Şimdi Ara

hatalı olan kim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maltepe’de, geçtiğimiz hafta yapılan LYS sınavına yetişmek için hız yapan otomobilin köprü ayağına çarpması, trafik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kazada, 2 kişi hayatını kaybetmiş, sınava girecek öğrenci ise ağır yaralanmıştı.
    kaza yapan araç hızlı ama orta şeritte yavaş seyreden araçda hiç hata yok mu???şeride göre yavaş gidilmeside bu tür kazalara yol açabiliyor sonuç olarak....
    http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Sinav-yolunda-kaza-trafik-kamerasinda-chGFyanTsShx.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 25 Haziran 2012; 15:36:47 >







  • orta şeritte giden sürücüde ben hatasını görmüyorum. Tamamen kaza yapan araçta suç. Dikkat ederseniz hiç gaz kesmeden frenleme yapmadan aracın dibine kadar giriyor dümdüz yol viraj yok görmemek elde değil...
  • Orta şeritte giden araç o yolun hız sınırlarına göre gayet kabul edilebilir bir hızla gidiyor. Çarpan araç hız sınırının üzerinde. Ayrıca orta şeritteki araç çarpan aracın önüne zınk diye fırlamıyor. Dümdüz bir yolda yüzlerce metre uzaktan o aracın orta şeritte gittiğini farkedemediyse bu kazadaki suçlu %100 çarpan araç. Demek ki yola bakmıyor başka şeylerle ilgileniyor şoför.
  • En sol seritte gidiyor olsaydı evet,kaldı ki adam çok da yavaş gitmiyor aslında,arkasından gelen aşırı hızlı..
    Yine de Türkiye'de otomobillerin en sağ şeridi kullanma alışkanlığı yok ve bu yanlış bir durum.E-5 te her zaman en hızlı akan şerit en sağ.
    Tabi ki bütün bunlar arkadan gelip aracın kontrolünü kaybeden aracın hatasını gidermiyor.Adam çok hızlı.
  • Muhtemelen yola bakmıyordu,aracı gördü ve kırdı ama duvarı kırdı
  • Bence o köprüyü oraya koyan müteahhit suçlu.
  • Sürücülerin arasında tek doğru ortadaki. Sakin sakin orta şerit den gidiyor.
  • sert frenajla dönmeye çalışırsan yüksek hızlarda sonuç bu olur. özellikle araçta esp ebd gibi özellikler yoksa dönüşlere ki sert frenajlar aracın dengesini bozarak yoldan çıkmasına sebeb olur ağırlık merkezinde ki değişimden dolayı ebd esp gibi sistemler bu dengesizliği ortadan kaldırmak için arka ile ön arasında ki dengeyi sürekli olarak kontrol eder ona göre arkalara daha fazla fren kuvveti yönlendirebilir, ya da esp belirli bir çizgi belirler direksiyon ve arabanın konumuna göre ve kendisi o raotaya sokar aracı bu tarz sistemler yoksa sol ayak frenini öğrenmek lazım önden çekişli araçlarda. muhtemelen merhum sürücü dikkati dağıldı ve önündeki aracı göremedi. frenleyerek panikle sağa kırdı aracı sonuc olarak araçta ağırlık merkezi değişimi merkez kaç kuvveti ile birleşince sonuç yoldan çıkmak oldu gibi görünüyor. hatam varsa affola ve düzeltile, allah rahmet eylesin.




  • sanki sol şeritde giden araçla yarış yapıyor gibi bir hal var ortada. Tek iyi tarafı suçsuz yere bir insan veya insanlar ölümden son anda kurtulmuşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfredo

    Sürücülerin arasında tek doğru ortadaki. Sakin sakin orta şerit den gidiyor.

    + hız limitlerine uyarak gitmek suç bu ülkede hatta düzgün şekilde takip mesafesi bırakmakta.

    Dün B.çekmece'de araç içinde amcamla muhabbetini yapıyorduk bu trafikte oluyor zincirleme kazalar diye takip mesafesi pek bırakmıyolar dedim.Trafik akıyor ama 60 70 km hızlarda ama araç yoğun şekilde.

