Şimdi Ara

Hasan Yıldırım CEZAEVİNDE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açık ne tukcellde ben onu anlamdım
  • Bizim ülkedeki şirket yöneticileri ne zaman adam olursa o zaman bu ülke kazanmaya başlar. Sistemde açık olduğunu söyleyen adamı mahkemeye ver heme, sistemden faydalanan insanlara ise bişey yapma hemi ne biçim iş bu yaaa,

    bu ülkede yakında kimse iyilik yapmayacak ülkenin sonunu kendimiz hazırlıyoruz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pirate_1905

    Açık ne tukcellde ben onu anlamdım



    Konuyla ilgili arama motorlarında bulduğum bir maili ekliyorum. Bu mail yeterlidir.

    TURKCELL İLE ANLAŞMAYA VARAMADIĞIM

    BİLGİ BİRİKİMİM MAHKEMEYE TAŞINDI



    Mahkeme Tarihi…….……:17 Mayıs 2005 Salı

    Dosya Numarası.…….……: 2005/145

    Mahkeme Yeri….…………:Amasya/Merkez 1.Asliye Ceza Mahkemesi Saat 9.00

    Yazının Hazırlandığı Tarih.:28 Nisan 2005 Perşembe





    Turkcell sistemlerinde, tahminen 5 Ekim 2004 tarihinde bir açığın farkına varmıştım. Sistemdeki bu açık sayesinde istediğim Turkcell hattını kapatabiliyor, dinleyebiliyor, kontorünü sıfırlayabiliyor, onun adına başkasına dilediğim kadar mesaj çekebiliyor ve kişisel bilgilerine (doğum tarihine, adına soyadına kaydı gizli bile olsa, puk numaralarına vs.) ulaşabiliyordum. Sistemdeki açığın farkına vardığım gibi bilgileri hiçbir şekilde kötüye kullanmadan, Amasya Turkcell Bayi aracılığıyla Karadeniz Turkcell Yetkilileri ile bir görüşme yaptım. Görüşmede Amasya Bayi gibi, Karadeniz yetkilileri de olayı doğrulamam açısından hatlarına el koymamı istediler. Bende olayın doğru olması için hatlarına el koydum. Olayın doğru olduğunun farkına vardıklarında bana bilgimi kötü amaç için kullanmadığımdan işsiz olduğumdan dolayı bana iş konusunda yardımcı olacaklarımı söylediler. Karadeniz yetkilileri ile telefon görüşmem üzerinden ortalama 35-40 gün geçtiğin de sistemdeki açığın tam anlamı ile kapanmadığını ve sistemde farklı açıklar olduğunu anlayan Turkcell yönetimi benimle bir görüşme yapmak istedi. Ben burada haklı olarak Turkcell yönetiminden endişe ediyorum olay üzerinden en az 35-40 gün geçmesine rağmen tarafıma neden bir geri dönüş yapılmadı. En azından bir teşekkür dahi edilebilirdi. Ama Turkcell yönetimi açığı kapattık neye gerek var diye düşünmüşlerdi.



    Neyse ki 30 Kasım 2004 tarihinde Amasya Apple Placa Otelde Turkcell Ankara Bölge Temsilcisi Serdar ULUKONAKÇI ve yanlarındaki arkadaşları ile görüştük. Görüşmede Serdar Bey bana Turkcell adına iş teklifi yaptı ama hiçbir şekilde garanti vermiyor, esnek davranmıyor. Bende daha önce benim iyi niyetimi bilmediklerinden ve beni keriz yerine koydukları için, kendilerinden Turkcell’deki bildiğim tüm sistem açıklarını kapatmakla ilgili hazırlamış olduğum projeme ve bilgime karşılık 300 milyar TL (300 000 YTL) istedim. Şunu biliyorum ki bir şirketin açıklarını başka bir şirkete satmak suç ama şirketin güvenlik açıkları ile ilgili proje hazırlayarak bilgiyi satmak suç değil. Turkcell Ankara Bölge Temsilcisi Serdar Bey’in bize Burhan diye tanıttığı arkadaşının tarafıma şaka yolluda olsa söyledikleri sözler ilgincime gitti:



    - Biz burada duvara çarptık.

