Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
88
Favori
471.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün yaşadığım bir kazada sol şeritte yok ayrımından sola dönmek üzere yavaşlamışken
    Arkadan gelen araç bana arkadan vurdu. Vurmanın etkisi ile ilerdeki refüje çarptım-çıktım
    Bugün raporu aldığım zaman karşı taraf 56/1c ben ise 52/1b üzernden kusurlu görülmüşüm.
    Kusur oranı ne olur sizce
    Birde benim kusurlu görüldüğüm maddeyi kendimle bağdaştıramadım fikri olan varmı?(52/1-b Araçların hızlarını, aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak)
    (56/1-c Önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek (Yakın takip))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torrentfilm T kullanıcısına yanıt
    Onarım süresi , siz aracınızı verdikten sonra en geç 28 iş günüdür.

    28 iş gününü geçemezler. Yani onaya başlayın talimatından size teslime kadar en fazla 28 gün sürebilir.

    Ancak büyük firmalar genelde 2 gün içeirisinde tamir onayı verir. Pert konusu biraz farklıdır sadece.
  • 2018 model 13bin km de micra aracimiza trafikte arkadan vurulmustur ve deger kaybi davasi acmak istiyorum tam proseduru bilmiyorum internettekileri de tam anlayamadim nasil yapilicak acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gemons1 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    bu durumu ben sigortalılarım için ücretsiz olarak sunuyorum. Sizin de sigortacınızın belki böyle bir hizmeti vardır.

    Hiç vekalet vb vermeden direkt sigortacınızın ücretsiz hizmetiyle halledebilirsiniz. En fazla eksper ücreti ödersiniz , kimseye komisyon vb vermemiş olursunuz.
    Geçmiş olsun.
  • Aracım tamircideyken yol testi yapıldığı sırada motor bölümünden yanıyor daha sonra aracı itfaiye yardımı ile söndürüyorlar işyeri sahibi öncelikle itfaiye raporunu beklediğini ona göre hasarımın işyerinin kaskosundan karşılanacağını söyledi bu gibi durumlarda işlemler sigorta nezdinde nasıl ilerliyor ve bu durumdane yapmam gerek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fppehlivan

    Eylül ayında park halinde aracima çarptılar pert mi olacak onarım mı derken uzun bir sürenin sonunda onarım yapıldı.tamirat 45 gün sürdü ve aracı teslim aldım karşı taraf sigortasına değer kaybı başvurusu yaptık ve sonuç olarak 8 bin tl gibi bir değer kaybı tarafıma yattı.
    Bilen arkadaşlara sorum ben bu değer kaybını kabul etmeyip sigorta tahkime başvuru yapsam sonuç elde edebilir miyim? Tramerde 26500 tl gözüküyor ayrıca arka sasede işlem var bagaj havuzu bagaj değişti iki çamurluk boyanıp işlem gördü
    değer kaybı için devletin belirlediği hesaplama var. bunun dışına çıkamazlar. tek çıkış yolları var o da araç için belirledikleri rayiç bedel. klasik cevap olarak şu yöntemi kullandık cevabı veriyorlar. hesaplama detayını ve rayiç bedeli belirlerken emsal aldıkları araç bilgilerini isteyin sitelerdeki aynı marka model en düşük fiyatlı araçları seçiyorlar paket, km, kaza bilgisi olmasan. bilgi edinme hakkı kanunu gereği vermek zorundalar. tavsiyem hak aramak için kimseye komisyon vermeyin. sigorta firmaları iç işleri bakanlığına bağlı. en olmadı cimerden dosya numarası ile sigorta firmasını şikayet edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gemons1

    2018 model 13bin km de micra aracimiza trafikte arkadan vurulmustur ve deger kaybi davasi acmak istiyorum tam proseduru bilmiyorum internettekileri de tam anlayamadim nasil yapilicak acaba
    değer kaybı bir dava değil, başvurudur. aracınızı aldıktan sonra kendi sigorta şirketinizden değer kaybı başvurusu için evrak isteyin. eksiksiz şekilde adresinize postalıyorlar. karşı tarafın trafik sigortası firmasını da öğrenmeyi unutmayın. kimseye tek kuruş ödemeyin. evraklar geldikten sonra değer kaybı için trafik sigortası firmasına başvurun. firmadan firmaya başvuru şekli değişiyor.

