Şimdi Ara

Hastanelerde sıra yok saçmalığı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiyenin başkentinde (herhangi bir hastanede) göz muayenesi için en erken sıra 5 gün sonrasına. O da 1 doktorun 1 randevusu boş (birisi az önce iptal etmiş olabilir), ondan sonraki ilk sıra mart'ın 9'undan başlıyor, bugün 28 şubat.

    Sırada beklemiyoruz hamdolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 28 Şubat 2021; 15:24:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Okmeydanı hastanesinde anneme anestezi için 50-60 kişi beklediğimi biliyorum 1.5 sene önce falan. Kocaman koridor ağzına kadar insan doluydu.
    Hey gidi hey...

    İhtişamlı devasa binalar yapılınca her şey halloluyor sanıyorlar. Gerçi ülkenin başı eğitimde Almanyadan iyi olduğumuzu sanıyor seçmeninden ne beklersin ki.
    Çünkü insanlarımız cahil. Acilen sevk sisteminin geri gelmesi gerekiyor. Adam başım ağrıyor diye üniversite hastanesine geliyor. Güzel kardeşim önce bir sağlık ocağına git. Çare bulamadın devlet hastanesine git. Yine olmazsa gel. Adam direk 3. Basamağa geliyor. Kendi çalıştığım hastanenin göz polikliniğinde bir meslektaşım günde 150-200 hasta bakmak zorunda kalıyor. İşin özeti halkımız cahil. Bu sağlık sistemini bu hale getirenler daha da cahil.
    Keşke sıra olsa artık sıra bile yok.MHRS giriyosun yarış atı gibisin.Neymiş efendim 15 gün sonradan sonra randevu alınamıyomuş.Sıraya bile giremiyon yani Sıraya girmek için yarış atı gibi kostuduğun sisteme Akp sağlıkta devrim yaptı dien eşşeklere nedesem bilemiyorum.Eskiden sıra vardı sabahtan akşama.kadar bekliyodum birgün sürüyodu işin.Şimdi randevi almak için uğraşıyosun + bide randevu aldın gittin doktara o ilk muayene randevusu ajandasına not alıyor şu tarihte şu saate gel işlemini yapıcam diyor.Dişciye gitmiştim yapacağı işle diş taşı temizleme bana tekrar randevu verdi dedim hocam böyle saçma iş olurmu ben zaten buraya randevu alarak gelmedimmi dedim suratıma mal mal baktı o gündür devlet hasatahenesine gitmeden önce 5.000 kere düsünür oldum.Kısacası diyorki paran varsa defol özele yoksa sürün arkadaşım banane.Milleti zorla Özel sağlık sigortasına yônelendiriyorlar Devlet hastahenesinde bu Oyunu görmeyen kördür.Elinde sonunda lanet olsun diyip gidiyorsun zaten özele sonrada diyorlar doktorlara şiddet var doktorlar suratına bakmıyor soru soramıyorsun birtanesi fırçaladı beni neye ugradımı şaşırdı şimdi bu adam kalkıpta iki çift laf sôylesem hemen doktora şiddet uygulamışım gibi linç başlarcaklar bana gittim medeni insan gibi cimere şikayet ettim sonuç ne oldu hiçbirşey kimi kime sikayet ediyorsun sen oldu Ortadoğuda yaşadığını hatırla oldu.
  • Sağlık sisteminin yükü ağır bu dönemde eleştirmek olmaz.

  • Artık sıra evde başlıyor. Pandemiden öncede öyleydi kronik rahatsızlıklarım var hastaneleri çok sık kullanan birisiyim.

  • Hastanelerde her zaman sıra var, tek farkı gününü bekliyor ve öyle gidiyorsun. Pandemiden öncede böyleydi, pandemi de doğal olarak daha da arttı. Doktora randevu almanın dışında, mr, tomografi gibi şeyler istendiğinde durum acil değilse haftalar sonrasına gün veriyorlar. Sağlık sistemi, gerek teknolojinin gerekse medeniyetin gelişim konjonktürüne uygun olarak gelişim sağlasa da hala bu sıra olayı ve bekleme olayı bitmedi.


