Şimdi Ara

Harita Mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
9.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yes or noo Y kullanıcısına yanıt
    halic redbull airrace akrobasi ucakları yarışında deniz üzerinde dubalar pozisyonlayıp pist kurma işi yaparken kaynakçı bayan çalışanlar gördüm. bildiğiniz 4 m yükseğe tırmanıp orada kaynak işi yapıyordu hollandalı bayan çalışan... keza jandenul belçika firması harita mühendisleri ile iş yaptığım bir dönem oldu. keçi gibi dağ bayır tırmanabilen bayan harita mühendisleri vardı.
    Teknoloji fiziksel ağır çalışma şartlarını azaltıyor. ancak işverenlerin hızlı iş yapma istekleri bu teknoloji ile hafifleyen çalışma şartlarını aynı ağır şartlara tekrar çekiyor aslında. Zor meslek değil demek istiyorum bu tecrübelerime dayanarak. Ancak genel olarak yaptığımız işlere bakarak bedensel sağlık ve aktivite isteyen bir meslek olduğunu söylemek zorundayım.

    bedensel aktiviteden uzak masa başı Bilgisayar başında iş yapabileceğiniz iş dalları da mevcuttur bu branşta ancak maddi beklentiniz ve iş bulma olasılığınız da o kadar düşecektir genelde insanların tercih nedeni olduğu için. talibi çok olan işin getirisi de düşüyor.

    Sahada arazide çalıştığınızı varsayalım: yapılacak işin ilk hamlesini siz gerçekleştireceğiniz için medeniyetten uzak dağ başında çalışacaksınız yeri gelince.
    hiç bir insan henüz gitmemiş olacak o bölgeye.bir çalışma yapmadan önce haritacı gitmeli ki yapılacak iş altlığı oluşsun, oluşsun ki mimar, mühendis, yatırımcı vs insanlar sahanın tamamını görsün hesaplasın planlasın... iş başlayacak yine haritacı o bölgede uygulama süresince bulunacak. hesaplanan planlanan çizilen proje doğru yapılıyor mu diye o sahada olacaksınız. medeniyeti getireceksiniz ilkellik içerisinde çalışırken. mantık bu özet olarak. genellikle bu tür ilk keşif işlerinde çalışan açığı olur, iyi kazandırır, insanlar tercih etmezler. en kötü ihtimalle bu tip işlerle kazanır işsiz kalmazsınız. zor mu kolay mı iş bulur muyum bulmazmıyım ne kadar kendimi geliştirdim ne kadar yeterliyim gibi sorulara verilen cevaplar birbirine bağlı şekilde size cevabınızı verebilir.
    Beklentiniz cüzi kazançlar olacaksa bilgisayar programlama tarzında bir gelişiminiz de olduysa mesleğin kolay denebilecek taraflarında bayan olarak kendinize yer bulabilirsiniz. dediğim gibi diğer bölümlere göre iş yelpazesi çok daha geniş bir lisanstır. bir inşaat mühendisi beyin cerrahı ile iş yapamaz ama haritacı olarak bu imkanı bulabilirsiniz. diğer bölümlerin ihtiyaç duyduğu bir meslektir. ihtiyaç duyan mesleklerin ekolü altında çalıştığından dolayı mevki yükselmesi de sınırlıdır daha doğrusu mevki yükselmesi iş bulması kadar kolay değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamsizster -- 19 Temmuz 2017; 12:47:50 >




  • gamsizster kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler cevapladığınız için
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.