    aracınızda hasar gören plastik parça ise birşey alamazsınız bilginiz olsun. değer kaybı hesaplama diye internetten aratabilirsiniz. bakanlığın belirlediği hesaplama yöntemi var. tavsiyem ödeme alırsanız tekrar başvuru yapıp rayiç bedeli belirledikleri ilan bilgilerini isteyin ve her gün arayıp bağırın, çağırın:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gemons1 G kullanıcısına yanıt
    merhaba geçmiş olsun redekspertiz@gmail.com adresine hasar foto ve iletişim no bırakınız aynı gün içinde yardımcı oluruz iyi günler.
  • korsanjeck kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    Sigortacınıza bilgi verin sizin yerinize takip etsin konuyu. Tahmini 10 gün içerisinde ödeme onayı çıkar, 15 güne kadar da ödeme alırsınız.
  • Merhaba hasar uzmanı arkadaşlar. Özellikle sizlerden görüş bekliyorum. Babam benim aracımla bir kaza yapmış. Babam bölünmüş 3 serİt gidiş ve 3 şerit geliş olan ana çevre yolunda ve seyir halinde olduğu yolda ana yol işareti var, karşı taraf ise orta kavşaktan çıkmış. Onun yolunda ise yol ver levhası mevcut. O esnada yol boşmuş. Babam 50 km sabit hızla ana yoldan en sağ şeritte düz şekilde geçerken karşı taraf bizim araca sol yandan şoför kapısından orta kısma yakın olarak carpmış Bizim araç kapısında oldukça fazla ezilme ve 7 8 cm yirtık var. Çarpmanın etkisi ile sağ taraf da karşı taraf çok hızlı ve büyük ihtimal frenlemeden çarptığı için bizim aracı kaldırıma fırlattığından aracımız her iki yön kapılardan epey hasar almış. Şoför tarafı yan airbag patlamış. Karşı taraf polis çağırdığı için tutanağı polis tutmuş. Karşı taraf babamın kırmızıda geçtiğini iddia etmiş ve polis de babama kırmızı ışık ihlalinden ceza kesmiş. Polis tutanağa da büyük ihtimal o şekilde yazmış olmalı tutanağa ulaşamadığım ve kaza anında orada olmadığim için afaki konuşuyorum. Babama kırmızı ışık ihlali olduğuna dair bir belge fotoğraf falan verilmemiş kaza anında ve sadece yüze karşı ceza uygulaması yapılmış. Kusur oranlarına nasıl ulaşabilirim? Polis tutanağı oldugu için tramere yansımıyormuş sanırım. Bir de sigorta şirketine polisin eğer ihlal yapılmış ise ihlali gösterir bir kanıt göstermesi gerekir mi yoksa sadece polis tutanağı yeterli mi olur? Ne düşünüyorsunuz? Babam normalde dikkatli ve kurallara uyan bir insandır ve tek bir ihlal cezası almadı şimdiye kadar. Ama o esnada yol boş oldugundan dalgınlikla kaçırdı mı ışıği diye emin de olamadım açıkçası. O kavşakta mobese var. Kayitları verirler mi bize? Ve eğer yol boş olduğundan dalgınlıkla kırmızıda geçmişse babam, kusur tamamen bizim tarafa mı yazılır? Ana yol tali yol ayrımı kalkar mı bu durumda? Karşi tarafın kavşaga aşırı hızlı ve dikkatsiz girmesi, ana yolda araç varken yola kontrolsüz atlaması göz ardı mı edilir? Prosedür nasıl işler? Babamı kırmızıda geçip gecmediğini nasıl delillendirebiliriz? Bir de trafik şubeyi aradım ve tutanak örneğini oradan alabileceğimizi söyledi şimdiye kadar bilmediğım için almadım. Diğer hafta alırız ama orda telde konuştuğum trafik şubedeki polise kusur sorduğumda biz kusur oranı belirlemıyoruz dedi. Tramerde de gözükmüyorsa nasıl ögreniriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 2 Mart 2020; 13:24:16 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 2 Mart 2020; 13:28:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Geçmiş olsun.

