Şimdi Ara

Hastanede servere bağlanamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bir üniversite hastanesinde, radyoloji bölümünde öğretim üyesiyim. 3 öğretim üyesi arkadaş aynı odada kendi diz üstülerimizle, PACS' a görüntü (MR, tomografi, röntgen görüntüleri) sunan sunucuya bağlanmaya çalışıyoruz. Ancak bağlanamıyoruz. Bilgi işlem elemanının tüm çabalarına rağmen bağlanamadık. Bilgi işlemci kendi diz üstünden bizim odadan bağlanıyor. Bizim bilgisayarlarda vista onunkinde ise XP yüklüydü. Başka bir vistalı diz üstü ilede bizim odadan sunucuya bağlandık. Sadece biz üç arkadaşın bilgisayarlarından bağlanamıyoruz. Üçümüzde aynı nod32 yüklü olduğu için antivirüsü kapatarak denedik yine olmadı. Nod32 ile ilgilimi yoksa bizim vistalarla ilgigil bir problemmi anlayamadık. Bu ilginç durum hakkında fikri olan ve yardım edecek arkadaşlara çok müteşekkir kalırız. Server adresi 172.........241/8080







  • Arkadaşlar, problem kaynağı eset smart security nin güvenlik filtresiymiş. kapatınca problem çözüldü. Güvenlik filtresinde bu server adresine nasıl izin vereceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
  • Merhaba,
    Programı aktif olarak kullanmıyorum ama indirip bir inceledim.
    Setup bölümünde Personal Firewall kısmı var. Orada Configure rules and zones bölümünde gerekli ayarı yapabiliyorsunuz. İlgili bölümde Zone kısmına girin. Orada New diyerek yeni bir IP aralığı belirleyebilirsiniz. Sanırım 172. ile başlayan bir IP gurubu kullanıyorsunuz. Programda hangi IP bloklarını kullanıyorsanız o blokları programda trusted olarak tanımlamanız lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.