    Küçükken hatırlarım, yaşlılarımız hastalanınca, randevu vs. olmadığından hastaneye gidip sıraya girerdik, sıramız gelince muayene olur, tahlil vs. olunca, yine sıraya girerdik, hatta çoğu artık tecrübeli olduğundan, doktor kesin kan tahlili vs. ister, sen git orada sıraya gir derlerdi. En son ilaçlar yazılır, ilacı almak içinde hastane içindeki sıraya girilirdi, o zaman eczanelerden direkt olarak alınmıyordu sanırım. Şimdi bazı aşamalar azaldı, ama bu sıra mevzusunda evde beklemeye geçildi. Bazı ilçe, şehir dışı hastanelerde günler daha yakın oluyor, ancak durum ciddiyse yine seni şehirdeki büyük hastanelere gönderiyorlar. Ama büyük şehirdeyseniz yine hastanelerde yoğunluk var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 28 Şubat 2021; 15:44:14 >




  • Surekli kontrol edersen rahatca bulabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda ayın ilk günü, ilk iki haftasının randevuları açılıyor ve maksimum iki gün içerisinde randevular doluyor, ondan sonra ayın 14-15'ine kadar bir daha randevu açılmıyor sonra son iki hafta aynı şekilde doluyor en iyi ihtimalle genelde iki hafta bekliyorsunuz birde son zamanlarda doktorlar izine çıkmaya başladılar belirli dallarda randevu bulmak iyice zorlaştı.

  • Geçmiş olsun hocam. Diş sorunu olanlarda bu dönemde çok sıkıntı çekiyor pandemiden dolayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Sağlık sisteminin yükü ağır bu dönemde eleştirmek olmaz.

    Covid yükü farklı, covid olmadan önce de hastaneler bu durumdaydı. Doktorların önü gırla doluydu, ne zaman gitsem böyleydi. Zar zor içeri giriyorsun 2 dakika bakmadan içeri biri giriyor, 3 dakika muayene yapıyordu doktor.
    Sıra zaten 15 gün sonraya veriyorlardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "sıra yok" kocaman bir yalan. sıranın daniskası var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 28 Şubat 2021; 16:33:15 >
  • Ne zaman devlet hastanesine gitsem en az 6 saatten erken çıkamıyorum. Bu 15 sene önce de böyleydi, 10 sene önce de, 5 sene önce de, bugün de. Hastanelerin çoğunda sıra beklerken koridorda oturacak yer bulunmaz. Veznede sıra beklersin, ilk muayenede sıra beklersin, röntgende sıra beklersin, doktorda sıra beklersin, sonuç için sıra beklersin, ileriki randevu tarihini vermesi için sıra beklersin, ilaç yazacaktır sistem çöker ona da kafadan 1 saat beklersin. Memurlar ve teknisyenler gestapo gibidir kapı önündeki sıra nizami mi diye gelir kontrol eder; açık açık yaşlı, engelli, hamile demeden köpek çeker. Doktorlar suratsız, her 5 dakikada bir hasta bakmaktan Age Of Empires'daki köylüye veya GORA'da "anlat" diyen ikizlere dönerler, sadece tek kelimelik emir kipli cümleler kurabilirler. Öğlen yemeğine 12'de çıkar 14:30'a kadar gelmez. (Gerçi doktorlara fazla yüklenmemek gerek. Bazısı gerçekten çabalıyor.) Hastalar ise sivri zekalı şark kurnazıdır, sana köstek olur; yanlış yönlendirir, sıranı kapmaya çalışır, sen muayene olurken içeri dalar, hatta evde kolsuz engelli amcası vardır aceleyle gelmiştir sıranı bağıra bağıra senden ister. Ha bir de üniversite hastaneleri vardır ki orada sen öğrencileri eğitme amaçlı hasta falan olmazsın, bildiğin kobay faresi olursun. Masmavi damarı ıskalar iğneyi kasa batırır, damarı bulamaz 5-6 kez batırıp derini kevgire çevirir, sinirini ameliyat sonrası kendini savunmayan hastadan çıkarır, kanal tedavisi esnasında bütün yanağını yakmayı becerir (bayağı bayağı yanık kokusu geldi burnuma, bembeyaz oldu yanağım, Allah'tan uyuşturulmuştu yoksa sonraki günlerde sürekli acımıştı, yanarken hissetseydim herhalde acıdan duramazdım). Devlet hastaneleri = REZİLLİK

    Bizim şu anki sağlık sistemimiz hiç yoktan iyidir ancak sağlık sistemimiz yaşatmıyor, süründürüyor.