    Sigortacınıza bilgi verin sizin yerinize takip etsin konuyu. Tahmini 10 gün içerisinde ödeme onayı çıkar, 15 güne kadar da ödeme alırsınız.
    Merhabalar ben ilk defa güneş sigortadan kasko yaptırdım önceden hep başka firmalardan yaptırmıştım. Güneş kasko da bir madde ilgimi çekti . Kıymet Kazanma Tenzili Klozu var. Aracım 2018 model hususi araç. Şu maddeyi ilk kez gördüm , sizce 2018 hususi araçlar için Allah korusun büyük bir kaza olsa belli bir oranda sigorta yaptırana ödememi çıkarıyorlar. Fiyatlar malum.

    &&&&&&&&&&&&&&&&&

    KIYMET KAZANMA TENZİLİ KLOZU

    Poliçe teminatına giren herhangi bir hasar sonucunda tespit olunacak hasar tutarından: Poliçe düzenlenme aşamasında; 10 yaşa kadar olan Otomobil araç sınıfında ve 7 yaşa kadar olan Kamyonet, Minibüs/Midibüs, Kamyon, Otobüs, Traktör, Çekici, Römork araç sınıflarında kıymet kazanma tenzil edilmez.

    Lastik, Akü ve Egzoz gibi süreli kullanım gerektiren malzemeler istisna olup, herhangi bir yaş sınırlaması olmaksızın eksper tespiti doğrultusunda kıymet kazanma tenzili uygulanır.

    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    Özellikle bu maddedeki 2. kısım sanki her araç için geçerlidir gibi anlaşılıyor zaten yaş sınırı olmaksızın diyor . Akü , lastik , egzos vs gibi yani ömürlü süreli parçalara demiş . Aracın bir çok parçası girer buna neredeyse.

    Son olarak nette birkaç şikayet sitesine baktığımda genişletilmiş kasko olsa bile böyle ödemeler çıktığı falan söylenmiş her kasko da vardır denmiş vs
    ( generali vb ) Başına gelenler yazmış ancak o araç 11 yıllıktı .Benimki de genişletilmiş kasko ve en dolusu . Bu kaskoyu şehir dışında arkadaşa yaptırdım daha başlamasına 1 hafta var . Malum karantina vs tekrar yaptırması zor olacak. Eğer her kasko da bu durum varsa iptal ettirmeyeceğim. Parayı hemen vermezler , taksit vs. Durumlar malum .Her kasko da böyle bir durum varsa kalsın diyeceğim. Cok teşekkürler herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abidig kullanıcısına yanıt
    Türkiyede 2 sigorta firması hariç , tüm firmalar lastik , cam suyu , akü ve benzeri zamanla aşınabilecek ürünlerde eksik ödeme yaparlar.
    Aynı zamanda otomobil sınıfında 10 yaş üstü araçlarda duruma göre her bir hasarda %20-%50 arasında eksik ödeme alır bazı firmalar için. Bu durumun tanımı normal olup , zamanında haksız zenginleşme nedeniyle sınırlandırılma getiren bir teminattır. Yani yine ülkemizdeki dolandırıcılar yüzünden vatandaşa yansıtılmış bir noktadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Türkiyede 2 sigorta firması hariç , tüm firmalar lastik , cam suyu , akü ve benzeri zamanla aşınabilecek ürünlerde eksik ödeme yaparlar.
    Aynı zamanda otomobil sınıfında 10 yaş üstü araçlarda duruma göre her bir hasarda %20-%50 arasında eksik ödeme alır bazı firmalar için. Bu durumun tanımı normal olup , zamanında haksız zenginleşme nedeniyle sınırlandırılma getiren bir teminattır. Yani yine ülkemizdeki dolandırıcılar yüzünden vatandaşa yansıtılmış bir noktadır.
    Çok teşekkürler hocam bilgilendirme için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    2014 model ağır hasar kayıtlı Toyota Auris aracım ile 1. Ayın 11 de kaza yaptım. 31.01.2020 eksper aracı inceledi. (Kaza döner kavşak içerisinde iken sağdan gelen bir aracın aracımın sağına sürtmesi ile oldu. Aracımın sağ çamurluk sağ 2 kapı ve sağ arka çamurluk hasar aldı. Önce ben hatalı çıktım sbm de itiraz ettim. Döner kavşak içinde olduğum için ben haklı çıktım. Karşı taraf şirket aracı ve onunda benimde Halk sigorta. Sanayi de bir ustaya bırakmıştım aracımı ve dosyayı eksper gördükten sonra aracı almıştım. Geçen cuma ya kadar eksper onayı bekliy vs diye diye oyaladı. O arada eksper ofisini defalarca aradım. Olay yeri resimleri vs herşeyi yeniden gönderdim eksperlik ofisine. Tamirci sağ ön kapı sacı değişecek diğerleri onarım demiş ve yaklaşık 4000 tl masraf çıkarmış. Halk sigorta bana 550 tl yatırmış. Tamirci abi ben anlamadım konuyu diyip başından savıyor. Eksper daha önce zaten araç ağır hasar kayıtlıymış vs diyormuş fakat aracımın ağır hasar kaydı benden önceki sahibi tarafından yaptırılmış olayın üzerinden 3 yıl geçmiş ve 3 yıldır ben kullanıyorum. Eksperin cep telefonunu arıyorum mesaj atıyorum açmıyor dönmüyor. Halk sigortayı aradım bize dilekçe yazın gönderin Cuma günü arayın dediler Cuma aradım hasar sorumlunuz dönmemiş dediler. Bu durumda ne yapmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.U.Y. -- 21 Nisan 2020; 12:40:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • M.U.Y. kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun , acentenizle iletişime geçin sizin yerinize durumu takip etsin hocam.
    Ağır hasarlı araçların parça değişimlerinde bir miktar eksik ödeme olabilir ancak 4000 liraya 500 lira da olmaz.
    Acenteniz sizin yerinize gerekli işlemleri yapıp durumu netleştirebilir.
    Ustanızı da değiştirmenizi öneririm bu arada.
  • bilginiz olduğunuzu düşündüğümden yardımlarınızı rica ederim



