Şimdi Ara

HARMAN KARDON HS100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar;

    Bende Harman Kardon HS100 sinema sistemi ve Sharp LC-46X20E LCD TV var. Harman Kardon HS100 üzerinde bulunan USB bağlantısından USB Flash Disc ile birlikte yüksek çözünürlükte .mkv dosya uzantılı film izlemek istiyorum. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bu deneyimini paylaşırlarsa sevinirim.

    Saygılar



  • HS 100 den mkv izleyemezsiniz. Ancak notebook unuz varsa buradan mkv leri oynatarak sesi de hs 100 e aktarabilirsiniz. HS 100'ün oynatabileceği formatlara kullanma klavuzundan bakabilirsiniz. Review lerinden okuduğum kadarıyla divx bile yok.
  • Divx denedim. izlenebiliyor. Ama .mkv yi görmedi cihaz. Peki .mkv yi dönüştürüp mü izlemeliyim? ya da bilgisayarı sisteme nasıl bağlamalıyım?
  • Bilgisayardan iki türlü bağlamanız mümkün,

    Birincisi bilgisayarınızda dijital ses çıkışı varsa sesi bu şekilde hs 100 e aktarmak (optik veya coax), görüntüyü de yine bilgisayardan tv ye aktarmak şeklinde olacaktır.

    İkincisi bilgisayarınızda dijital ses çıkışı olmadığı durum, bu durumda da hs 100 de analog 5.1 giriş olmadığından ancak iki kanallı ses girişi yapabileceksin. bunun için bir ucu stereo diğer ucu kırmızı beyaz iki uçlu rca kablo ile sesi audio in (L/R) girişinden cihaza bağlamak olacaktır. Görüntü kısmı birinci seçenek ile aynı olacaktır. Bu şekilde ses ancak iki kanal alabileceğinizi de tekrar belirtmek isterim.

    saygılarımla.
  • peki .mkv uzantısını divx ya da .avi ye dönüştürüp izleyebilirmiyiz? Bu şekilde sizde görüntü kalitesi çok mu düşer?
  • mkv'leri convertxtodvd proğramı ile 720&576 çözünürlüğünde dvd ye dönüştürüp izlersiniz
  • mkv leri avi ye dönüştürürseniz ancak dvd film çözünürlüğünde izlersiniz ki bu durumda mkv film indirip izlemenin bi manası kalmaz. Öyle yapacaksanız avi formatında indirip izlemek ve dönüştürmeyle uğraşmamak daha anlamlı olacaktır.

    Ayrıca amacınız yüksek görüntü kalitesinde film izlemekse bunun gereğini yapmanızdan başka çare yoktur. Ya htpc ile görüntü işini pc ile halledersiniz ya da paraya kıyar bir bd player ve bd filmler alırsınız. Ben bd fiyatları dvd seviyelerine inmeden birinci tercihten vazgeçmem. Öyle yapıyorum ve çok ta memnunum.

    saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhifi

    HS 100 den mkv izleyemezsiniz. Ancak notebook unuz varsa buradan mkv leri oynatarak sesi de hs 100 e aktarabilirsiniz. HS 100'ün oynatabileceği formatlara kullanma klavuzundan bakabilirsiniz. Review lerinden okuduğum kadarıyla divx bile yok.

    Peki mkv avi vs.. medialari oynatabilen bir receiver var midir?..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.