    Huzur özelde. Allah özele gidecek kadar parası olmayanlara yardım etsin. Paranız yoksa özellikle diş için MHRS uygulaması ile kıyıda köşede kalmış aile polikliniklerini bulup gidin derdim ancak pandemi nedeniyle onlar da kapalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dermatoloji den randevu alsınlar hiçbir zaman bulamıyorsun muayeneden çıkıp 1 ay sonrasına randevu alırdım telefonla.


    Sabah erken gidersen sıraya girersen akşama kadar girme şansın var.


    Çözüm de bulunmuyor zaten 3 yıl devamlı gittim bıraktım artık işten ayrılınca bütün sorunlarım çözüldü.

  • Pandemiyle birlikte nüfus (pasaport, ehliyet, kimlik) ve hastane randevuları sıra bulmak zor (Mersin için). Sokağa çıkamayanlar randevularıyla, randevularına gitmeseler bile randevu alıyorlar.
    15 gün sonrasına bile yer yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası da yaptırdım aslında ama benim sigorta hiç birşeyi karşılamıyor. Dünya gözde güya geçiyor ama geçenlerde arkadaşımınkini karşılamamış. Yine de yarın bi sorarım. Bi dahakine eğer yaptırırsam 1500-2000 lira civarı olanlardan yaptırmam lazım.

    Birkaç hoca buldum tavsiyeyle. Yarın muayenehaneye gidecem gibi sanki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü insanlarımız cahil. Acilen sevk sisteminin geri gelmesi gerekiyor. Adam başım ağrıyor diye üniversite hastanesine geliyor. Güzel kardeşim önce bir sağlık ocağına git. Çare bulamadın devlet hastanesine git. Yine olmazsa gel. Adam direk 3. Basamağa geliyor. Kendi çalıştığım hastanenin göz polikliniğinde bir meslektaşım günde 150-200 hasta bakmak zorunda kalıyor. İşin özeti halkımız cahil. Bu sağlık sistemini bu hale getirenler daha da cahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen çoğunlukla evinde yatırken, işe memur ya da işçi 10'da başlarken, biz sağlıkçılar corona ola ola işe gidiyoruz. :aşırma. Biz corona olsak da işe getirilmeye çalıştığımız oluyor. Corona riskli olsak da işe çağrılıyoruz. Niye mi? Sizin gibi iki üç gairp laf etmesin diye.


    Doktorumuz corona olur. Randevu iptal olur. Randevusu olan söver, sayar. Ne yapsın? Senin kölen mi bu çalışanlar? Aldığın tarihte git ve gözlüğünü al.

  • Kardeşimin dişini çektirecektik, hamdolsun 2 hafta boyunca beklemelik sıra dahi alamadık. O derece gelişmiş bir sağlık sistemi. Özelde hallettik, cerrahi çekimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru sıra yok , çünkü randevu alamıyorsun.Sabah ezanın da gidip veznede bekliyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okmeydanı hastanesinde anneme anestezi için 50-60 kişi beklediğimi biliyorum 1.5 sene önce falan. Kocaman koridor ağzına kadar insan doluydu.
    Hey gidi hey...

    İhtişamlı devasa binalar yapılınca her şey halloluyor sanıyorlar. Gerçi ülkenin başı eğitimde Almanyadan iyi olduğumuzu sanıyor seçmeninden ne beklersin ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden sıralar fizikseldi.
    Şimdi online.
  • Diş için en az bir ay (Kayseri)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.