    herkese merhabalar,eşim 1 hafta kadar önce aracım ile ciddi kaza yaptı ve tretuvar ve duvara çarptı.Araç çok ciddi hasar aldı.Aracımız kaskolu.Şuanda bize experin çekilen yetkili serviste hasar tutarı çıkartacağı söylendi.Çok büyük ihtimalle pert olacağı söyleniyor.Ancak servisteki birisi şöyle bir durumdan bahsetti.Araç 350000 tl kaskolu.160000 tl civarı hasar olduğunu bunun parçalarının AMERİKA'dan (TÜRKİYEDE'de yok)geleceği için daha fazla tutabileceğini söyledi.Ayrıca perte çıkan aracın satılacağını daha sonra satıldığı fiyatın geri kalan anlaştığımız kısmını ödeyeceklerini;FAKAT !!! benim aracımın pertini kolay kolay kimsenin almayaağını belirtti.
    1-KASKO BENİM PERT ARACIMI SATAMAZSA NE OLUR?
    2-YAPTIRMA YOLUNA GİDERMİ
    3-PİYASADA BENİM ARACIMA BENZEYEN TEK BİR ARAÇ VAR BUNUN RAYİÇ BEDELİNİ NASIL BELİRLEYECEK (benim noterden alış bedelim etkilermi
    4-YAPTIRMA YOLUNA GİDİLDİĞİ TAKDİRDE ARACIM ÇOK DEĞER KAYBEDECEK,BU KONUDA KASKO ŞİRKETİNDEN HAKLARIM NELERDİR?

    ŞİMDİDEN HERKEZE TEŞEKKÜRLER




  • Me



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanottas -- 11 Mayıs 2020; 2:56:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bülentce B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

    1) Pertse pert edilir. Satıp satamaması bir şey değiştirmez. Araç bedelinin %50 oranında hasar varsa genelde pert olur.
    2) Teklif edebilir.
    3) Kasko yaptırırken girilen kod üzerindeki tutar devlet tarafından belirlenir. O tutar esastır ,piyasadaki araç ve o tutar baz aınır.
    4) Tek taraflı kazalarda bir değer kaybı talebinde bulunamazsınız.

    Acenteniz ile sürekli iletişim içerisinde olmanızı öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.