    - Ne emmiye geliyorsun nede gömmeye..

    - Teklifimizi kabul etmezsen pişman olursunuz (bir işletme benden bilgimi öğrenip işime son verecekse neden çalışayım ki acaba siz ne yapardınız benim yerimde olsaydınız?)



    30 Kasım 2004 tarihindeki görüşmelerimizde bir anlaşmaya varamayınca görüşmelerimizi uygun bir ortamda bitirdik. İstihbarat çalışmalarımız sonucunda Serdar Bey’in bize Burhan Bey diye tanıttığı arkadaşı aslında Turkcell Kurum Avukatlarından Burhanettin AL’mış. Bir de Serdar Bey Amasya’ya gelmeden önce, benimde arkadaşım Amasya’yı çok merak ediyor orayı gezmek istiyor dedi. Toplantımız uygun bir ortamda bittiğinde Serdar Bey’e Amasya’yı gezdirelim dediğimde acele işlerimiz var gitmemiz gerekiyor dediler. Buradan anlaşılıyor ki bizleri yine keriz yerine koyarak Amasya’ya art niyetli geldiler ve hesapladıkları iş hiçbir şekilde tutmadı. Neyse ki görüşme bittiğinde arkadaşımla bir değerlendirme yaptım. Görüşmenin olduğu akşamı saat 19 civarlarında ulusal bir kanalda yayınlanan bir haber çok ilginç:



    Haberde deniliyor ki cebinize her gelen mesaja inanmayın, bir tane web sitesi varmış oraya kimin cep numarasını girerseniz mesaj ondan gitmiş gibi görünüyormuş. Bu siteyi araştırdım bu sitedewww.sakasms.com (adreside İstanbulda) adlı bir sitedir. Bende haklı olarak Turkcell’e mail yolu ile şunu sordumwww.sakasms.com adlı siteden birisi benim telefon numaramı yazarak birisine art niyetli mesajlar çekse ben işin içinden nasıl çıkacam dediğimde Turkcell mailime cevap vermiyor. Sizce bu siteden sizin cep numaranız aracılığıyla birisi bir başkasına art niyetli mesaj çekse siz ne yaparsınız? Sizce böyle sitelerin olması mantıklı mı? Bu site bir de ücretli. Bu siteye göz atmanızı istiyorum. Daha sonrada bu olayla ilgili olarak Turkcell’e bir mail yazın bakalım size nasıl bir açıklama yazacaklar. Belki dewww.sakasms.com adlı site benim olay açığa çıktığında Turkcell tarafından kuruldu ki buda benim olayı yalanlamak, Turkcell de açık yoktur anlamında bir taktik. Haberin 30 Kasım 2004 tarihinde anlaşmaya varamadığımız bir tarihte yayınlanması çok ilginç. Acaba tesadüf mü yoksa olay başka bir tarafa mı çekilmek isteniyor.





    Buradan şu noktaya varılıyor ki Turkcell sistem açığını bildiği halde abonelerine sistem açığı yoktur imajı vererek beni de kendilerinden haksız kazanç sağlamak olarak göstermesi şahsımı son derece üzdüğü için bende sistem açığını Turkcell’e net bir şekilde kabul ettirmeye çalışıyorum. Bu yüzden kendi adıma tescil ettirmiş olduğum projeyi Turkcell’e göndererek güvenlik açığının olduğu yere ya benim projemi yada o alana kendilerinin bir proje geliştirerek açığın tam anlamı ile kapanması gerektiğini belirttim. Kendi adıma tescil ettirdiğim projemi yada kendi hazırlayacakları projeyi açığın olduğu ilgili yere ilave etseler açığı kabul etmiş sayılacaklar, ilave etmeseler aboneleri ve kendileri zor durumda kalacaktır. Umarım ya kendi projemi yada hazırlayacakları projeyi açığın olduğu ilgili yere ekleyerek benimde zor durumda kalmamı engellerler. Hazırlık aşamasındaki dosyamda suç işlediğime dair belgeler bulunmadığı için, tam anlamı ile kapanmayan Turkcell deki devam eden açıktan birisi bir başkasını zor durumda bıraksa Turkcell bunu benim üzerime atarak ceza yememi sağlamak için ellerine imkan geçirmiş olacaklardır.



