Şimdi Ara

Hatalı Tramer kayıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bir arkadaşımın arkadaşından 2009 Kia marka araç alımı yaptım. Aracı alırken Tramerden sorguladığımda arabanın 9,000 TL lik bir hasarı olduğunu öğrendim fakat bu bilgi zaten aracı alacağım kişi tarafından öncesinde verilmişti. Tramer'in mesajında da sadece tek hasar bilgisi mevcut olup extra bir bilgi yoktu.

    Aracı satın almadan önce ustaya görürdüm ve aracın temiz olduğu sağ tarafta darbe olduğu, motorda bir sorun olmadığı(değişen parça vs.) sağ tarafın boyandığını fakat temiz bir işcilik olduğunu aracın yürüyeninde de sorun olmadığından rahatlıkla alınabileceğini iletti.

    Aracın noter'den satışını aldıktan hemen sonra sigortacımı arayarak araç bilgilerimi verdim ve kasko yapmasını istedim fakat 5 dk sonra gelen telefon ile yıkıldım. Araç Pert hatta trafikten çekilmişti.

    2 Gündür konu ile ilgili Tramer den telefon ve mail yolu ile bilgi beklememe rağmen bir dönüş olmadı. 2. el araç bilgisini veren Pert kayıdı var ise bu bilgisi sunması gereken Tramer ilk konuşmamda doğrusunun bu olduğunu fakat hatanın olabileceğini ilettiler. Bu hata bana 19,000 TL ye mal oldu.

    Benzer durumda bulunan veya Tramer hakkında hukuki haklarımı nasıl kullabileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa lütfen bilgi versin.

    Aracı aldığım kişi ile ayrı bir süreç yaşıyoruz o nedenle sadece Tramer in oluşturduğu maduriyet konusunda desteğinizi rica ediyorum.

    Bu arada araç gerçekten sorunsuz. Tavanda boya veya darbe yok motorda yok, kaput değişmemiş, kapılar değişmemiş sadece sağ önde sorunu var Rot balans bile bir sıkıntı bulamazken araçta bu nasıl Pert olur????







  • Kim bilir o araçta daha içlerinde ne vardır, kafan rahat olmasını istiyorsan git o adama aracı iade almakta ısrar et. Tramerde hata yoktur motor no ile 5664 sorgulama yapın bütün herşeyi çıkacaktır.
  • Vay anasını. Araba aldım filan marka filan model. Kaskosu kaça çıkar diye sigortacıya sorduğum zaman motor ve şase numarasını neden istediklerini şimdi anladım. Demek ki kasko yapılabilecek durumda olup olmadığını bu şekilde anlıyorlarmış. Neyse ki benim arabada sorun çıkmadı bu konuda.

    Arkadaşın dediğini yapın. Bir de motor no'dan sorgulatın.
  • Arkadaşlar,

    Doğru bilgi alma hakkı diye bir kanun maddesi var. Eğer kurum ben hasarı ve var ise pert kayıdını plaka ile size gönderirim diye bir hizmeti varsa ben bu plakayı yazarak bu doğru bilgiyi almam gerekirdi diye düşünüyorum. kısaca aman bunu böyle diyorlar ama yanlış bilgi geliyor farklı sorgulamalarda yapıyım diye uğraşmamalıyım.

    Ayrıca Pert araca kasko yapılmadığını bildiğimden yine tramer den kasko bilgisi içinde SMS atmış ve aracın kaskosunun olduğunu öğrenmiştim. Araç pert olmasına karşın kaskosu var.
  • Sahibinin eski kasko bilgilerini aktardıkları için kasko yapabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 Ocak 2011 -- 31 Mayıs 2012; 16:10:30 >
  • Bu konuda benim baktığım birçok dava var,hukuki danışmanlık talep ederseniz size yardımcı olabilirim.
  • Arkadaşlar ben araç değer kaybıyla ilgili bir dava yaşadım/yaşıyorum.

    Bu nedenle 5664 tramer kaza tespit sorgulama ve exper arkadaşlardan yardım aldım.

    5664'e atılan mesajda ayrıca bir kaza daha gözükürken ne experde gözüküyor ne de kaza tespit tutanağında gözüküyordu.

    Yani 5664'e exper'e ya da kaza tespit tutanağına güvenmeyin.Pert kaydı kesinlikle gözüküyor ama yazmadıkları kazalarda olabliyor.

    Arkadaşım mazda 3 ile 9.000tl lik kaza yaptı ama ne tramerde nede experlerin girişlerinde hiç bir şekilde o kaza gözükmüyor.

    O yüzden şurdan araştır burdan araştırlara pek güvenmeyin.En iyi sonuç şasi numarasıyla ve kasko bilgileriyle yapılır.Her yıl düzenli olarak kasko yapılmış mı diye bakılır, daha sonra şasi numarasıyla kaza tespit tutanağında sorgulama yapılır.Ancak bu şekilde en iyi sonucu alırsınız.Daha sonra da o kazaların kaç tl'ye mal olduğunu öğrenir, iyi bir ustaya gösterirsiniz.

    Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama Linki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: varolengin

    Bu konuda benim baktığım birçok dava var,hukuki danışmanlık talep ederseniz size yardımcı olabilirim.

    telefon ??
  • arkadaşlar,
    2013 yılında 5664 tramer sorgulaması ile araç satın aldım 2005 model opel astra..,araçta ufak çaplı hasar görünüyordu,aracı incelettim serviste eksper e gösterdim
    gayet düzgün ve alınabilecek olduğunu bildirdiklerinden aracı satın aldım.kendi ilime plaka değiştirdim,yeni plaka uygulamasına gidildiğinden hiç kullanılmamış yeni plaka aldım.
    geçenlerde aracımı satmak istedim aracım 2008 yılından tam ziya olduğu bilgisi geldi,araştırdık bakın neler çıktı.

    ilk aracı aldığım plakada görünen hasarlar o plakanın takılı olduğu önceki başka araca ait olduğu,benim aracıma ait olmadığı
    aracımdaki hasarın sadece ön tampon,sağ dış dikiz aynası ve bagaj kapağında olduğu ve değiştirildiği,başka hasarı olmadığı,
    2008 yılında tüp fabrikasyon hatası adı altında tam ziya kararı verildiği.

    22000tl ye müşteri ile anlaştık dur bi son şu 5664 ten sorgulayalım içimiz rahat olsun dedik 8 yıl öncesinde pert kaydı varmış o geldi.2013 te gelmeyen kayıt nasıl olurda
    2015 te geliyor??sordum önceki sahibinin de bilgisi yok hatta mahkeme de şahit olurum benide yaz şeklinde destek veriyor,şimdi yapılacak iş bu mu??
    2013 yılında telefonumdan 5664 e gönderdiğim ve gelen sms ler sistemde kayıtlıymış operatör servislerinden prosedürü öğrendim. bu smsleri resmi yoldan savcılık onayı ile
    tekrar alarak,5664 tramer ile ilgili suç duyurusunda bulunmak ve maddi zararımın tanzimi.

    daha önce başına böyle bir şey gelmiş arkadaşım bana bilgi verebilirse sevinirim,kısa süre içerisinde konu ile ilgili işlemleri başlatacağım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.