılları arasındaki tüm araştırmalar hasıraltı edilmiş. O dönemde havanın yanıcılığı üzerine devrim niteliğinde araştırmalar yapmış Alman metalurjist Johann Joachim Becher ve Alman kimyager Georg Ernst Stahl, İrlandalı kimyager Richard Kirwan, Britanyalı kimyager Elizabeth Fulhame'in adı, günümüz biliminde hiç geçmez, bunun sebeplerini düşünün, asıl komployu göreceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuya girerken hükümetin yalan haberlerinden sanmıştım  

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    almadıkları destekleri aldı gibi gösteren bir muhalefet var karşılarında. 

  • SmuraY S kullanıcısına yanıt
    Şaka mı yapıyorsun?
    Kızılelma max hız: 0.9 Mach (ses hızından yavaş),
    Quarterhorse : 4 Mach (ses hızının 4 katı)
    Darkhorse: 5 Mach
    Memlekette yapılan olumlu herşeyle gurur duyarız ama biz üretiyoruz diye saatte 80 km maksimum hızı olan tofaş ile de saatte 400 km hıza çıkan Ferrarri'yi kıyaslamak saçmalıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimsonBlade -- 25 Ocak 2023; 13:27:05 >
  • Hocam füzyon motoru yapılsa ne olacak ki? Bu motorun yaptığı şey çekirdek birleşme reaksiyonları ile ısı ve ışık şeklinde yüksek enerji yaymak olacak. Sınırsız su kaynağına sahip bir tesisde bu reaktörün yaydığı ısıyı kullanarak buhar tribünlerini çalıştırıp elektrik üretebilirsin ama, bunu uçan bir uçakta nasıl işlevsel hale getireceksin? Hadi işlevsel hale getirdin diyelim, Nükleer reaktörü insansız hava aracına mı takacaksın? O zaman havada uçan nükleer bombalar insanlığa hayırlı olsun. Ayrıca nükleer reaksiyon başladı mı bi kere durduramazsın, istediğin zaman kapat motoru soğusun diyemezsin. 7/24 o nükleer yakıt tükenene kadar tepkime devam eder ve bu arada senin de 7/24 soğutma yaparak reaktörün erimesini engellemen gerekir.

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bir kimyager olarak söylüyorum bu teorilerden sonra düz dünyacı demişlerse iltifat etmişler. İnert (tepkimeye girmez) bir gaz olan Azot havanın yüzde 78'ini oluşturuyorken kalkıp da havanın yanabileceğini söylemek dünyanın gelmiş geçmiş en saçma savı olsa gerek. Ciddiye bile almamak lazım ama dayanamadım resmen. Yanma bir ekzotermik reaksiyondur. Havada yanan madde nedir? Onu söyle. Hangi bağlar kırılınca bu kadar yüksek enerji açığa çıkıyor? Bunu söyle. Bi de basınç diyince olayı çözmüş. Basınç nasıl havayı yakıyor bi mekanizmasını söyle. Yeterli basınç uygulayınca taşı da yakabilir miyiz bu mantıkla? bunu söyle. Hayır havanın yakıcı değil de yanıcı olduğunu söylüyor adam. Bu saydığın kimyagerler eğer havanın yandığını söylemişlerse ve onlara ne olduğunu cidden merak ediyorsan, o dönemin akıl hastanesi kayıtlarına bakmanı tavsiye ederim. Ya bi de filojiston nedir ya? Filojiston havanın kendinden yanması değil, zamanında bir grup ahmağın ortaya attığı "yanan cisimlerin içerisinde filojiston adındaki ateş elementinin bulunduğu ve yanma sırasında bu maddenin salındığını ve böylece yanan maddelerin sadece küllerinin kaldığı" saçma iddiasıdır. Lavosier havada oksijen olduğunu bulup yanmayı açıkladıktan sonra filojistoncular tarihin en dalga geçilen güruhlarından oldular. 2023 hala etrafta filojistoncu var :)))))))))))





  • eski rekortmen sr71 blackbird'un ilk ucus yili 1964. hani eski teknoloji ile aya gidildi bugun neden gidilemiyor diyenler varya, onlar icin diyorum. 60larin teknolojisini pancar motor sananlar icin.

  • 60 senedir 60'ların teknolojisi geçilememiş, burada kısa sürede insansız savaş uçağı yapacağız diye sevinen troller var.  

  • Teknolojiyi biraz geriden takip ediyosun sanki ... Boeing 747 ilk olarak 1960 ların sonunda çıktı ve birkaç yıl önce üretimden kalktı bile.

  • Ciddiye alıp ciddi ciddi açıklama yapmanız takdire şayan..:))))

  • vs-fb kullanıcısına yanıt

    Hocam Ramjet nedir turbojet nedir? Neden onu o hale getiren lider olacak ? Bu motor işlerine uzak biri için örnekler vererek anlatır mısın?

  • CrimsonBlade C kullanıcısına yanıt
    Füzyon ile fisyonu karıştırdığınızı fark ettim. Füzyon ile bomba yapılamıyor, fisyondan yapılıyor. Şuan kullandığımız nükleer teknolojisi fisyona dayalı, füzyonu halen verimli bir şekilde kullanamıyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xmenvirüs kullanıcısına yanıt
    Hocam karıştırmadim. Mesajda arkadas füzyon motoru deyince ben de yapılsa nolacak ki, cok tehlikeli olacak diye gelecek zamandan bahsediyorum. Mesaja bi daha bakarsanız zaten füzyonun çekirdek birleşmesi olduğunu söylüyorum. Füzyon reaksiyonları laboratuvar ortamında gerçekleştirildi ama enerji kaynağı olarak güvenli olarak bir reaktor yapılamadı henüz. Bombalara gelince, fizyon ile de aslında yapılan çekirdek parçalanması ile açığa çıkan şiddetli ısı, ışık ve radyasyon. Bu nükleer reaksiyon sonucu açığa çıkan müthiş enerji biz organik canlılar uzerinde ölümcül. Füzyon ise çekirdek birleşimi dediğimiz nükleer reaksiyon ve fizyondan daha şiddetli bir enerji açığa çıkıyor ki bu mevcut nükleer bombalardan bile daha tehlikeli olacaktır. Gunesteki reaksiyonlar da füzyon ve güneşten yayılan radyasyondan bahsetmeme gerek yoktur. Insanoglu henüz başarılı bir Füzyon reaktörü yapamadi ama ciddi çalışmalar var. Kisaca eger başarılırsa Füzyon reaksiyonları mevcut fizyon reaksiyonları kullanan bombalardan daha tehlikeli bombalar olacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt

    :D aynen öyle

  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

     

  • oda bişey mi topgun maveraünnehirik de 10 mach ı buldular . biraz ileriden takip edin :)

  • xmenvirüs kullanıcısına yanıt
    Konuya %100 hakim değilim ama termonükleer bombalar diğer adıyla hidrojen bombası diğer adıyla Füzyon bombası diye biliyorum. Hidrojen atomunun birleşmesi ile Helyum oluşması ile ve bu sırada açığa çıkan enerjinin ortama yayılması prensibi ile çalışıyor. Hatta tetikleyicisi de küçük bir fisyon bombası yani atom bombası. Yanlışsam düzeltin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.