    Dosyamı kısaca incelediğimde Turkcell suç tarihi olarak Amasya’da görüşme yaptığımız 30 Kasım 2004 tarihini gösteriyor. Belirtmiş olduğum tarihte Turkcell yetkilileri ile görüşeceğim önceden belliydi. Madem beni Turkcell’den para sızdırmaya çalışan adam olarak göstermeye çalışıyorsalar neden 30 Kasım 2004 tarihindeki görüşmemde beni polise bildirerek yakalatmıyorlar. Çünkü Amasya’ya gelirken, biz bunları kandırırız gerekli bilgiyi alıp gideriz dediler oysaki hesapları hiçbir şekilde tutmadı.



    Turkcell de bir başka açık ise aramaya kapalı bir telefondan mesaj çekebiliyorsunuz. Bu ne demek? Diyelim ki ben aramaya kapalı bir hazır kart numarasından size tehdit mesajı çektim. Siz beni mahkemeye veriyorsunuz? Benimle hiç konuşmadan. Savcılık ise Turkcell’e telefon numarasını bildiriyor. Turkcell bu numara aramaya kapalıdır bu numara mesaj çekmemiştir dediğinde siz numara Turkcell’e ait olduğu için Turkcell’i mahkemeye veriyorsunuz. Eğer Turkcell aramaya kapalı bir numaradan mesaj çekilebilir dese o zaman ben Turkcell’i mahkemeye veriyorum. Hattım güvenli olmadığı için. Normalde aramaya kapalı bir hattan ne mesaj çekebilirsiniz nede arama yapabilirsiniz.



    Turkcell deki sistem açıklarını hiçbir şekilde art niyetli kullanmadım, ne olursa olsun kullanmayacağımda. Yeterince iyi niyetli ve dürüst bir kişiliğim vardır.Beni tanıyan herkes kişiliğimi bilir. Eğer amacım Turkcell’den para sızdırmak olsaydı inanın ki Turkcell de bulduğum ve şuanda bahsetmediğim açıklar sayesinde kolayca maddi çıkar sağlardım. Ama Turkcell beni bir şekilde ulusal medya mensuplarına kendilerinden para sızdırmaya çalışan art niyetli kişi olarak tanıtması beni son derece üzmüştür ve yıpratmıştır.



    Şuanda 30 yaşındayım ve hayatım boyunca her zaman dürüstlüğümden, içtenliğimden kaybettim. Artık iyi niyetli, dürüst insanların kazanmasını istiyorum.







    Haklı olarak Turkcell yönetimine soruyorum bu sistem açığının farkına acaba benim gibi iyi niyetli değil de, art niyetli bir kimse farkına varsaydı ve rast gele numaralardan rast gele numaralara art niyetli mesajlar çekerek, bir çok abonenin kontorlerini başka bir abonelere satarak toplumda kargaşa meydana getirseydiler halkımız ve Turkcell bu işin içinden nasıl çıkardı.



    Turkcell’in bana karşı takındığı durumu duyan, bilgilerini iyi niyet için kullanan insanlar acaba, benim böyle bir durumla karşılaşmamdan dolayı, acaba o insanlar sistem açıklarını sistem yetkililerine iletir mi? Toplumuzda iyi niyetli kişiler git gide azalırken bu insanların değerini bilelim. Amacım her hangi bir şirketten (Turkcell) para sızdırmak olsaydı elimdeki bilgim ve sistem açıkları sayesinde yeterince maddi çıkar sağlardım. Maddi durum olarak ne kadar berbat bir durum içinde olsam dahi bilgimi her zaman iyi niyet içinde kullandım ve kullanmaya da devam edicem. Bu arada yeni proje hazırlıklarım devam etmektedir. Sanırım bir insanın projesine, bilgisine karşılık talep ettiği bir ücret suç tehdit durumuna girmez.