    4 sıra öndeki araç ani fren yapınca arkasındaki üç araç içeri misafir oldular.Sonuç pazar akşamları zehir oldu.Çok şükür yaralanma filan olmadı.
  • Adam sağdan gitseydi, böyle şerit değiştiren birisi yine aynı kazayı yapabilirdi. Simetriği olurdu sadece. Ben de olsam sağa geçmem, 140-160'la gidilen yerde şerit değiştirmem. İnsalar 150 ile gitmek istedikleri sürece sağdan gitsem ve bir otobüs yola çıksa orta şeride geçemem. Bir de orası çevreyolu. Bazen yönlendirme gereği orta şertte gidersiniz. "Kadıköy" için orta şerit der mesela. Birisi arkamdan +70 km/s hızla yaklaşıyorsa yine şerit değiştirmem, çünkü ben daha farkedemeden çoktan bir manevraya başlamış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    En sol seritte gidiyor olsaydı evet,kaldı ki adam çok da yavaş gitmiyor aslında,arkasından gelen aşırı hızlı..
    Yine de Türkiye'de otomobillerin en sağ şeridi kullanma alışkanlığı yok ve bu yanlış bir durum.E-5 te her zaman en hızlı akan şerit en sağ.
    Tabi ki bütün bunlar arkadan gelip aracın kontrolünü kaybeden aracın hatasını gidermiyor.Adam çok hızlı.

    Demek ki genel olarak böyle...

    Ankara'da da aynı durum...Trafiğin en yoğun olduğu yerlerde en çok akan şerit hep sağ şerit.
  • Benim merak ettiğim, bu araçta ESP olsaydı yılan gibi kıvrılıp geçebilecek miydi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

    Benim merak ettiğim, bu araçta ESP olsaydı yılan gibi kıvrılıp geçebilecek miydi?

    Evet.ESP çok ekstrem durumlarda işe yaramıyor sadece...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    Adam sağdan gitseydi, böyle şerit değiştiren birisi yine aynı kazayı yapabilirdi. Simetriği olurdu sadece. Ben de olsam sağa geçmem, 140-160'la gidilen yerde şerit değiştirmem. İnsalar 150 ile gitmek istedikleri sürece sağdan gitsem ve bir otobüs yola çıksa orta şeride geçemem. Bir de orası çevreyolu. Bazen yönlendirme gereği orta şertte gidersiniz. "Kadıköy" için orta şerit der mesela. Birisi arkamdan +70 km/s hızla yaklaşıyorsa yine şerit değiştirmem, çünkü ben daha farkedemeden çoktan bir manevraya başlamış olabilir.

    en korktuğum durumlardan biri dikiz aynasından baktığınızda arkadan hızla gelen bir araç manevra yapıp yandan mı geçecek yoksa adam dalgınlıkla bana mı çarpacak....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 25 Haziran 2012; 22:35:05 >
  • Adam çocukla tartışıyordu muhtemelen yazık olmuş
  • yazık etmişler.. ne gerek var , yukardaki arkadaşın dediği gibi sanki yarış yapan caddeciler gibi arabanın sağından artistçe geçmeye çalışmış ..

    ortadaki adamın hiçbir suçu yoktur..
  • Ortadakinin suçu yok ama kaza yapanın da suçu yok.

    Yani napsın adam sınava yetiştirmek zorunda çocuğu. Birşey olmuştur geç kalınmıştır ve bir kişinin tüm hayatını etkileyen bir sınav bu. Oda o kadar hızlı gitmek istemezdi ama mecbur kalmış.
    Yazık yani, tüm suç bizi bu hale sokanlarda. Bizi ve çocukları sınav delisi haline getirenlerde.

    Tam bir dram.
  • Ortadaki araç karşı yönden gelenlerle aynı hızda gidiyor..

    Arkadan hızlı gelen araçlar suçlu.. Yarış yapıyorlar resmen..
    Yok sınava yetişecekmiş, yok işe geç kalmış, yok manitası bekliyomuş, hep böyle saçma sebepler yüzünden araçlar biribirine giriyor, insanlar ölüyor.. Evinizden on dakika erken çıkın kardeşim..
    Sınavın çok mu önemli? O zaman 20 dakika erken çık.. Biz de hayatımız boyunca bir sürü sınava girdik.. Erken gidip kapıda bekledik insan gibi..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık sınava hiç yetişemediler. Bir yere geç gitmek hiç gidememekten daha iyidir. Allah kimseye kaza bela vermesin hız felakettir arkadaşlar nolur erken çıkalım geç kalmışsak da kurallar dahilinde gidelim 10 dakika geç kalırız ama hiç gidememekten daha iyidir. Unutmayalım bir trafik kuralını ihlal ederek birinin ölmesine sebep olursak bu direk cinayettir ha silahla vurmuş öldürmüşsün ha kaza ile hiç farkı yoktur öte dünyada hesabını unutmayalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.