    Sonuç olarak iyi niyetli insanların kazanması için 17 Mayıs 2005 tarihindeki Amasya/Merkez 1.Asliye Ceza Mahkemesi Saat 9.00’da ki duruşmama destek vermenizi istiyorum.









    Saygılarımla



    Hasan YILDIRIM

    0 535 242 21 82




  • ilginç olay cidden son yazıyı okuyunca ne diceğimi şaşırdım
  • Bu tip insanlar cezaevinden çıkınca mutlaka intikam alırlar. Artık hayatın bir değeri yoktur onlar için. Eğer yine açık bulursa milletin hatlarını rast gele kullanır. Turkcellde nasibini alır fazlasıyla
  • Allah Turkcelle akıl versin emi Türkcele
  • bu adama aptal diyenlerin ne kadar akıllı olduğu anlaşılıyor buradan.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4045505/tm.htm linkinde bununla ilgili mükemmel bir yazı ve yorumlar var okumanıza değer.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4081083/tm.htm linkinde de ilginç yorumlar var incelemenize değer dostum. Hayırlı akşamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hitmannn

    Bence yerinde bir karar eğer söylemeseydi kazanç sağlasaydı başına bunlar gelmezdi. Aptal ki bu konuyu turkcell ile görüşmüş.


    aptallık değil iyi niyet.
  • internet ve bilgisayarla ugrasan hemen hemen herkes bu olaydan haberdar nerdeyse ve bu olaydan cıkan sonuc ne? turkcelin ve devlet kurumlarının verdigi mesaj ne?

    "acık bulursan sonuna kadar sömür ama sen sen ol asla söyleme"


    turkcell i bu mesajından ve insanları güzel bir sekilde yönlendirmesinden dolayı tebrik etmek gerek
  • Eger gercekten ceza verildiye adalet mekanizmasini da sorgulamak gerekiyor.

    Ne bicim bir ulke burasi....
  • Şunu biliyorum ki bir şirketin açıklarını başka bir şirkete satmak suç ama şirketin güvenlik açıkları ile ilgili proje hazırlayarak bilgiyi satmak suç değil.

    cümlesiyle olayı koparmıştır.cezayı hak etmiştir.
  • Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlardı artık hapise atıyorlar:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mudurnu

    Şunu biliyorum ki bir şirketin açıklarını başka bir şirkete satmak suç ama şirketin güvenlik açıkları ile ilgili proje hazırlayarak bilgiyi satmak suç değil.

    cümlesiyle olayı koparmıştır.cezayı hak etmiştir.



    Yukarıdaki belirttiği cümleden acaba ne anladınız? Sistem açıklarına proje hazırlayıp bunu şirkete satmak mı suç vay be ülkede herkes suç işliyor o zaman
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sakkin

    Buradan şunu çıkardım demek ki bir sistemde açık bulunca yetkili şirket ile paylaşmayacaksın ve çıkar sağlayacaksın. O zaman sana kimse dokunmaz.



    çok haklısın
    Bir sistemde açığın farkına varınca şirket yetkilisinemi söylemek asla.
  • Turkcell bu adamı şişletmesin şimdi hapishanede.Olur mu olur ne de olsa kazıkcell! herşey beklenir bunlardan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: agemennon

    Turkcell bu adamı şişletmesin şimdi hapishanede.Olur mu olur ne de olsa kazıkcell! herşey beklenir bunlardan.



    haklısın dostum
    bu ülkede soygunculara ödül verilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meco

    internet ve bilgisayarla ugrasan hemen hemen herkes bu olaydan haberdar nerdeyse ve bu olaydan cıkan sonuc ne? turkcelin ve devlet kurumlarının verdigi mesaj ne?

    "acık bulursan sonuna kadar sömür ama sen sen ol asla söyleme"


    turkcell i bu mesajından ve insanları güzel bir sekilde yönlendirmesinden dolayı tebrik etmek gerek



    Türkseli tebrik ediyorum, bilişime katkı sağlamak isteyenleri mahkemeye vermek yalnızca büyük insanların işidir. Herkes büyük insan olamaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: theshiver

    yazık adama üzülüdüm



    Adama cidden yazık olmuş üzüldüm doğrusu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.